Eliteserien Fantasy 2020: Aalesund og Kristiansund

Jonas Tangen Hoff

Endelig er vi i gang med Eliteserien Fantasy 2020, og vi skal gi våre lesere detektiv-analyser til hvert lag frem mot sesongstart. Neste lag ut er Aalesund og Kristiansund.

Følg oss på sosiale medier – Twitter | Facebook | Facebook-gruppe |

Fantasydetektiven: Aalesund

Obosligaens desidert beste lag i 2019 skal igjen prøve seg på øverste nivå i Norge. Med Lars Bohinens særegne stil har suksessoppskriften vært attraktiv og spennende fotball, så gjenstår det å se om man tør å spille like offensivt også mot de antatt beste.

 

Overganger 

Selv om det på papiret har vært en del utskiftninger før Eliteserie-returen, har det vært en fornuftig og nødvendig opprydding på Sunnmøre.

– Inngående

Daan Klinkenberg (FC Inter Turku)

Simen Nordli (HamKam)

Shaquill Sno (Telstar)

Gudmund Kongshavn (Tromsø)

Jordon Mutch (Gyeongnam FC)

Parfait Bizoza (Raufoss)

Union Saint-Gilloise,

 

– Utgående

Pape Habib Gueye (Kortrijk)

Kristoffer Hay (Bryne)

Tega George (Kjelsås)

Aron Thrandarson (Odense)

Markus Seehusen Karlsbakk (lån, Hødd)

Wilmer Azofeifa (tilbake fra lån, Sarpsborg 08)

Aron Thrandarson (kontrakt utløpt)

Kaj Ramsteijn (kontrakt utløpt)

Jernade Meade (kontrakt utløpt)

Kaj Ramsteijn (kontrakt utløpt)

Marius Berntzen (kontrakt utløpt)

Tarjei Omenås (legger opp)

Robert Sandnes (legger opp)

Sondre Fet (lån, Bodø/Glimt)

 

Les flere tips til Eliteserien Fantasy her

Trolig lag

I mål er Andreas Lie tiltenkt en startplass, selv om Gudmund Kongshavn er hentet inn for å øke konkurransen. På stopperplass er det Daniel Gretarsson som er den ubestridte lederen, med nyinnkjøpte Dean Klinkenberg og Jonas Grønner ved sin side. De to sistnevnte vil møte sterk konkurranse fra rutinerte Oddbjørn Lie, Ståle Sætre og lovende Parfait Bizoza.

aafk

Aalesund er et av få lag som spiller med vingbacker. Dette er en fordel for offensive David Olafsson, samt nyinnkjøpte Shaquill Sno som seiler opp som spennende alternativer. Prisen er riktig nok hakket for høyt for at de går rett inn på laget, særlig når Jørgen Hatlehol er en faktor å ta med i beregningen.

Det er stor konkurranse på den sentrale midtbanen. Fredrik Carsen er i hovedsak tiltenkt en plass, men etterhvert som Izunna Uzochukwu og Jordan Mutch er i kampform, er også disse reelle utfordrere. Fjorårets komet Niklas Castro får selskap av talentfulle Simen Bolkan Nordli som indreløper, mens allsidige Peter Orry Larsen kan komme inn i flere posisjoner.

På topp kan islandske Holmbert Fridjonsson forvente mer spilletid enn forventet, etter at Torbjørn Agdestein nå er bekreftet ute resten av sesongen. Nyinnkjøpte Sigurd Haugen er tiltenkt rollen som Fridjonssons makker på topp, selv om også Castro vil få sine minutter helt fremme i banen.

Nøkkel-informasjon

  • Aalesund spiller i en 3-4-3 / 3-5-2 formasjon som åpner opp for offensive vingbacker, noe som historisk sett har vært gunstig for forsvarspillere i Eliteserien Fantasy.  

 

3 Anbefalte kjøp

Niklas Castro  (midtbane) – 8,5 Millioner 

Obosligaens beste spiller i 2019 skal endelig få vise seg frem i Eliteserien. Storspilte for et Aafk-lag som ble bedre og bedre utover i sesongen. Til slutt ble det utrolige 28 målpoeng på 24 kamper, en statistikk det er vanskelig å se bort i fra. Tar straffer og er aktiv i alt som skjer offensivt, rett og slett en drømmespiller til tross for prislappen.

castro

Simen Bolkan Nordli (midtbane) – 7,0 millioner

Aalesunds nykommer var en av høstsesongen store spillere i Obosligaen, der han scoret 12 mål og hadde fire målgivende pasninger. Ser ut til å ha taklet overgangen fra Ham-Kam bra, og er et av de mer spennende talentene i ligaen. Nordli er en offensiv og driblesterk spiller som kan bekle flere ulike posisjoner. Han har en meget god høyrefot og i tillegg at han er 1,5 millioner billigere enn lagkamerat Castro.

David Olafsson (forsvar) – 5,5 millioner  

Forsvarspilleren leverte gode offensive tall til tross for av bare 14 kamper fra start i 2019-sesongen. Plassen i år skal være enda mer spikret, og 8 målpoeng taler i grunn for seg selv. 5,5 millioner er dyrt for et nyopprykket lag, men kan virkelig bli verdt det utover sesongen.

Oppsummert

Aalesund er et av de lagene som er vanskelig å spå på forhånd. 2019 ble til slutt en overlegen sesong med 15 av 15 mulige hjemmeseiere. Potensielt flere spennende valg i Castro, Nordli, Haugen og Fridjonsson. Det store spørsmålet er om den bakre treeren trekker seg litt for ofte sammen til en statisk femmer i frykt for å åpne seg opp bakover.

nordicbet avlang spill på esn

 

Fantasydetektiven: Kristiansund

Kristiansund har vært imponerende stabile på øvre halvdel av Eliteserien de siste årene, til tross for langt mindre ressurser sammenlignet med lagene rundt de på tabellen.

Overganger 

Noe av suksessen til laget fra nordmøre har vært gode overganger på typer som har passet godt inn i systemet. De har hentet billig og ukjent, men ofte har disse spillerne tilpasset seg godt, noe som fort kan bli tilfelle også i årets utgave av KBK.

– Inngående

Amin Askar (Sarpsborg 08)

Ivar Furu (Ranheim)

Ousseynou Cavin Diagne (Club Brügge)

Olaus Skarsem (Rosenborg)

Horenus Tadesse (Levanger)

Faris Pemi ( Rainbow FC)

 

-Utgående

Jesper Isaksen (Stabæk)

Torgil Gjertsen (Wisla Plock)

Amidou Diop (Adanaspor)

Henrik Gjesdal (Start)

Meinhard Egilsson Olsen (B36)

Simon Alexandersson (Öster) 

 

Trolig lag

Troppen til Kristiansund består av mange jevngode spillere, og det er ikke alltid en like lett oppgave å forutse hvilke spillere Christian Michelsen velger ut.

kbk

Sean McDermott i mål har vært en solid sisteskanse flere sesongen på rad nå, og får igjen tillit. Christoffer Aasbak skal være førstevalget på venstreback, mens det på de andre plassene er desto mer konkurranse Dan Peter Ulvestad, Aliou Coly, Ivar Furu og Christophe Psyche er alle gode stoppere, men vi spår de to førstnevnte som hakket fremfor de andre.

Nykommer Ousseynou Diagne har så langt høstet lovord for sitt talent, og vil gå inn erstatter for Amidou Diop. Liridon Kalludra og Olaus Skarsem ser ut til å ta de to siste midtbaneplassene, selv om Amin Askar kan spille både på kant og i forsvar. På topp vil trioen Amahl Pellegrino, Flamur Kastrati og Sondre Sørli få god konkurranse fra hardtarbeidende Bendik Bye.

tabelltips ff lang

2 Anbefalte kjøp

Amahl Pellegrino ( midtbane)  – 9 millioner

Vanskelig å komme utenom denne mannen. Høsten 2019 var en eneste lang opptur for Pellegrino etter overgangen fra Strømsgodset. Et miljøskifte var tydelig det som trengtes for å få ut potensialet som man så i Mjøndalen. Offensiv, driblesterk spiller, og en x-faktor i dette Kristiansund-laget. Prisen er riktignok stiv, så man må veie godt opp og sammenligne med de andre i den øvre del av prisklassen før man bestemmer seg for om Pellegrino er verdt pengene.

Flamur Kastrati (angrep) – 8 millioner

Fjoråret ble en trøblete sesong preget av skader for oksen på topp for Kristiansund. Har levert solid i flere sesonger, men dessverre har skader gjort at det fulle fantasy-potensialet ikke har kommet frem enda. En skadefri Kastrati er en meget spennende spiller, men vi frykter at hyppigheten på kampene vil føre til et nytt skadeavbrekk. Skal han derimot gjøre spådommen til skam, kan de som trosset skadefrykten få meget god poengfangst.

kastrati

Oppsummering

Sett bort i fra nevnte Pellegrino og fjorårets billigmann Christophe Psyche var det lite poeng å hente i Kristiandsund. Selv man også i år ser ut til å ha funnet riktige spillere, frister ikke disse like mye på spillet. Med en tøff start på sesongen, og usikkerhet rundt hvor man står, kan alternativene være bedre fra andre lag nå i starten av sesongen. Lyspunktet er dog billige alternativer som spiller, noe som kan gjøre det enklere å sette opp sin endelige tropp.


Les flere tips til Eliteserien Fantasy her