Eliteserien Fantasy 2020: Molde og Strømsgodset

Jonas Tangen Hoff

Endelig er vi i gang med Eliteserien Fantasy 2020, og vi skal gi våre lesere detektiv-analyser til hvert lag frem mot sesongstart. Vi starter med Molde og Strømsgodset.

 

Fantasydetektiven: Strømsgodset

Det ble nok et nervepirrende år i bunnstriden for Strømsgodset, og det var bare en sterk avslutning på sesongen som gjorde at Drammens-laget skal tilbringe nok et år på øverste nivå.

Overganger 

Det har vært mange inn og ut portene på Marienlyst de siste to årene. Til tross for dette er det en tynn Strømsgodset-stall som tar fatt på 2020-sesongen i Eliteserien.

– Inngående

Niklas Gunnarsson (Sarpsborg 08)
Ari Leifsson (Fylkir)
Marcus Møvadgaard (Randers)
Janis Ikaunieks (FK Liepaja)
Sebastian Pedersen (tilbake fra lån, Florø)
Morten Sætra (tilbake fra lån, Strømmen)
Halldor Stenevik (tilbake fra lån, Sogndal)

– Utgående

Muhamed Keita (Ohod)
Jakob Glesnes (Philadelphia Union)
Lars Sætra (Tromsø)
Arnar Thor Gudjonsson (Grorud)
Mathias Gjerstrøm (Kongsvinger)
Matias Finnestrand (lån, Florø)
Mathias Fjeld Gulliksen (lån, Florø)
Hasan Duman (kontrakt utløpt)
Christopher Lindquist (kontrakt utløpt)
Henning Hauger (kontrakt utgått)
Martin Spelmann (kontrakt terminert)
Mounir Hamoud (legger opp)

Trolig lag 

I mål fortsetter Godset med keeperduoen fra fjorårssesongen. Myhra skal være et hakk foran Sætra, men usikkerheten etter en svak sesong i fjor kan fort føre til rotasjon om ikke starten blir som forventet.

godset 11

Ingen sterk sesong for Godset-forsvaret i 2019, og her bør Pedersen stramme inn skal man unngå bunnstrid også i år. Mendy ute hele sesongen gjør at Parr kan få roen til å finne tilbake til gammel storhet, mens Vilsvik vil få betraktelig mer konkurranse fra unge lovende Nico Mickelson.

På stopperplass er det også noe usikkerhet rundt laguttaket. Gunnarsson og Tschamba er tiltenkt en startplass, men både Ari Leifsson og Sondre Hansen kan banke på døren om forsvaret sprekker opp.

På midtbanen utgjorde Jack, Stengel og Maigaard en habil trio på høsten, og om disse holder seg skadefri er det en spennende lagdel. I bakhånd har man talentfulle Johan Hove, som man har ventet på skulle ta det siste lille steget for å slå gjennom.

To andre som leverte en sterk avslutning på fjorårssesongen var Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen. Fortsetter disse i samme spor kan særlig sistnevnte bli en meget spennende mann på Fantasy, selv om prislappen naturligvis er oppjustert.

Les flere tips til Eliteserien Fantasy her

 

Nøkkel-informasjon

  • Mikkel Maigaard kom som et friskt pust på høsten, og danskens høyrefot skal man virkelig se opp for. Er på alt av dødballer, akkurat det man ser etter i en Fantasy-spiller.

mobilebet 50 kr

3 Anbefalte kjøp

Mikkel Maigard (midtbane) – 8,5 Millioner 

Etter en fantastisk vår i Obos-ligaen, tok dansken virkelig steget videre på øverste nivå. Med energi, overblikk og skuddvillighet er han lett å få øyne på. Med sin fantastiske høyrefot er han på alt av dødballer, og vil nok sanke en del bonuspoeng. Ni målpoeng og 15 bonuspoeng på høsten er fenomenale tall. Maigard er dyr, men fortsetter han utviklingen er han nok et hett fantasy-objekt også denne sesongen.

Lars-Jørgen Salvesen (angrep) – 8,5 Millioner

Etter en litt trøblete start i Eliteserien var det en forny utgave av Salvesen man så på høsten etter overgangen fra Sarpsborg 08. Som de fleste spisser er selvtillit avgjørende for å lykkes, og med tillit kom også målene. Selv om det ikke alltid var mål av det spektakulære slaget, så kom målpoengene sakte men sikkert. Salvesen har selv gått ut med høy målsetting for 2020-sesongen, og det blir spennende å følge sørlendingen utover sesongen.

Herman Stengel (midtbane) – 5,0 millioner

Fra to dyre spillere går vi over til en aldri så liten billig variant. Stengel har utvilsomt et høyt toppnivå når ting klaffer, og vi skal ikke lenger tilbake en 2017-sesongen der dette ga 10 målpoeng på drøye 1400 minutter. I en sesong der man kanskje må ta i bruk mer av fantasy-troppen enn tidligere, kan en billig spiller som Stengel være veien å gå. Rapportene fra Drammen er positive, og man skal ikke se bort ifra at en løpssterk Stengel vil komme på flere løp inn i boksen denne sesongen.

 

Oppsummert

Strømsgodet har på  papiret et par spennende navn, selv om prislappen dog er ganske stiv på høstens kometer. De har en relativt tynn stall, og skader på sentrale spillere i et såpass tett kampprogram vil kunne svekke hele laget som vi så på våren i fjor. Det er verdt å merke seg at stopperparet som koster 4,5 millioner hver.


 

Følg oss på sosiale medier – Twitter | Facebook | Facebook-gruppe |

Fantasy-detektiven: Molde

Det ble en overbevisende 2019-sesong for laget fra rosenes by. Trener Erling Moe har fått beholde sine viktigste menn, og ser man bort ifra at Gabrielsen og Forren er borte, ligger alt til rette for at også 2020 blir et imponerende år for romsdalingene.

 

Overganger

– Inngående

Ola Brynhildsen ( Stabæk)
Tobias Svendsen (tilbake fra Øygarden etter lån)
Martin Ove Roseth (tilbake fra Sogndal etter lån)
Stian Rode Gregersen (tilbake fra Elfsborg, Sverige etter lån)
Markus Eiane (tilbake fra Sola etter lån)
John Kitolano (lån fra Wolverhampton, England ut sesongen 2021)
Marcus Holmgren Pedersen (Tromsø)

– Utgående

Ruben Gabrielsen (Toulouse, Frankrike)
Sivert Stenseth Gussiås (Sandefjord)
Tobias Hestad (lån til Stjørdals-Blink ut sesongen)
Emil Varhaugvik Breivik (lån til Raufoss ut sesongen)
Mathias Eriksen Ranmark (lån til HamKam ut sesongen)
Daniel Chima Chukwu (Taizhou Yuanda FC, Kina)
Jakob Nyland Ørsahl (lån til Notodden ut sesongen)
Simen Bakkemyr Hagbø (Levanger)

 

Trolig lag 

Molde har en stall som ingen i Eliteserien kan konkurrere med. Dobbel dekning i alle posisjoner kommer til å bli viktig i det tette kampprogrammet fremover. Ser man bort ifra stopper-paret vil man se en god del rotasjon i de andre lagdelene. Her er det mange spennende unggutter som står klare til å ta opp konkurransen med de etablerte spillerne.

Molde 11

I mål er Linde det klare førstevalget, selv om Craninx står klar til å ta på seg hanskene om det blir nødvending. På backplassene har Molde hentet to kjempetalenert i Kitolano og Pedersen. Disse er nok tiltenkt rikelig med spilletid utover i sesongen. Det store spørsmålet blir om de klarer og karre til seg en plass til seriestart, eller om Moe velger å la Haraldseid og Haugen fortsette i samme spor.

Midtforsvaret er lagets akilleshel, og det er tynt i rekkene etter at Gabrielsen forlot Molde til fordel for franske Toulouse. Når i tillegg klubblegende Forren måtte pakke sakene sine tidligere i uken sier det seg selv at mye av det defensive ansvaret hviler på duoen Bjørnbakk og Gregersen. Ved en eventuell skade på duoen, står unge Martin Ove Roseth (4,5 millioner) klar til å vise seg frem.

De to dype på Moldes midtbane blir etter alt å dømme Aursnes og Hussain. I bakhånd har man både Sjølstad og Ellingsen i tillegg til at Hestad har blitt prøvd ut i denne dypere rollen. Lenger frem i banen har Moe en haug av gode spillere å velge mellom, og det kan bli vanskelig å blidgjøre alle disse med tilfredsstillende spilletid. Eikrem var Eliteseriens beste spiller i vårsesongen, men så spørs det om han tåler det harde kampprogrammet som venter i starten. Om nyinnkjøpte Brynhildsen blir foretrukket i denne posisjonen eller på en av kantene blir spennende å se, konkurransen er uansett stor i disse posisjonene.

Erik Hestad og Ohi Omoijuanfo var de foretrukne kantene i store deler av fjoråret, men også Erling Knudtzon og evigunge Mattias Mostrøm ble brukt en del. Inn i årets miks kommer også Ulland Andersen som blir som en ny signering å regne, samt stortalentet Tobias Christensen som tok turen fra sørlandet i sommeren. Nevnte Brynhildsen, samt Bolly innehar i tillegg særegne kvaliteter som kan bli brukt for å forandre et kampbilde.

tabelltips ff lang

Nøkkel-informasjon

  • Når det nå skal spilles kamper to ganger i uken er Molde det laget som har størst mulighet til å rotere på laget uten at det går utover kvaliteten.
  • I år er det mulig med fem bytter, noe som den nevnte bredden i troppen til Molde kan spille inn i valg av fantasy-spillere. Poeng for å holde nullen får man som kjent først etter 60 spilte minutter.
  • Stian Gregersen koster 5 millioner og er det nye førstevalget etter at Forren måtte forlate klubben. Molde var ligaens desidert gjerrigste lag bakover, med bare 31 innslupne mål.

 

3 anbefalte kjøp

Leke James (angrep) – 12 millioner

Høstens viktigste fantasy-spiller er en av de tryggeste valgene i dette Molde-laget. Kommer til  å være veldig på fra start, da han vil ønske å komme seg til en større liga. 17 mål, to målgivende og 16 bonuspoeng på bare 1562 minutter i 2019 er fenomenale tall, og Leke er nok den skumleste spilleren og gå uten fra sesongstart.

Magnus Wolff Eikrem (midtbane)  – 12,5 millioner

Det er vanskelig å komme utenom Wolff Eikrem etter starten på fjorårssesongen. På sitt beste et nivå over de andre i ligaen, med mål og målgivende på løpende bånd. En naturlig favoritt hos kommentatorene, så bonuspengene er ofte ikke langt unna.

Ola Brynhildsen (midtbane) – 7,0 millioner

Har utviklet seg sakte men sikkert i Stabæk, og nå var det på tide å gå til en større klubb. Kan tidvis være fantastisk, men samtidig ha en tendens til å forsvinne litt ut av kampene. Det blir spennende å se hvordan han takler overgangen til Molde, om han blir ”en av mange”, eller klarer å fortsette den gode utviklingen.

Rotasjon vil spille inn denne sesongen, og det er slettes ikke sikkert at Brynhildsen går rett inn i laget, men til 7 millioner er det absolutt en spennende mann å følge utover sesongen. Viste også tegn til et sluttprodukt foran mål i fjor, i tillegg blir bonuspoeng en viktig faktor.

 

Oppsummert

Molde har utvilsomt et utrolig godt lag før årets sesong. Her er det gode fantasy-valg på løpende bånd, noe som også gjør det til et veldig vanskelig lag å forholde seg til. James er et trygt valg, og etter at Foren forlot klubben så seiler Gregersen opp som et spennende valg.

Det store spørsmålet er om man skal investere 12,5 millioner på Wolff Eikrem i tillegg som kan levere glitrende, men som også kan bli hvilt fra tid til annen. Ikke minst har man lovende Brynhildsen, skadefrie Ulland Andersen og Hestad som spennende poengplukkere, men alle disse spiller nok ikke samtidig. Se opp for Marcus Holmgren Pedersen, kan fort være årets gjennombrudd i årets sesong.


Les flere tips til Eliteserien Fantasy her