Norges beste fantasyspiller: – Her er nøkkelen til min suksess

Anders L. Fosse

Ingen i Norge har truffet bedre med Fantasy-valgene enn Daniel Kongstvedt. I sin tiende sesong er han øverst av samtlige nordmenn, etter at en snau fjerdedel er unnagjort.

Det er mye som skal klaffe for å klatre helt til topps i Fantasy Premier League (FPL). Ta trygge valg, se mange kamper, planlegge fram i tid og ikke ta for mange «hits» er blant tipsene som går igjen hos mange FPL-eksperter. Daniel Kongstvedt, som er best rangert i Norge etter runde ni, har snust på en sluttplassering blant topp 100 000 i mange år, men virker først å ha knekt koden for alvor i år.

daniel kongstvedt.png
Norges beste fantasyspiller i 19/20-sesongen, Daniel Kongstvedt.

Tålmodighet er viktig

Og måten å erobre Fantasy-Norge har verken vært tidlig “bench boost”, “triple captain” eller “free hit”. Selv wildcardet til Kongstvedt står uberørt, og manageren har heller ikke eid noen av de svært populære spillerne Agüero, Sterling, Aubameyang, Alexander-Arnold, Pukki eller Abraham. Så hva er hemmeligheten? For Kongstvedt er tålmodighet en viktig del av suksessen:

– Jeg har stolt på valgene jeg gjorde ved sesongstart. Det er veldig mange som kaster seg over spillere som har et par gode kamper, men her har jeg klart å holde meg unna de desperate byttene, forteller han.

– Tidligere har jeg heller ikke lest meg noe opp før ligastarten, og i tillegg har jeg ofte glemt å bytte på laget. I år leste jeg noen artikler og fant da blant annet en liten gullgruve i John Lundstram. Det er mange som har byttet han inn nå, men jeg hadde han på benken fra første runde. Da synes jeg han så frisk ut, og i neste kamp gikk han rett inn i startoppstillingen.
Nøkkelen

Kongstvedt legger ikke skjul på at han ikke er blant dem som legger aller mest tid i Fantasy-laget sitt, og suksessen er det ikke alle som unner ham:

– Vennene mine blir ganske oppgitt. Flere av kompisene investerer utrolig mye tid i Fantasy, og da er det ekstra irriterende for dem at jeg knuser de, sier Kongstvedt.

Mange nordmenn som bruker mye tid på Fantasy velger å benytte seg av statistikk og Excel-ark. Kongstvedt er ikke fremmed for dette, men understreker at nøkkelen for hans suksess har bestått i å se mange kamper:

– Kanskje et litt kjipt svar for dem som investerer mye tid i Fantasy-universet, men jeg tar mange av valgene mine ut fra magefølelse og erfaring. Jeg følger jo selvfølgelig med på noe statistikk, men baserer valgene mer på det jeg ser i kamper enn hva tallene faktisk viser.

Et eksempel Kongstvedt kan vise til er etter runde én denne sesongen, da omtrent alle satt sin kapteinslit til Salah mot Norwich. Mannen som troner øverst i Norge gjorde også dette, men valgte noe overraskende å heller gi kapteinsbindet til Firmino borte mot Southampton i runde to. Salah fikk tre poeng, mens Firmino scoret og fikk med seg to bonuspoeng:

– Jeg har alltid hatt et lite crush på Firmino. Han er litt undervurdert, og jeg synes han så langt friskere ut (mot Norwich, red.anm.) enn hva Salah gjorde. Salah har jo også gått ut av laget mitt etter hvert, forteller Kongstvedt, som også traff med Mané-kaptein i runde åtte, da så godt som alle andre potensielle kapteinsvalg ikke leverte.

Mange har kanskje allerede skjønt det; i likhet med veldig mange andre nordmenn er Kongstvedt Liverpool-supporter:

– Det er kanskje ikke så dumt i disse dager, men mange mener vel kanskje at det er litt dumt å ha tre spillere fra Liverpool nå som de har et relativt vanskelig kampprogram, sier mannen som tross det tøffe programmet har oppnådd mye av suksessen sin gjennom å putte kapteinsbindet på Liverpool-spillere i 7 av 9 runder til nå.

salah 2019

Wildcardet sitt har han ingen planer om å bruke med det aller første:

– Jeg føler mange bytter på laget bare for å bruke byttene de har til disposisjon. Jeg har flere runder vært så fornøyd med laget at jeg ikke har sett noe behov for å endre noe, og er fremdeles ganske fornøyd med det laget jeg har, sier manageren, som altså til tross for at han hadde to bytter klare før runde fem og seks valgte å holde på dem han hadde i laget fra før av, noe som betalte seg i form av rundeplasseringer på 788 261 og 6 805 i disse rundene.

Kongstvedt har nesten 7 millioner managere bak seg, men ser kun oppover på rangeringen:

– Nå går jeg for å bli nummer en i verden. Jeg ligger på femteplass nå, og de fleste foran meg har brukt chips, sier den offensive manageren.

Og er du usikker på hvem du skal gi kapteinsbindet til den neste runden, så er tipset krystallklart fra mannen som har truffet på alt til nå, nemlig belgieren som ga ham 34 kapteinspoeng i runde seks, og som nå tar imot Aston Villa hjemme:

– Kevin De Bruyne.

FantasyFans heier på Daniel Kongstvedt i hans jakt på verdenstoppen, og ønsker resten av Norge lykke til i jakten på «Team Velstand».