Eliteserien Fantasy tips: Kjøp disse spillerne til ditt fantasy-lag

Espen Nesse

Fantasykonseptet har blitt enormt, og det er virkelig på tide å hoppe seg på toget og ta del i moroa! Nå kan du endelig sette opp laget ditt i Eliteserien Fantasy, og vi ønsker å hjelpe deg på vei. Her er de viktigste tipsene for sesongen som kommer.

Følg oss på sosiale medier – Twitter | Facebook | Facebook-gruppe |

Fantasykjøp – Keeper


Marcus Sandberg (6.0m) sanket enormt med poeng i fjor, og har selvsagt fått den dyre prisen av den grunn. I 2019 startet han på prisen 4.5m, men endte opp med hele 143 poeng, som er over 20 poeng mer enn nestemann på lista.

Før sesongen står du som fantasy-manager foran et valg. Du kan gå for èn dyr keeper (5.5-6.0m) sammen med den billigste typen (4.0m) og stå støtt med det, eller gå for den billige løsningen som er å finne den keeperen til 4.5-5.0m som du tror sanker flest poeng.

Sammen med det å holde nullen er det også viktig at keeperen din redder mye. For hver tredje redning belønnes du med ett poeng. I Eliteserien har vi erfaring med at en rullering av keepere ikke fungerer i lengden, og anbefaler dermed å unngå det.

Vi anbefaler disse kjøpene:

Marcus Sandberg (6.0m) – Stabæk

129 redninger og 17 bonuspoeng i 2019. Vi tror Stabæk holder den defensive suksessen fra fjoråret.

Sondre Rossbach (5.5m) – Odd

Flott kampprogram og en klubb med mye god defensiv historikk.

Viljar Myhra (4.5m) – Strømsgodset

Det billige alternativet. Mye optimisme i Godset om dagen, og her har du fort et røverkjøp.

mobilebet-50-kr-avlang-1

Fantasykjøp – Forsvar

Som på keeperplass er de rene burene essensielle i denne posisjonen. Det som skiller klinten fra hveten er de offensive poengene. Her har du vingbacker som er med frem i hvert angrep, stoppere som stanger inn mål på corner og dødballeksperter som gir målgivende og skårer hyppig. Du må dermed tenke på alle disse tingene når du velger forsvaret ditt.

Ca 25 millioner kan brukes på denne lagdelen. Da kan man eksempelvis gå med to dyre (5.5 – 7.5), to billige (4.5-5.0) og en luring til aller billigste penge (4.0m).

Vi anbefaler disse kjøpene:

Mats Solheim (5.0m) eller Emil Jonassen (4.5m) – Stabæk

Lavt priset til å spille i klubben som holdt buret rent ti ganger i 2019. Forsvaret er på stell i Bærumsklubben.

Sulayman Bojang (4.5m) – Sarpsborg 08

En meget offensiv vingback i et 3-4-3 system. Nærmest en midtbanespiller som vil bli mye med fremover.

Les flere tips til Eliteserien Fantasy her

Fantasykjøp – Midtbane

Da har man endelig kommet til selve gullgruva i fantasy. Her kan du bruke mest penger, og her skal man forhåpentligvis få mest poeng. Rundt 36 millioner anbefales å  bruke i denne lagdelen, og da ser du først og fremst etter spillere som er involvert i målpoeng.

Du må se etter de som tar dødballer, som skyter mye og som spiller høyt i banen. Som alle andre posisjoner er det også viktig å følge med på om spilleren faktisk spiller i en annen posisjon enn oppsatt. Defensive midtbanespillere bør du holde deg unna, men de som kan bekle spissroller er høyst interessante.

Vi anbefaler disse kjøpene:

Magnus Wolff Eikrem (12.5m) – Molde

Man bør velge mellom Eikrem og Pål Andrè Helland (11.0m) her for å få råd til et ellers godt lag. Førstnevnte med 11 mål og ni målgivende i en 2019-sesong hvor han også plagdes med skader.

wolff eikrem

Kristoffer Zachariassen (8.5m) – Rosenborg

En offensiv indreløper som ønsker å komme inn i boks. Eirik Hestad 9.0m og Philip Zinckernagel 8.0m er andre alternativ til rundt den samme prisen.

Emil Bohinen (6.0m) – Stabæk

Sønn til Lars. En meget god fot som kan blandes inn i alt av dødballer, samt i åpent spill. Fire mål og fem målgivende i fjor er fine tall som fort kan øke i år. Ylldren Ibrahimaj 7.0m er også et spennende alternativ her.

Patrick Berg (4.5m) – Bodø/Glimt

På midten må du alltid ha en billigmann til minstepris for å få resten av laget til å gå opp. I år er vi heldige som har Patrick Berg i denne kategorien. Han er sikker på laget, kan være med på noe offensivt og kan til og med melde seg med på noen dødballer. Herman Stengel til 5.0m er også en mulighet.

tabelltips ff lang

Fantasykjøp – Angrep

I årets utgave av Eliteserien Fantasy ser man at en ikke finner angrepsspillere som er sikre valg på laget sitt til under 6.0 millioner. Det gjør det hele ganske vanskelig, men også nødvendig å kjøre hardt ut på topp. Du bør sette av rundt 29 millioner til denne lagdelen og se for deg en formasjon som stadig spiller med samtlige tre på topp. Sett heller en billig forsvarsspiller på benken, enn en spillende angrepsspiller til 6.5m for eksempel. Dette er viktig for å bruke pengene på en mest hensynsfull måte.

Vi anbefaler disse kjøpene:

Leke James (12.0m) – Molde:

Spiller garantert på topp i starten, mens “konkurrenten” Ohi er ute med skade. Eliteseriens beste spiss, med 17 mål i 2019.

Torgeir Børven (11.0m) – Odd

Kontrakten går snart ut, men Børven spiller alt frem til dess. Toppskårer i 2019 med noen fine kamper i starten av sesongen i vente.

børven

Jørgen Strand Larsen (7.5m) – Sarpsborg 08

Enda ung og sulten. Vi tror på en opptur for Strand Larsen i år.

Det finnes spisser til en lavere pris enn dette som vil spille, men vi er ikke helt solgt der enda.

Hvordan sette opp laget i Eliteserien Fantasy?

I årets utgave av Eliteserien Fantasy vil det være nødvendig å spille med tre angrepsspillere. Du vil ønske å få mest mulig ut av midtbanen og ser dermed for oss en 3-4-3-formasjon. Her er laget du får med de anbefalte kjøpene våre:

lag

Her har du også 1m ekstra i banken som du kan fordele der du måtte ønske.

Les flere tips til Eliteserien Fantasy her