Fantasy Premier League: Hvordan angripe GW30+

Anders Fosse

Etter det som føles som flere år er det endelig klart for en ny runde med engelsk fotball.

Mange har flere spørsmål rundt det som skal skje frem mot onsdagens frist. I denne artikkelen skal vi forsøke å besvare så mange som mulig, og servere deg et forslag til et Gameweek 30+-lag.

Som sikkert de fleste har fått med seg har man ubegrenset antall bytter frem mot neste frist. Dette innebærer at man fritt kan stable et lag opp mot kommende runde, som er spesielt nyttig siden både Aston Villa, Sheffield United, Manchester City og Arsenal har dobbeltrunde (DGW).

Ulempen med dette er at ingen av lagene, kanskje med unntak av Arsenal, har spesielt fint kampprogram i tiden etter 30+. Derfor har de som har spart på wildcardet en ganske stor fordel inn mot runden. Det vi i FantasyFans anser som den beste løsningen, hvis du har alle chips igjen, er å stable et DGW-lag på beina, kjøre Bench Boost eller Triple Captain og fyre løs wildcardet etter at runden er sparket i gang.

Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

Ingen flere Double Gameweeks

Hvis du mot formodning har brukt wildcardet ditt, men for eksempel har igjen free hit, så er det en mulighet å bruke denne chipen nå. Det som skjer da er at du kan plukke helt fritt blant DGW-spillere i denne runden, før laget hopper tilbake til slik det så ut da spillet ble relansert 8. juni. Dermed mister man muligheten med frie bytter, men om du er fornøyd med laget ditt slik det så ut etter Gameweek 38, og ikke har wildcard igjen (eller vil spare det), så er dette en mulighet. Dette gjør dog at du ikke kan bruke Triple Captain eller Bench Boost i den kommende runden.

Hvis du har brukt både wildcardet og Free Hit-chipen vil vi anbefale å gå for et litt mer balansert lag inn mot runden. Ta med de viktigste spillerne fra de fire lagene, men unngå å ha tre fra hvert lag bare for å ha det – tenk litt fremover også.

GW30+ er etter alt å dømme den siste runden som blir dobbeltrunde, det melder DGW-guru Ben Crellin på Twitter. Kampene som krasjer med semifinalene i FA Cupen vil nemlig bli flyttet til den påfølgende midtuken i Gameweek 37. Det betyr at det mest sannsynlig ikke vil komme noen bedre mulighet til å bruke Triple Captain eller Bench Boost enn nå.

 

Lag til DGW 30

Så, la oss ta en titt på et mulig lag til denne doble runden. I dette tilfellet har vi gått ut ifra en lagverdi på beskjedne 101,8, slik at de fleste burde ha råd til dette. Vi har også forutsatt at du har enten et wildcard eller free hit tilgjengelig, slik at du slipper å bekymre deg for rundene som følger.

 

Keepere

Pepe Reina (4,5m)

Dean Henderson (5,3m)

Å ha Villa-forsvar i det hele tatt med Chelsea og Sheffield United som motstandere er kanskje risikabelt, men vi tror at spanjolen med fortid i Liverpool er den som har potensiale til å stikke av med flest poeng i lagets bakre rekker. Bør få en del redninger i alle fall.

Etter Sheffield Uniteds imponerende sesong står Henderson med nest flest poeng av keeperne på spillet, kun slått av Burnleys Nick Pope. Hvis koronapausen ikke har ødelagt for mye av den gode defensive tilnærmingen til Sheffield United er det ingen grunn til at dette skal ende, spesielt med Aston Villa og Newcastle på motsatt banehalvdel.

Forsvar

John Lundstram (4,9m)

Aymeric Laporte (6,3m)

Enda Stevens (5,1m) (O’Connell til 4.6 hvis man ikke har råd)

Matt Doherty (6,3m)

Jamal Lascelles (4,3)

Det stemmer, vi kjører rett og slett trippel Sheffield United bak. Det har vært så mye verdi her gjennom sesongen at vi stoler på dem gjennom denne doble runden, med to fine kamper. Stevens på vingbacken bør ha best poengpotensiale offensivt. Han har en xGI (Expected Goal Involvement fra Opta) på 4,22 så langt denne sesongen. Dette er riktignok svakere enn midtstopper O’Connell, som er et vel så bra alternativ dersom man mangler 0,5 et sted.

Lundstram … hva tenker vi på? Vel, det var ikke mye informasjon som kom ut fra treningskampen mot Hull tidligere i uken, men ifølge en Sheffield United-fankonto på Twitter vant de hvite og røde 4-0. Fleck noterte seg for ett mål, mens Lundstram scoret to, ifølge supporterkontoen. Lundstram starter neppe begge, men vi tipper han vil få rundt 90 minutter i denne dobbeltrunden. Det gjør han mer attraktiv enn hans forsvarskollegaer på spillet.

Laporte rakk akkurat å returnere til fotballbanen før koronakrisen rammet verden. Han bør få 2 x 90 minutter mot Arsenal og Burnley. Matt Doherty og Wolves møter West Ham borte. Ingen publikum på tribunene gjør at det ikke lengre er en så stor ulempe med å spille bortekamper, det viser kampene fra for eksempel Bundesliga. Dette er en fin kamp for ulvene. Det samme kan sies om Lascelles og Newcastle som tar imot Sheffield United. Laget er blant de bedre defensivt i ligaen, og trenger poeng her for å holde seg unna nedrykksstriden.

detektiven samling lang

 

Midtbane

Kevin De Bruyne (10,6m)

John McGinn (5,4m)

Jack Grealish (6,4m)

Nicolas Pépé (9,3m)

Todd Cantwell (4,7m)

De Bruyne er selvskreven. Vi har vurdert både Sané, Mahrez og Sterling, men problemet for FPL-managere er nettopp at tyske Leroy er tilbake. Sammen med det tette kampprogrammet fører dette til en økt rotasjon for vingene, og vi velger derfor sikrere løsninger i De Bruyne og Laporte.

de bruyne 2019

McGinn var et kjent og kjært navn for mange i starten av årets FPL-sesong. Han har brukt pausen på å bli frisk fra skaden sin, og bør tilføre dette Villa-angrepet noe ekstra sammen med Grealish, som bør være selvskreven på ethvert DGW-lag.

Cantwell rydder plass til dyrere spillere andre steder i banen. Møter Southampton hjemme, og med seks poeng opp til sikker plass er Norwich nødt til å vinne denne.

Pépé er en mann som blant annet undertegnede har brent seg noe kraftig på tidligere i denne sesongen. På sitt beste er han likevel veldig målfarlig. Hadde fire målpoeng på de tre siste rundene før koronaviruset, og er mest sannsynlig på dødballer.

 

Angrep:

Sergio Agüero (11,8m)

Pierre-Emerick Aubameyang (11,1m)

Eddie Nketiah (4,4m)

Dette kan være den siste dobbeltrunden i livet ditt der du har mulighet til å sette kapteinsbindet på en uthvilt Sergio Agüero som møter Arsenal (slapp inn tre mål i treningskampen mot Brentford) og Burnley hjemme. Dette vil du være med på.

Aguero-and-Sterling

Aubameyang spiller ving under Arteta, men leverer likevel som aldri før. Tre mål på tre kamper før koronaviruset. Kan bli rom bak City-forsvaret å løpe i for gaboneren.

Nketiah er svært billig, var førstevalget til Arteta som midtspiss før koronaviruset og har nå virkelig levert i treningskampene før denne gjenopptakelsen av Premier League. Tre mål ble det mot Charlton 6. juni, og han fikk også tillit fra start mot Brentford. Vi tipper at Nketiah og Lacazette starter hver sin kamp som midtspiss, og da vil du definitivt være på Nketiah-toget.