Fantasyspeideren: Runde 24 i Fantasy Eliteserien

Espen Nesse

Til tross for alle de syv midtbanejuvelene vi dro opp fra hatten forrige uke, har vi nå dratt opp enda to til. Kapteinen til runden er soleklar, og på vestlandet har de nå nærmere fem aktuelle vikinger. 

Fire anbefalte kjøp

Filip Møller Delaveris – 4.4m

.. og det laver poeng! Attenåringen nettet to mot Sarpsborg og sørget for hele seksten poeng der. I cupen scoret han også to mål, før han la på enda et mål mot Godset i helga og stod igjen med syv poeng. Delaveris har startet de fem siste kampene i ligaen og har ikke akkurat sagt fra seg plassen med det han har levert. Med Bilal Njie ute med skade er plassen meget sikker, og med programmet som kommer er det meget attraktivt å ta han inn:

VIF (H)

Ranheim (B)

Stabæk (B)

Mjøndalen (H)

Ikke vår kaptein denne runden, men en spennende diffekaptein er han absolutt. Han er med i frisparkdiskusjonen og kan også ta cornere. Seks skudd foregående to kamper, tre i mål, ett i treverket, ett blokkert og ett utenfor. God uttelling, men i våre hoder betyr det at han er en god avslutter!

Bli med i vår Facebook-gruppe!

Philip Zinckernagel – 6.7m

Enda en “Filip” på perrongen. Denne gang er det en danske i gul drakt. Zinckernagel har gjennom hele sesongen vært støttehjulet i angrepet hos Glimt. Evjen og Layouni har alltid stjålet overskriftene, men med sistnevnte ute er det duket for dansk suksess. Var ikke helt på topp mot Ranheim, men i kampen mot Tromsø var både han og hele Glimtlaget tilbake slik vi kjenner dem. Syv skudd, to nøkkelpasninger, èn stor sjanse skapt og åtte hjørnespark er tall vi liker å lese. Dette resulterte i to scoringer mot Tromsø, og i kampene som kommer lukter det bare mer:

LSK (B)

Mjøndalen (H)

Brann (B)

FKH (H)

Skal Glimt holde liv i drømmen om seriegull må disse kampene vinnes, men vi vet jo at det aldri er enkelt å vinne kamper i Eliteserien. Tipset vårt er å holde på minst to Glimt-gutter enda. Zinckernagel inn før kampen hjemme mot Mjøndalen er meget fristende hvis du står uten han.

risikofritt norge

Adrian Pereira – 4.1m

Viking har ikke tapt siden ellevte august. De mørkeblå har heller ikke sluppet inn mål i tre av de siste fem eliteseriekampene, og har holdt buret rent mot gode offensive lag som Odd og Vålerenga. Nå er det dog ikke bare rene bur vi ser på når vi anbefaler Pereira. Unggutten tar av sin far og er svært offensiv i tankegangen. Både mål, assist og CS er ikke noe vi kan forvente hver runde, men at Pereira er med i hvert angrep kan vi regne med. Heatmapet fra kampen mot Enga viser at han er høyt i banen til tross for at Viking ikke kjørte kampen hele veien. Han er på hjørnespark fra høyre side, og er også innblandet i noen frispark. Nå er ikke penger et problem (som alltid), men at han koster 4.1m er selvsagt en fordel.

Iven Austbø – 5.1m

Nok en viking å anbefale. Med Høiland, Tripic og Thorstvedt som alternativ i tillegg er det faktisk vanskelig å velge bare tre. Personlig ville jeg nok gått for Tripic, Pereira og Austbø, da Høiland trolig vil bli rotert enda mer etter prestasjonene til Østensen og med tanke på cupspill. Kampprogrammet er godt for Viking:

Stabæk (B)

Tromsø (H)

KBK (B)

LSK (H)

Vi må kunne si at vi forventer noen nuller her. Og med Austbøs vanvittige poengfangst i år, ser det ikke ut til å være tilfeldig lenger. Vi har tross alt spilt 23 runder nå.. Med semifinalespill i cupen, og mest sannsynlig(?) cupfinale tror vi positiviteten og motivasjonen bare gløder på vestlandet.

PS: Dette ble skrevet før kampen mot Mjøndalen mandags kveld. Skuffende at Viking ikke holder nullen, men nok en solid kamp med et redusert lag.

 

Rundens kaptein

Torgeir Børven

Hjemme på Skagerak scorer bergenseren nesten hver gang. Når det er sagt har han i det siste vist at han er like god på bortebane, og faktisk gått målløs av sin hjemmebane mot både Glimt og RBK. Til tross for dette ser vi gjennom sesongen at han er umulig å stoppe på eget gress. Vålerenga er i fritt fall, og selvsagt scorer han nå. Sytten mål på 23 kamper er helt ellevilt, i alle fall ut fra hva vi trodde før sesongen. Vi starter en ny hashtag #alwayscaptainbørvenathome.

Lykke til med runden! Nyt den godt, for du må gå to uker uten Eliteseriefotball før runde 25.