Fantasyspeideren: Runde 28 i Fantasy Eliteserien

Espen Nesse

Vi får generalprøve på cupfinalen, medaljekamp i Trondheim og mye mye mer. For noen vanvittige kamper vi har i runde 28! 

Følg oss på sosiale medierFacebook-gruppe | Twitter

Med seier mot Strømsgodset er Molde seriemestere, men for drammenserne er null poeng uaktuelt i nedrykksstriden. Mjøndalen møter Ranheim i en must win match for begge parter.

Nå kan vi virkelig se til de klubbene som har noe å spille for. Midt på tabellen har vi en del middelhavsfarere som vi mener er lite interessante i en slik sluttspurt. Kristiansund, Brann, Haugesund og Vålerenga er «ferdigspilt». Det er forsåvidt Stabæk også, men med fem nuller på rappen er vi enda interesserte i defensive skyts fra Nadderud.

100 kr gratis nov comeon smal

Gullet

Molde er som nevnt seriemestere med seier på søndag. Går det ikke veien kan uansett Rosenborg sørge for det om de tar poeng fra Glimt.

Vi skulle gjerne ha lasset på med Molde-spillere til denne kampen, men avgjør de Eliteserien nå vet vi ikke hva de mønstrer mot Vålerenga i runde 29 eller Glimt i siste runde. Vi anbefaler alle å ha to bytter i banken til de to siste rundene, da får man alle lagoppstillinger før deadline, og her kan vi få mye rart. Leke James må med sammen med enten Haraldseid eller Haugen. Sitter du bare med to holder det, men er Eikrem sikret startplass er han absolutt interessant.

Det kan bli en festaften i Molde, men sørg for at du har en god nok tropp til de to siste rundene før du går all in!

 

Medaljekampen 

Bodø/Glimt sies å være favoritter til å ta sølvet, men taper de mot Rosenborg kan Odd passere. I siste runde venter Molde på Aker Stadion, noe som aldri er enkelt uansett utgangspunkt. Hvordan det ender får ekspertene uttale seg om, det eneste vi kan bidra med er å anbefale Håkon Evjen og Philip Zinckernagel. Ingen vits å hoppe av disse gutta her. Førstnevnte er en magiker vi ikke har opplevd maken til siden Martin Ødegaards unge dager. Sistnevnte har strålt etter Layouni forsvant. Her lukter det trøbbel for enhver motstander!

Nevnte Odd vinner fortjent, men noe heldig, mot Mjøndalen og er dermed utrolig nær sølvplass. Børven hagler inn med mål, og må bare bli på laget ut sesongen. Vi sliter litt med å finne flere kandidater, men vi kommer aldri unna evigunge Espen Ruud som var siste Odd-spiller på ballen i den avgjørende 3-2 scoringen på mandag. Nok en gang tilbake fra skade, og selvsagt aktuell. Tromsø hjemme i runde 29, samt FKH i cupfinalemodus i siste runde. Bør få inn to av Fagermos menn.

børven

Rosenborg. Hva skal man si. I det ene øyeblikket avskriver man håpet om medalje. I det andre øyeblikket lever håpet til de grader. Nå får vi nok et endelig svar på om det er mulig eller ei. Glimt MÅ slås på Lerkendal. Da er man tre poeng bak gultrøyene, og kanskje poenget bak et Odd-lag som skal til Bergen. Vegar Eggen Hedenstad er høyaktuell for de siste rundene. Høyrebacken viser gang etter gang at han er mye involvert i det offensive spillet, samt på dødballer. Nå gjenstår det å se om lårskaden holder han ute eller ei. Johnsen, Søderlund, Akintola og Adegbenro er gode spillere, men med Europaspill i tillegg vet vi aldri med spilletid. Vi holder oss til Hedenstad.

Siste klubb på medaljejakt er noe overraskende Viking FK. For en fantastisk sesong Bjarne Berntsens gutter har levert. Alt fra solid forsvarsspill til sprudlende angrepsspill. Undertegna er Viking-fan, men dette er et lag man virkelig kan like om dagen. Iven Austbø, Adrian Pereira og Zlatko Tripic er alle på blokka. Med et tøft program før cupfinalen er kanskje kaptein Tripic spilleren som frister mest. Sandberg fra Stabæk tar keeperplassen, mens Haugen, Hedenstad, Askar, Haraldseid, Ruud, Hanche-Olsen ++ kan velges foran Pereira. Hjemme mot Rosenborg tror vi dog det kan bli både seier og rent bur.

 

Nedrykksstrid

Vi må ta turen til bunnstriden. Med tapet i Stavanger er Lillestrøm siste klubb som har blandet seg inn her. Formen er så dårlig at vi nesten ikke tør å anbefale noe som helst. Kanarifansen får noen nervepirrende uker nå. Møter både Ranheim og Sarpsborg i løpet av de tre siste.

For Sarpsborgs del ser det bedre ut. Med seieren mot Tromsø på søndag har de nå vært gjennom fem kamper uten tap. Optimismen, støtten og prestasjonene er der og vi tror det fortsetter. Amin Askar er et soleklart valg hvis han er frisk, mens Kyle Lafferty er en kortsanker, men også en solid målscorer. Han kan være en luring på tampen av sesongen da Sarpsborg skal opp mot to av lagene som ikke har noe å spille for. Mos kan vi heller aldri avskrive når vi nærmer oss sesongslutt! Spissrush runde 30? Da må Mos med hvis han starter.

Fra Tromsø og Ranheim er det vanskelig å peke ut noen gode fantasyvalg. I Drammen og Mjøndalen kan vi dog finne noe. Godset med fire poengdelinger på rappen nå, men ett poeng holder ikke i lengden. Nå venter Molde, men i de to siste rundene må hvertfall en av Brann og KBK slås. Kristoffer Tokstad så meget frisk ut mot Rosenborg, og kan være en ultradiff mot slutten. Ellers synes vi også at Lars Christoffer Vilsvik ser bra ut, men er usikker på leveransen. Straffeskytter og frisparkekspert Maigaard er nok mest populær.

Til helga møter Vegard Hansens menn Ranheim hjemme på Consto. MIF viste gode tendenser mot Odd og er soleklare favoritter mot trønderne. Programmet er godt, og bruntrøyene har alle tiders mulighet til å holde seg. Sondre Solholm Johansen står frem som det beste alternativet med et gjennomsnitt på seks poeng de siste syv kampene. Bonusmaskinen er sterk i feltet og kan fort stange inn et par mål til på tampen.

Vi i FantasyFans håper dette har vært til nytte, og ønsker å presisere at lagene som har noe å spille for bør være mest interessante. Lykke til!