Eliteserien Fantasy 2020: Sarpsborg og Mjøndalen

Jonas Tangen Hoff

Endelig er det klart for en ny og spennende sesong med norsk fotball. Innen dommeren blåser i gang den etterlengta første runden av Eliteserien, skal FantasyFans gå gjennom alle lag for deg.

 

Fantasydetektiven: Sarpsborg 08

Det ble en sesong langt under forventning for Sarpsborg, preget av uavgjortresultat og nedrykksstrid i 2019. I år er det forsiktig optimisme igjen i Sarpsborg, så gjenstår det å se om laget kan innfri forventingene.

Overganger 

Ingen drømmetreff på overgangsmarkedet i 2019 på Sarpsborg 08, men det ser ut til at Thomas Berntsen har funnet et par spennende navn før årets sesong. Det knyttes stor utsikkerhet til tapet av trener Geir Bakke, og det blir interessant og se hvordan laget takler Mikael Stahres nye formasjon.

-Inngående

Sully Bojang (tilbake fra lån, Kongsvinger)
Anton Salétros (lån, Rostov)
Mohamed Ofkir (Sandefjord)
David Mitov Nilsson (IFK Norrköping)
Alexander Jakobsen (IFK Norrköping)
Wilmer Azofeifa (tilbake fra lån, Aalesund)
Joachim Soltvedt (Sogndal)

-Utgående

Matti Lund Nielsen (Reggina)
Kristoffer Zachariassen (Rosenborg)
Amin Askar (Kristiansund)
Jon-Helge Tveita (Brann)
Niklas Gunnarsson (Strømsgodset)
Bart Straalman (Rodez Everyon)
Alexander Letellier (tilbake fra lån, Angers)
Kyle Lafferty (Sunderland)
Sander Thulin (kontrakt utløpt)
Lenny Nangis

Ingen drømmetreff på overgangsmarkedet i 2019 på Sarpsborg 08, men det ser ut til at Thomas Berntsen har funnet et par spennende navn før årets sesong. Det knyttes stor utsikkerhet til tapet av trener Geir Bakke, og det blir interessant og se hvordan laget takler Mikael Stahres nye formasjon.

Hør vår pre-season podcast til Eliteserien Fantasy her

Trolig lag

Til tross for en svak fjorårssesong er det knyttet store forventninger til denne spillergruppen, og det er sterk konkurranse i flere posisjoner.

3-4-3

lineup sarp

I David Mitov Nilsson får Sarpsborg en rutinert og god keeper. Med Jørgen Horn til stadighet ute med skade, er det Magnar Ødegård, Bjørn Inge Utvik og Nicholai Næss som danner stoppertrioen.

På vingbackene ser det ut til at lynhurtige Sulayman Bojang får sjansen i lag med solide Joachim Thomassen.

I midten så har lånesoldat Anton Saletros sett god ut i treningskampene, og tar nok plass sammen med med Jonathan Lindseth. På høyrekanten vil rutinerte Ole Jørgen Halvorsen være aktiv, mens det på venstresiden er større konkurranse. Mohammed Ofkir er spennende og spiller nok mot Vålerenga i seriepremieren.

På topp er konkurransen om plassen stor, men unge Jørgen Strand Larsen er foreløpig foran Mos i køen, noe som kan skyve Mos ut mot venstre om de to spiller i lag.

 

3 anbefalte kjøp

Sulayman Bojang (forsvar) – 4,5 millioner

Allerede en” snakkis ” i fantasy-miljøet, og blir spådd en stor sesong om han beholder plassen i dette Sarpsborg-laget. Meget hurtig vingback som vil komme til en del innlegg og potensielt avslutninger. Sarpsborg har potensialet til å revansjere den svake fjorårssesongen, og da er Bojang til 4,5 millioner meget spennende.

Jørgen Strand Larsen (angrep) – 7,5 millioner

Det var før fjorårssesongen knyttet store forventinger til stortalentet Jørgen Strand Larsen etter hans tilbakekomst fra AC Milan. I treningskampene var han den store målkongen, men klarte dessverre ikke å ta med seg den samme formen når det virkelig gjaldt. Ett år er gått og unggutten har tatt nye steg i vinter – etter rapportene fra Sarpsborg.

Mohammed Ofkir  (midtbane) – 6,5 millioner 

Den tidligere Lillestrøm-spilleren er en mann og se opp for i årets sesong av Eliteserien. Ser ut til å trives godt i systemet, og kommer mer til sin rett offensivt. Ingen enorm historikk å vise til i fantasy-sammenheng, men mye ligger til rette for at dette kan løsne i år. En spiller med det «lille ekstra”, noe kommentatorene med bonuspoeng vet å sette pris på.

Se opp for: Anton Saletros (midtbane) – 5 millioner

I år kan det bli viktigere enn noen gang å ha en tropp bestående av aktive spillere. Med kamper hver 3-4 dag vil man se mer rotasjon, og da er en billig spiller på midtbanen gull. Har vært på en god del dødballer i oppkjøringen.

 

Oppsummert

Sarpsborg 08 er nok revansjelysten etter en svak fjorårssesong, og vinterens treningskamper viser at de er på vei. Spennende og billige spillere i alle ledd gjør at de blir et lag å se til i fantasy-sammenheng.

nordicbet avlang spill på esn

 

Fantasydetektiven: Mjøndalen

 

Etter heltemodig innsatt på slutten av fjorårssesongen er Mjøndalen igjen klar for en ny sesong i Eliteserien.

Overganger  

Det har i vinter blitt hentet nødvendige forsterkninger, men fortsatt er det spørsmålstegn rundt hvem som skal score målene for bruntrøyene.

– Inngående

Lars Olden Larsen (KFUM)
Kristoffer Nesse Stephensen (Nest-Sotra)
Vamouti Diomande (Ull/Kisa, tilbake fra lån)
Alfred Schriven (Ull/Kisa, tilbake fra lån)
Andreas Hellum (Strømmen, tilbake fra lån)
Magnus Bækken (Hallingdal)
Sosha Makani (Naft, Iran)
Markus Nakkim (Vålerenga)
Martin Rønning Ovenstad (Strømsgodset)
Adrian Hansen
Dagur Dan Thorhallsson (Kvik Halden, tilbake fra lån)

  – Utgående

Olivier Occean (Urædd)
Jibril Bojang (Masr, Egypt)
Per-Magnus Steiring (Sogndal, tilbake etter lån)
Julian Faye Lund (Rosenborg, tilbake etter lån)
Pontus Silfwer (GIF Sundsvall, Sverige)
Jacob Bergström (Mjällby, Sverige)
Erick Sagbakken 

 

Trolig lag

( 4-4-1-1)

lineup mjø

I mål har Soshani Makani kommet tilbake fra Iran, og blir førtekeeperen Mjøndalen har savnet.

På backene er det tøff konkurranse mellom William Sell og Akeem Latifu, førstnevnte er muligens hakket foran? I midtforsvaret tar nykommer Markus Nakkim over plassen vedsiden av Sondre Solholm Johansen fra Quint Jansen.

På kanten er Lars Olden Larsen meget spennende, og en og følge med på. I midten ser det ut til at Kristoffer Nesse Stephensen får sjansen etter flere år i Obosligaen. Stian Aasmundsen leverte alt for ujevnt etter overgangen fra Kristiansund, og må opp et nivå skal han være å regne med. Tonny Brochmann holder høyt eliteserie-nivå, og er kanskje lagets viktigste poengplukker.

Christian Gauseth er flyttet helt frem i banen før årets sesong, men produserer nok fortsatt for få mål til å skulle forsvare en plass i en fantasy-tropp. Lengst fremme kniver Fredrik Brustad med Sondre Liseth om den siste plassen, der sistnevnte ser ut til å ha trukket det lengste strået.

tabelltips ff lang

2 anbefalte kjøp

Tonny Brochmann (midtbane) – 7,5 millioner

En spiller som har levert fantasy-poeng i en årrekke, og alltid en mann å se opp for. Flink til å ta løp inn i boks og komme til gode målsjanser. Straffescoringer en viktig del av poengfangsten, men det trenger ikke nødvendigvis å være en negativ ting.

Sondre Solholm Johansen (forsvar) – 5,5 millioner

Var en bauta i forsvar og en meget viktig brikke for Mjøndalen i fjorårets sesong. Meget målfarlig på dødball, og endte til slutt på fem mål. 5,5 millioner er riktignok mye for en forsvarsspiller fra et lag som er spådd å kjempe på nedre del av tabellen.

Se opp for: Lars Olden Larsen (midtbane ) 7,0 millioner

Fikk sitt store gjennombrudd i Obosligaen med KFUM i fjor, og skal i år ta steget opp i Eliteserien. Den unge vingen har blitt priset høyt med tanke på hans mangel på erfaring i den øverste divisjon, men kan bli en spennende tilvekst til Mjøndalen .

Oppsummert

Ikke veldig mye fristende i Mjøndalen sett med fantasy-øyne. Tonny Brochmann er en spennende spiller, men er nok for dyr i konkurranse med mange gode alternativer i samme prisklasse. Slet med å produsere offensivt i fjor, og det er fortsatt vanskelig å se hvem som skal score målene på Nedre Eiker. Foreløpig vent og se.


 

detektiven samling lang