Eliteserien Fantasy 2020: Rosenborg og Vålerenga

Jonas Tangen Hoff

Endelig er det klart for en ny og spennende sesong med norsk fotball. Innen dommeren blåser i gang den etterlengta første runden av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

Fantasydetektiven: Vålerenga

Det er lenge siden hovedstadslaget var å regne med i toppen av norsk fotball. Før årets sesong sparkes i gang, er Vålerenga forsterket med ringreven Dag Eilev Fagermo på trenersiden, og optimismen er igjen tilbake i byen.

Overganger

Ikke noen voldsom aktivitet på overgangsmarkedet, forutenom signeringen av Fredrik Oldrup Jensen som en direkte erstatter for Mohammed Abu.

– Inngående

Fredrik Oldup Jensen (Zulte Waregem)
Peter Michael (tilbake fra lån, Skeid)

– Utgående

Fitim Azemi (Stabæk)
Pierre Kanstrup (Sønderjyske)
Samuel Frid Jonsson (Paderborn)
Markus Nakkim (Mjøndalen)
Christos Zegeiris (Grorud)
Leo Cornic (Grorud)
Josias Furaha (Grorud)
Jonas Levernes (Kjelsås)
Mohammed Abu (lån, DC United)
Sakarias Opsahl (lån, Tromsø)
Sander Werni (lån, Ull/Kisa)
Mohammed Fellah (kontrakt utløpt)
Efraín Juárez (kontrakt utløpt)
Mayron George (returnerer fra lån, FC Midtjylland)
Mohammed Abu ( lån ut sesongen)

 

Trolig lag

Dag-Eilev Fagermo er kjent for å sette sammen en fast startellever, og ser så langt ut til å bygge videre på grunnstammen fra fjoråret.

vålerenga

I mål er det lovende Kristoffer Klaesson som får sjansen etter en overbevisende høstsesong. Det unge keeper-talentet kommer virkelig til å bli satt på prøve når Adam Kwarasey stadigvis sliter med skader.

At Jonathan Tollås Nation er tilbake fra sitt skademareritt blir som en ny signering, men det store spørsmålet blir om han tåler den tunge kampbelastningen i starten av sesongen. Ved sin side er det trolig Ivan Näsberg som trekker det lengste strået i kamp med Johan Lædre Bjørdal.

Les flere tips til Eliteserien Fantasy her

Amin Nouri utfordrer Christian Borchgrevink på høyreback, mens Adekugbe ser ut til å kapre plassen på venstresiden alene.

På midten er den defensive strukturen styrket med Fredrik Oldrup Jensen. Magnus Lekven og Herolind Shala tar de to resterende plassene, noe som betyr at hele trekløveren på midten er tidligere Fagermo-elever. Stortalentene Odin Thiago Holm og Osame Sahraoui er spennende alternativer som allerede i år vil få mye spilletid

Deyver Vega er aktuell på kantene, mens Matthías Vilhjálmsson er sikker på topp, en spiller som passer godt inn i systemet til Fagermo.

Nøkkelinfo

  • Med Tollås Nation tilbake fra skade, og Oldrup Jensen inne, ser Vålerenga ut til å være styrket defensivt. Fagermo er i tillegg en defensivt gjerrig trener, noe som gjør at både Näsberg ( 4,5 ) og Borchgrevink (5,0) er på blokka.

 

2 anbefalte kjøp

Herolind Shala ( midtbane ) – 9,0 millioner

En spiller Fagermo kjenner godt til, har sett positiv ut i vinter. Er den offensive spilleren av trekløveret på midten, og blir ofte med fremover. Var spådd en stor sesong i 2019, men sesongen ble ikke helt som forventet. Seks mål og fem målgivende er allikevel akseptabel uttelling på 21 spilte kamper.

shala

  • Bård Finne i samme prisklasse kan også vise seg som en spennende mann, litt magefølelse-valg mellom de to.

Aron Dønnum ( midtbane) – 8,5 millioner

Prisen er naturlig nok oppjustert en god del etter den fantastiske avslutningen på fjoråret. Med den økte tilliten, kom også prestasjonene. En spiller som kan skape mye på egenhånd, en X-faktor i dette Vålerenga-laget.

 

Oppsummert

Med Dag-Eilev Fagermo ved spakene, kan Vålerenga igjen være en klubb å se til i fantasy-spillet. Prislappen på Shala, Finne og Dønnum er høy, men kan forsvares. Spillerne har lav eierandel generelt sett i laget, og vi tror at det kan belønne de som våger å betale den høye prisen.


 

mobilebet-50-kr-avlang-1

Fantasydetektiven: Rosenborg

 

Det ble ingen hyggelig førstesesong i Trondheim for Erik Horneland, men etter en lang treningsvinter er positiviteten igjen tilbake på brakka.

Overganger

Rosenborg har mistet flere solide spillere siden forrige sesong. David Akintola, Mike Jensen, Alexander Søderlund og Bjørn Maars Johnsen har alle forlatt Lerkendal, men samtidig fremstår ikke Rosenborg som et svekket lag.

– Inngående

Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08)
Dino Islamovic (Östersund)
Carlo Holse (FC København)
Erlend Dahl Reitan (tilbake fra lån, Bodø/Glimt)
Julian Faye Lund (tilbake fra lån, Mjøndalen)
Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin, 1.august)

– Utgående

Alexander Søderlund (BK Häcken)
Mike Jensen (APOEL)
Yann-Erik de Lanley (Viking)
Arild Østbø (Viking)
Olaus Skarsem (Kristiansund)
Jonathan Levi (IFK Norrköping)
Tobias Bjørnebye (Sogndal)
Djordje Denic (lån, Apollon Limassol)
Igho Ogbu (lån, Sogndal)
Torbjørn Lysaker Heggem (lån, Ranheim)
David Akintola (returnerer fra lån, FC Midtjylland)
Bjørn Maars Johnsen (returnerer fra lån, AZ Alkmaar)

Trolig lag

Rosenborg spiller i sin vante 4-3-3-formasjon, selve varemerket for Trondheims-laget.

rosenborg

På keeperplass har Rosenborg ligaens beste i Andre Hansen. En solid matchvinner, og en trygghet i laget.

Forsvaret ser i år ut til å være mer uklart enn i fjor. På venstreback er Birger Meling vanligvis sikker, men ryktes nå bort. Anders Trondsen ser ut til å skyves ned om overgangen blir tilfelle. På motsatt side er det mer usikkert. Vegard Eggen Hedenstad har hatt to sesonger under det man kan forvente fra han, noe som gjør hjemvendte Erlend Dahl Reitan aktuell. Følg med i siste treningskamp for siste indikasjoner.

På midten ser det ut til at Marius Lundemo får ”låne” plassen frem til Per Ciljan  Skjelbred returnerer til Lerkendal. Nyinnkjøpte Kristoffer Zachariassen har tatt med seg den gode fjorårsformen inn i treningskampene, og blir en viktig brikke i dette RBK-laget. Anders Konradsen vil møte en del konkurranse fra Mikael Johnsen, Edvard Tagseth og Gjermund Åsen.

Fremover i banen har man to av ligaens beste vinger i På Andre Helland og Samuel Adegbenro. De to har vært solide i vinterpausen og vist tegn til gammel storform – forteller rapportene fra Trondheim. Begge disse har dog slitt med smårusk de siste ukene, men skal være klare til seriestart.

Om Rosenborg skal tilbake til toppen av Eliteserien er man helt avhengig av at den skadeplagede duoen forblir skadefri. Om dette ikke er tilfelle, har man meget spennende Emil Ceïde i bakhånd.

På topp er det nyervervelsen Dino Islamovic som skal score målene i år, med Erik Botheim i bakhånd blant annet.

tabelltips ff lang

Nøkkelinfo

  • Backer fra RBK har tidligere vært veien å gå i fantasy. Vær obs på situasjonen rundt kontrakten til Meling, samt rotasjonsutsatte Hedenstad/Dahl Reitan.

  

2 anbefalte kjøp

 Kristoffer Zachariassen (midtbane) – 8,5 millioner

Etter to gode sesonger i Sarpsborg var ”bonuskongen” klar for større oppgaver. Til tross  for at laget slet store deler av 2019-sesongen, leverte ”Doff” varene. Seks mål og to målgivende er greit, men det er de 20 bonuspoengene som virkelig er med å trekke opp poengfangsten. En favoritt hos ekspertene, og vil nok komme til enda flere målsjanser i dette RBK-laget.

zachariassen

Pål Andre Helland (midtbane) – 11,0 millioner

Har sett meget pigg ut gjennom vinteren, og da er Helland å regne med. En kjent spiller for alle, og behøver ingen videre introduksjon. En man absolutt bør vurdere i laget, men man skal også være obs på skadehistorikken.

Følg med på: 

Emil Ceide (midtbane) – 7,5 millioner

Den meget talentfulle kanten fikk for alvor vist hva som bor i han mot slutten av fjoråret. Konkurrerer mot to av ligaens aller beste i Helland/Adegbenro, men kan fort få muligheten dersom en skade oppstår.

Oppsummert

Erik Horneland har fått muligheten til å forme Rosenborg slik han vil, og nå er det vinn eller forsvinn for treneren. Vi tror at man vil se en forbedret utgave av RBK denne sesongen, og at man i alle fall kan nærme seg suverene Molde. Spennende spillere i alle ledd, og prislappene er ganske håndterlige sammenlignet med tidligere år.


Les flere tips til Eliteserien Fantasy her