Eliteserien Fantasy 2020: Odd og Sandefjord

Endelig er det klart for en ny og spennende sesong med norsk fotball. Innen dommeren blåser i gang den etterlengta første runden av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg i Fantasydetektiven. Nå: Odd og Sandefjord

 

Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

 

Fantasydetektiven: ODD

Jan Frode Nordnes skal ikke lenger stå i skyggen til Dag-Eilev Fagermo, men får nå endelig muligheten til å stå med det øverste ansvaret i Telemark. Kan den tidligere assistenten bygge videre på den gode grunnmuren, eller rakner det så fort sjefen har forlatt byen?

Overganger 

Tradisjonen tro har det heller ikke i år vært den store aktiviteten på overgangsmarkedet. Kontinuitet og lokal forankring har i en årrekke vært suksessoppskriften til Skiens-klubben, en trend som ser ut til å fortsette også med ny trener.

– Inngående

Kachi (Sandnes Ulf)
Thomas Hallstensen (Florø)
Elias Uppheim Skogvoll (Mjølner)

– Utgående

André Södlund (Sandnes Ulf)
Filip Delaveris (Vitesse)
Jone Samuelsen (Storm)
Moussa Njie (Partizan, tilbake fra lån)
Andreas Helmersen (Rosenborg, tilbake fra lån) 

Trolig lag

Ingen store forandringer på laget som tok en solid 4.plass i fjor, foruten om venstrekant som ser ut til å rulleres på sesongbasis i Skien.

odd line

 I mål står Sondre Rossbach som til tross for sin unge alder, begynner å bli en meget rutinert Eliteserie-målvakt. Fremfor seg får han en trygg og god forsvars-firer, der talentfulle Odin Björtuf blir nærmeste utfordrer.

På midtbanen tar Vebjørn Hoff over ansvaret fra Fredrik Oldrup Jensen som har gått til Vålerenga. Fredrik Nordkvelle tar plass som en av indreløperne, og på motsatt side er det ungt og lovende i Markus Kassa og Joshua Kitolano som spennende alternativer.

Elbasan Rashani fortsetter i samme spor som i fjor, mens nykommer Kachi ser frisk og lovende ut. På topp skal Torgeir Børven forsøke å gjenskape fjorårssuksessen, med Tobias Lauritsen som potensiell erstatter dersom en ny kontrakt ikke skulle bli underskrevet.

Nøkkelinfo

  • Torgeir Børven er på utgående kontrakt og har foreløpig ikke skrevet under på en ny avtale.

 

2 anbefalte kjøp

Flere spennende fantasy-alternativer I Odd-leiren, men prisene er naturlignok oppjustert etter fjorårets 4.plass. 

Torgeir Børven (midtbane) – 11,0 millioner

Fjorårets toppscorer i Eliteserien skal nå kjempe for en ny mulighet i utlandet. Leverte en sesong langt over det man hadde trodd på forhånd i 2019, og spørsmålet man derfor skal stille seg, er om han kan gjenskape suksessen en gang til. Vi er blandede i vår oppfatning på grunn av pris, men samtidig kan man straffes hardt om man velger å gå uten han på laget hjemme mot Sandefjord i første serierunde.

tabelltips ff lang

Elbasan Rashani (midtbane)  – 8,0 millioner

En populær mann før fjorårets sesong, og selv om det kanskje ikke føles slik ut, var tallene til Rashani mer enn akseptable når man teller opp til slutt. Syv målgivende er solid, men tre mål ble litt under hva man forventet. Skal Odd kjempe på øvre halvdel av tabellen også i år, er man avhengige at Rashani leverer varene fra start.

Følg med på: Kachi ( midtbane) – 7,0 millioner

Kommer fra en sterk sesong i Obos-ligaen for Sandnes Ulf. 15 målpoeng er solid for den dribleglade midtbanespilleren, så gjenstår det å se om han kan levere på øverste nivå.

Oppsummert

Selv om Jan Frode Nordnes tar med seg mange av prinsippene til sin forgjenger, har Odd en tøffere sesong i vente enn det som var tilfelle i fjor. Børven er naturlignok en het fantasy-mann, men spørsmålstegnene rundt ny kontrakt gjør at man er litt meravventende.

 

comeon lykkeshorts

 

Fantasydetektiven: Sandefjord

Overganger

Sandefjord har mistet en rekke viktige spillere inn mot Eliteserie-returen. Pontus Engblom og Mohammed Ofkir stod for målpoeng og x-faktor i 2019, disse kan vise seg å være vanskelig å erstatte.

– Inngående

Kristoffer Normann Hansen (Ull/Kisa)
Erik Brenden (Lillestrøm)
Martin Andersen (Egen juniorstall)
Henrik Falchener (Egen juniorstall)
Herman Solberg Nilsen (Fram, tilbake fra lån)
Sander Risan Mørk (Fram, tilbake fra lån)
Sivert Gussiås (Molde. Var utlånt til Strømmen i fjor.)
Zé Eduardo (Klubbløs)

– Utgående

Håvard Storbæk (Storm)
Erik Mjelde (Lagt opp)
Ole Breistøl
Mohamed Ofkir (Sarpsborg 08)
Pontus Engblom (GIF Sundsvall, Sverige)
Alberto «Tito» Moreno
Walter Viitala (Seinajöki, Finland)
Jakob Maslø Dunsby
Marius Høibråten (Bodø/Glimt)

 

Trolig lag

 I mål står Jacob Storevik som siden ankomsten i Sandefjord ventet tålmodig på sin tur, og når han først fikk sjansen på våren i fjor var det ingen vei tilbake.

sandefjord

Forsvarsrekken så lenge trygg og stabil ut, men tapet av Marius Høybråten vil nok merkes. Bryce Wembangomo er en offensiv og spennende back, men rutinen til Lars Grorud blir vel så viktig.

På midtbanen ser det ut til at Enric Valles får selskap av Emil Palsson som er tilbake fra skade, med Jose Eduardo som en mulig backup.

Skal dette laget overleve i Eliteserien bør Rufo finne frem høstformen fra 2018-sesongen. Vidar Jonsson kan brukes både på back og som kant, og vil i likhet med William Kurtovic blande seg inn i midtbane-miksen hos Sandefjord.

I angrep ser det ut til at nykommerne Sivert Gussiås, Erik Brenden og  Kristoffer Nordmann får sjansen, selv om spennende George Gibson fort kan stjele spilletid fra førstnevnte. Stefan Mladenovic venter på sitt endelige gjennombrudd etter overgangen fra Odd, og kan bli en mer betrodd mann etterhvert.

2 anbefalte kjøp

Ikke mange interessante fantasy-alternativer i Sandefjord, selv om prisen selvfølgelig er innbydende på noen.

Rufo (midtbane) – 6,5 millioner

Klarte ikke helt å leve opp til 2018-formen i fjor, men på sitt beste en spiller som holder høyt Eliteserie-nivå. Syv mål på drøye 900 minutter er gode tall, og om han kan levere noe i nærheten blir 6,5 millioner en meget spennende pris.

Kristoffer Normann Hansen (midtbane) – 6,0 millioner

Har levert jevnt og trutt i Obos-ligaen. Kan bli en spennende spiller om han får ut potensialet også på øverste nivå. I likhet med Rufo en sterk 2018-sesong, men litt småskader gjorde at det ikke ble fullt så god uttelling i fjor.

Følg med på: Georg Gibson (angrep)– 5,0 millioner

Kan potensielt bli ett kupp utover i sesongen til den prisen. Foreløpig jevn kamp med jevngamle Gussiås om en fast plass på topp for Sandefjord.  En meget spennende ung spiss som har fått bra med muligheter gjennom vinteren. Han er en rask og løpssterk spiller som fort kan bli en favoritt hos kommentatorene (som deler ut bonuspoengene).

Oppsummert

Sandefjord blir spådd nord og ned av de fleste ekspertene, og det med rette. Mistet en haug av viktige spillere inn mot seriestart, og kan få det tøft i enkelte kamper. Har dog en rekke spillere med spennende prislapper som kan bli interessante om de gjør spådommene om nedrykk til skamme.

detektiven samling lang