Slik fungerer chipsene i Eliteserien Fantasy 2022

Lurer du på hvordan de forskjellige chipsene fungerer i Eliteserien Fantasy? Hvordan spillet fungerer og hvem du bør gi kapteinsbindet til? Da bør du lese videre.

 

Hvordan fungerer Eliteserien Fantasy?

Først og fremst må du sette opp et lag bestående av femten spillere med et budsjett på 100 millioner. Spillerne er priset ut fra tidligere sesonger og deres sannsynlighet for å sanke poeng. Det betyr selvsagt da at de beste spillerne er dyrest, og de antatt svakeste er billigst. Hvordan skal man da gå frem for å skaffe flest mulig poeng?

Vi anbefaler å balansere troppen med både dyre og billige spillere. Man må sette opp laget slik at det er enkelt å manøvrere gjennom sesongen, ettersom at vi vet hvor fort det kan svinge i fotball, og spesielt i Eliteserien.

Hvem gir du kapteinsbindet?

Det er en klar hjemmebanefordel i Eliteserien, og vi anbefaler å kapteine en spiller som spiller hjemme. Viser det seg dog at lag som Molde og Rosenborg valser over all motstand, eller at Jerv og Sandefjord taper 5-0 hver kamp, kan man selvsagt tenke seg om.

Hvordan fungerer chipsene i Eliteserien Fantasy?

I Eliteserien Fantasy har vi tre ulike chips som kan brukes for å booste poengene i utvalgte runder. Disse kan kun brukes èn gang per sesong, så her må man velge med omhu!

En klar anbefaling med bruk av chips er at man ser an sesongen litt før man klemmer til. Vi kan nemlig oppleve at lag spiller to kamper i èn kampuke, og spillerne herfra kan dermed skaffe seg poeng fra begge kamper. Dette er et ypperlig tidspunkt å bruke chips.

 

Dobbel kaptein

Her kan du velge to spillere som får dobbelt opp med poeng i èn og samme runde. Vanligvis spiller du bare èn kaptein, men her kan altså visekapteinen din også få samme boost. Dette er en chip som passer fint i doble runder, men kan også brukes på gode spillere i “enkle” hjemmekamper.

dobbel kaptein

 

Rik onkel

Her kan du velte om hele laget ditt og velge et helt nytt lag for kun èn runde. Etter runden er laget tilbake slik det var før runden, men her får man muligheten til å velge spillere som passer til denne ene runden. Igjen er dette en chip som passer en dobbeltrunde med gode lag i aksjon, for her kan man nemlig bruke akkurat så mye penger man vil.

avlang rik onkel

 

Spissrush

Her får du dobbel poengsum på alle spissene dine. Da fungerer altså samtlige i angrepsrekken som kapteiner, og her er scoringsformen viktigst. Har du tre spisser som scorer uke inn og uke ut kan det være lurt å smelle avgårde denne chipen hvis det i tillegg dukker opp noen gode kamper. Man kan selvsagt også bruke dette i en dobbeltrunde, men her er det vanskelig å treffe med tre spisser i form på samme tid. Vi ser på denne chipen som den med mest impuls. Altså at den ikke er enkel å planlegge, men plutselig kan ligge rett foran nesen din.

spissrush


Les flere tips til Eliteserien Fantasy 2022 her