Fantasy tips: Kjøp disse til Eliteserien Fantasy runde 2

Jonas Tangen Hoff

Seriepremieren innholdt glede, nedturer, overraskelser og mye deilig fotball. Vi gleder oss over tilbakekomsten av verdens vakreste liga, og vil i tiden fremover komme med tips til kjøp, differensial og kapteinsvalg før hver runde. 

Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

Etter utallige timer foran tegnebrettet var det blandede følelser man satt igjen med etter at den første runden var ferdigspilt. Man skal ikke legge for mye i den første serierunden, men den gir samtidig et par spennende observasjoner. Kampene kommer tett om dagen, så følg med på skadeoppdateringer gjennom uken, for å stille best mulig forberedt inn mot den kommende runden.

Ukens tre anbefalte kjøp

 

Lars Jørgen Salvesen – 8,5 millioner

Godset-spilleren fortsetter der han slapp i fjor og leverer målpoeng på løpende bånd. Det ble før sesongen diskutert om prislappen var for høy på et lag som slet på nedre halvdel av tabellen i fjor. Etter kampen mot Start å dømme, er dette absolutt ikke tilfelle, og angriperen ser ut til å gå en spennende sesong i vente. Møter et Odd-lag som ikke så veldig farlige ut mot Sandefjord, og som fort kan slippe til en del sjanser på bortebane.

Etter helgens hjemmekamp venter en meget spennende rekke av kamper:

Runde 3 – Sarpsborg 08 (B)
Runde 4 – Aalesund (H)
Runde 5 – Stabæk (B)
Runde 6 – Kristiansund (H)


 

Jens Petter Hauge – 7,5 millioner

Etter en fantastisk avslutning på forrige sesong, var det knyttet stor utsikkerhet til hvorvidt Hauge kom til å fortsette i Bodø/Glimt, eller om han kom til å reise til utlandet. Han er foreløpig fortsatt i Eliteserien, og selv om det ikke blir mange kampene før han nok forsvinner, kan det være lurt å hoppe på toget så lenge det kjører. Mål og målgivende i seriepremieren borte mot Viking, en konstant trussel, og som ofte kommer seg i boks.


Anton Saletros – 5 millioner

Ikke lenger en godt skjult fantasy-diamant, men midtbanespilleren er en spiller flere regner med også i startelleveren sin. Blir nok ikke den spilleren med flest poeng, men prislappen og det imponerende spillet gjør at det er en man kan tjene en del poeng på i de kommende ukene.

Mot Vålerenga var han banens beste, og ble kronet med tre bonuspoeng. Kommer til å plukke opp en del målgivende til tross for sin dyptliggende posisjon, og dødballene er selvsagt positivt det også. Revansjesugne etter tap på hjemmebane i seriepremieren, så Mjøndalen på lørdag virker som en god mulighet til å vise hva laget står for.


Ukens differential

Christian Borchgrevink – 5,0 millioner

  • Eid av 3.6%

Vålerenga avsluttet treningskampene med to strake kamper uten baklengs, og fortsatte det fine forsvarsspillet også i første seriekamp. Dag-Eilev Fagermo har tatt med seg den gode defensive strukturen han implementerte i Odd over en rekke sesonger. Christian Borchgrevink er en meget lovende unggutt på høyrebacken som allerede i en alder av 21 år er inne i kapteinsteamet. Offensiv og spennende langs siden, og kan bli en spennende mann hjemme mot Stabæk som ikke maktet å score mot Mjøndalen.


 

Hør vår pre-season podcast til Eliteserien Fantasy her

Rundens kaptein

Med Leke James ute med karantene,  etRosenborg som møter nettopp Molde og en Magnus Wolf Eikrem som er usikker grunnet skade, er det en runde uten de åpenbare kapteins-alternativene. Torgeir Børven kunne vært aktuelt, men stiller spørsmålstegn til fokuset hans nå som han er klar for Rosenborg.

Dermed ligger det an til en runde med forskjellige valg, og mulighetene til å klatre er store. Bodø/Glimt er det laget som virker mest aktuelt å se til, og da særlig Jens Petter Hauge og Philip Zinkernagel. Det ble fire mål i Stavanger, som er imponerende med tanke på at de lå under to ganger. Det ser for øyeblikket ut til at de ikke er spesielt påvirket av salgene til Håkon Evjen og Amor Layouni.

Kaptein for runde 2 – Jens Petter Hauge – 7,5 millioner