Fantasyspeideren: Runde 26 i Fantasy Eliteserien

Espen Nesse

For et vanvittig drama i nedrykksstriden. Det skiller bare to poeng mellom de fem siste lagene. Vi gleder oss til nok en rysare av en norsk eliteserierunde.

Anbefalte kjøp

Martin Samuelsen ble meldt forrige uke, men denne uka er det to angrepsspillere som står på den nydelig menyen vår.

Amin Askar 

Tre bonuspoeng, to enorme sjanser til å score og til slutt en assist i kampen mot Brann. Nå tar sarpingene turen til et Mjøndalen i nød. Vi tror Sarpsborg vil tenne på alle plugger. Askar får du til 5.3m, og spiller på topp sammen med enten Mos eller Lafferty. Godgutten spilte hele kampen mot Brann, det til tross for at både Lafferty og Skålevik kom inn. Med andre ord ser «podkast-kongen» viktig ut for de blå.

Følg oss på sosiale medierFacebook-gruppe | Twitter

Med Mjøndalen, Tromsø og KBK i de tre neste er det ingen tvil om at Askar er øverst på ønskelisten. Bør være i alle lag, etter vårt syn.

Thomas Lehne Olsen

Var nær med å nevne han sist, men var da uten grunnlag. Nå fikk han scoringen som skal gjøre underverker. Vi har opplevd Olsens nedturer tidligere, og vet at selvtilliten er en stor faktor i hans prestasjonsnivå. Sist han scoret, før kampen mot Godset, var akkurat mot Vålerenga. Den gang scoret han i tillegg to ganger på Intility.

lehne

LSKs kampprogram synes vi også frister. Tre hjemmekamper mot hhv. Vålerenga, Stabæk og Sarpsborg. Her kan Lehne Olsen score hver gang. I tillegg er det borte mot et antatt svekka Viking etter cupkampen mot Ranheim til uka, som også LSK møter i nest siste runde i Ranheimsfjæra. Dette er igjen spennende!

 

Ukens kaptein

Når Rosenborg møter Molde er det vanskelig å lande på en kaptein fra de to lagene. Og når Glimt i tillegg spiller borte mot et Brann-lag som ikke slipper inn mål, må man finne nye veier. Vi har et alternativ vi liker godt:

Torgeir Børven 

Odd skal spille borte mot Stabæk, som er vanskelige å bryte ned om dagen. Likevel er Børven såpass solid at han kan score hvor, når, og mot hvem som helst. Fem mål på fem bortekamper nå, hvor han kun har blanket borte mot Viking.

børven

Et lite problem er at Stabæk har tre smultringer på rappen, og i tillegg vet vi ut fra statistikk at det er hjemmelagene som generelt sett vinner kamper. Ingenting overraskende i det, men det har dermed blitt en slags gyllen regel å alltid «kapteine» spillere som spiller på hjemmebane. Det gjør at han ikke er soleklar, så vi har funnet to «luringer» vi vurderer som alternativ.

Thomas Lehne Olsen

Møtt Vålerenga tre ganger med LSK: Èn gang LSKs beste, èn gang banens beste og matchvinner, åtte avslutninger, tre skapte sjanser og to mål. Nå er Vålerenga helt «på bunn», og LSK kan passere rivalen. Fullt mulig å gi Olsen bindet her. Litt «enten, eller», men for mange er vi kommet dit i sesongen at det må satses.

Martin Samuelsen

Har fått bekreftet fra Haugesund at han starter som spiss. Møter Godset hjemme, som ikke vet hvordan de skal holde nullen. Samuelsen har tre mål, èn assist og fem bonuspoeng de siste tre kampene.

Det må sies at både Lehne Olsen og Samuelsen i seg selv er «differansespillere». Du må ikke nødvendigvis «kapteine» dem for å klatre på tabellen. Min anbefaling er å kjøre på med Børven, men ha disse to gutta med i laget.

Rundens kaptein: Torgeir Børven

Lykke til i runden som kommer!