Eliteserien Fantasy: Haugesund og Bodø/Glimt

Espen Nesse

Endelig er det klart for en ny og spennende sesong med norsk fotball. Innen dommeren blåser i gang den etterlengta første runden av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg. I dag: FK Haugesund og Bodø/Glimt.

Fantasydetektiven: FK Haugesund

Hvis det er én klubb som har kommet godt ut av denne vinterpausen er det nok FKH. Jostein Grindhaug og trenerteamet i Haugesund har holdt troppen gående hele veien, og er etter all sannsynlighet best trent i Eliteserien per nå. Nøkkelspiller Alexander Stølås rekker muligens seriestarten, og Ibrahima Wadji nærmer seg kampklar etter utestengelsen. Her har vi kanskje årets overraskelse!

Overganger

Det er aldri «hvem som helst» som kommer inn portene på Haugesund Stadion. For å spille i hvitt og blått må du også ha den «gutsen» som Grindhaug og hele Maakeberget er ute etter.

To mann har kommet inn på lån, i Benjamin Källmann og Alexander Ammitzbøll. Begge angrepsspillere, og begge meget sentrale i den korte oppkjøringen vi har hatt nå. Førstnevnte fra Inter Turku på topp, med AGF-utlånte Ammitzbøll til høyre.

To signeringer har det også blitt, med Mads Berg Sande og Ulrik Fredriksen inn. Begge i utgangspunktet bak i køen, men kan absolutt melde seg inn i startelleveren etterhvert.

Det har også forsvunnet noen spillere ut. De som vil bli savnet mest er Sondre Tronstad og Martin Samuelsen. Her må FKH finne en balansespiller og en x-faktor for å erstatte disse to, men er det noe FKH alltid har vært dyktige til er det å erstatte spillere som forsvinner. Torbjørn Kallevåg har også nylig forsvunnet til LSK.

Trolig lag

Det første navnet Grindhaug skriver ned når det nærmer seg kamp er Alexander Stølås. Til og med keeper Helge Sandvik må vente på blekket, for her har FKH sin største profil. Per nå er dog venstrebacken småskadet, og usikker til første runde. Hvis Grindhaug må skrive ned et annet navn først, vil det spre uroligheter ut til FKH-fansen.

haugesund lineup

Backrekka blir som du ser på bildet over hvis Stølås er ute. Benjamin Karamoko startet generalprøven mot Viking, men ble byttet ut med Fredrik Pallesen Knudsen allerede halvveis. Vi er overbeviste om at sistnevnte bare matches forsiktig, og er klar for seriestart.

På midten har Kevin Krygård spilt mye som indreløper de siste kampene. Om det er bestemt at han omskoleres dit er ukjent, men mye tyder på det. Christian Grindheim og Bruno Leite tar de to andre plassene, med Joakim Våge Nilsen i bakhånd. Grindheim er for øyeblikket ute med en strekk, noe som kan gjøre at han ikke blir spilleklar til kampen mot Brann.

Offensivt tror vi alle tre posisjoner er spikret. Nevnte Ammitzbøll og Källmann har nærmest krevd to av plassene gjennom sitt spill. Til høyre finner vi dødballkongen (bak Stølås) Niklas Sandberg, som også er straffeskytter for rogalandsklubben.

tabelltips ff lang

Nøkkelinfo

  • Alexander Stølås og Ibrahima Wadji styrker dette Haugesund-laget noe voldsomt når de er klare. Stølås nok på plass snart, mens Wadji trolig er på banen i runde 8. Se opp for hvittrøyene når den tid kommer.
  • Kampprogram første syv: Brann (H), Bodø/Glimt (B), Kristiansund (H), Sandefjord (B), IK Start (H), Odd (B) og Molde (H).

 

3 anbefalte kjøp

Benjamin Källmann (angrep) – 7,0 millioner

Det er noe med disse Haugesund-spissene som alltid slår til. Djurdjic, Sørum, Søderlund, Gytkjær, og til og med Agdestein har fått det til på naturgresset i sildabyen. Källmann viste intet for Viking i høst, men om han kan finne sin plass her er selvsagt mulig. En av de billigste alternativene på topp, tross hele 7,0 millioner som prislapp.

Alexander Ammitzbøll (angrep) – 6,5 millioner

Dansken spiller dessverre som ving, men har dog kapret den plassen. Kristoffer Velde er ute i kulda, og nyervervelsen fra AGF har gjort sine saker bra i de få treningskampene han har fått.

Niklas Sandberg (midtbane) – 7,5 millioner

Den mest interessante! Niklas Sandberg tar alt av dødballer så sant Stølås ikke spiller. Når sistnevnte er utpå der, er Sandberg likevel med i diskusjonen om mange av dødballene likevel. Spesielt corner, og uansett på straffer. Seks målgivende og fem mål i 2019.

PS: Grunnen til at vi ikke nevner Stølås her er fordi han ikke er kampklar, og interessant nå for øyeblikket. Vi ser an, og regner med at alle må hente 31-åringen på et visst tidspunkt.

 

Oppsummert

Mye spennende i FKH, som også er outsidere til å ta den åpne tredjeplassen. Vi klarer likevel ikke helt å plassere nivået til Grindhaugs menn, og synes det er vanskelig å få plass til spillere herfra. Likevel peker Niklas Sandberg seg ut som det heteste alternativet

 

Fantasydetektiven: Bodø/Glimt

Igjen har Bodø/Glimt solgt unna sine juveler, og må bygge lag på nytt. Håkon Evjen er i Nederland, og Jens Petter Hauge ryktes ut til Belgia. Likevel har gultrøyene en fordel av at de har kommet seg gjennom dette tidligere, og med Kjetil Knutsen ved roret har vi full tillit til at de klarer det igjen.

Overganger

Nevnte Evjen har dratt etter eventyrsesongen sin for Glimt i fjor. Amor Layouni forsvant i fjor sommer, men er enda et savn i Bodø. I vinter har også store navn som Ricardo Friedrich og Erlend Dahl Reitan forsvunnet, og som du kan lese på navnene blir dette tungt å erstatte.

For  å fullføre lista ønsker vi også å nevne at Vegard Leikvoll Moberg har dratt til Silkeborg for å prøve lykken der.

Heldigvis for de helgule har det kommet nye spennende navn inn. Ola Solbakken kommer inn fra Ranheim og skal kjempe om en vingrolle. Kasper Junker som spilte i Stabæk i fjor høst skal score målene, men med Victor Boniface i bakhånd har de nå to å spille på fremst i banen. En annen som spilte for Stabæk i høst, og som er på plass i Bodø er dansken Sammy Skytte.

Alexander Foosnæs, Alfons Sampsted og Sondre Brunstad Fet har også kommet inn.

 

Trolig lag

Totalt sett mener vi at Glimt er svekket fra fjoråret, og har en del å gå på for å følge opp den gode sesongen. Har også vært mye svakere i årets korte preseason kontra i 2019, men vi legger ikke noe fasit ut fra det. Enda er det mange solide navn igjen i klubben som Patrick Berg, Ulrik Saltnes, Philip Zinckernagel, Fredrik Bjørkan og stopperduo Marius Lode og Brede Moe. Når vi da muligens kan legge til Jens Petter Hauge ser det på papiret ganske sterkt ut.

glimt lineup

Bakerst er det dog et lite spørsmålstegn om Nikita Khaykin kan levere på et godt nok nivå. Det nyeste her er at det ryktes inn en keeper fra Nederland, Joshua Smits. Dette kan løse mye!

Forsvarsfireren er ganske så satt, med unntak av høyreback. Morten Konradsen så ut til å ta den, men har nå slitt med en kneskade. I hans fravær har nyankomne Sampsted tatt over.

Trioen på midten har én ledig plass ved siden av Saltnes og Berg. Om dette blir Brunstad Fet eller Skytte kan vi ikke slå fast, men vi mener sistnevnte har et bedre potensial inne, og er den som bør starte. Dansken tar med seg en bra fysisk pakke og god mobilitet inn i dette Glimt-laget.

I de tre fremste rollene ser det nå ut til at Philip Zinckernagel tar høyrevingen med Jens Petter Hauge på motsatt side. Ola Solbakken utfordrer først og fremst Hauge, men kan også ta motsatt kant hvis Zinckernagel eventuelt flyttes i en dypere posisjon.

På topp blir det kniving mellom nevnte Boniface og Kasper Junker.

nordicbet avlang spill på esn

Nøkkelinfo

  • Ryktene angående Jens Petter Hauge har blusset opp igjen, og selv om seriestarten nærmer seg med stormskritt kan det likevel hende at han forsvinner. I fantasysammenheng tror vi dette både kan svekke Glimts alternativer og åpne dører til nye valg. Kan Solbakken få sitt gjennombrudd? Vi må se an situasjonen.
  • Kampprogram første syv: Viking (B), FK Haugesund (H), Rosenborg (B), Sarpsborg 08 (H), Odd (B), Brann (H) og Aalesund (B).

 

2 anbefalte kjøp

Phillip Zinckernagel (midtbane) – 8,0 millioner

Det soleklare valget fra Bodø/Glimt er dansken som tross sin gode leveranse ble mye oversett i 2019. Elleve målgivende og seks scoringer er meget bra. Fjoråret var preget av en del posisjonsendringer fra angrep til ving til indreløper, men i år tror vi at han blir drillet på vingen. Dette er mannen Glimt må få mest ut av!

Patrick Berg (midtbane) – 4,5 millioner

En av de mest populære valgene i årets Eliteserien Fantasy er midtbanemannen Patrick Berg. Til en lavest mulig pris på midten er det fullt forståelig at han blir valgt, da han vil spille nesten samtlige minutter for dette Bodø/Glimt-laget. Om han kan levere noe som helst er dog usikkert, da han ikke fikk et eneste målpoeng i 2019.

 

Oppsummert

Bodø/Glimt har et tøft program i starten, og er også en klubb vi ikke vet hvor vi har. Uansett er sistnevnte anbefaling fin å ha med i enhver fantasy-tropp. Resten har man mulighet til å vente med til programmet løsner, og laget er i form.