Fantasy Premier League: Kjøp disse spillerne til GW31+

Anders Fosse

De som stablet opp 30+-laget sitt med Sheffield United og Manchester City fikk betalt, men nå gjelder det å se fremover.

Et par lag har finere program enn resten, spesielt Manchester United og Wolverhampton, men hvilke lag er i form, og enda viktigere: Hvilke spillere er i form?

Vi i FantasyFans anbefalte – hvis du hadde et wildcard i bakhånd – å stable opp et GW30+-lag, før du skulle benytte deg av wildcardet i denne runden. Dette synes vi fortsatt er en god taktikk, og vi skal derfor servere deg et potensielt wildcard-lag mot slutten av denne artikkelen.

Det skal samtidig nevnes at Free Hit – hvis du fremdeles har dette – kan være en vel så fin chip i denne runden. Hovedargumentet er at man fremdeles ikke har spesielt mye informasjon å gå etter når man skal stable et Wildcard-lag. Med Free Hit «kjøper» du deg ytterligere en runde til der du kan samle informasjon om hvem du bør ha fremover og du kan hoppe på fine GW31+-lag som Tottenham (hjemme mot West Ham), Liverpool (hjemme mot Crystal Palace) og Wolves (hjemme mot Bournemouth).

Ulempen er at man blir lite fleksibel hvis det mot all formodning skulle komme en drøss med skader eller blank- og dobbeltrunder som følge av uforutsette hendelser, som at et lag slås ut av koronaviruset. Men som nevnt i forrige artikkel: Vanligvis er det FA Cupen som skaper denne typen blank- og dobbeltrunder – det vil den ikke gjøre i år.

Med det sagt så er det altså ingenting å veien for å kjøre Wildcard nå. Dermed er det på tide å se på hvem som så langt virker å være i form, hvem som har noe å spille for, hvem som har det beste programmet og dermed hvilke spillere du bør ha med på et Wildcard-lag fra og med runde 31:

 

Keeper

 

Rui Patricio (Wolves – 5,2 millioner)

Ulvene viste seg fra sin beste side mot West Ham og tillot bare 0,53 xG («Expected Goals» fra Opta) imot. Det rene buret til portugiseren var med andre ord vel fortjent, og programmet fremover er grønt som gress. Med unntak av Chelsea i siste runde ser dette meget attraktivt ut, og Wolverhampton er i skrivende stund bare to poeng unna CL-plass (målforskjell unna hvis City omsider blir nektet Europa-spill til neste år).

rui patricio

Motargumentet til Patricio er at man har fine alternativer i lagkameratene Boly (4,8) og Doherty (6,3), i tillegg til at man ønsker seg fort Jiménez i tillegg.

Emiliano Martínez (Arsenal – 4,2 millioner)

Om du tør å gå uten reservekeeper er det bare å kjøre på med en til 3,9. Om du vil ha et rotasjonsalternativ og reserve hvis Patricio skulle tråkke over på oppvarmingen så er Arsenals keeper ut sesongen sannsynligvis Martínez til bare 4,2. Arsenal-forsvaret har vært svakt til nå, men skadde Leno har fått en del skudd på seg (og dermed redningspoeng), og har faktisk bare seks keepere over seg på poenglisten. Han forlot forrige kamp på krykker, og kan være ferdig for denne sesongen.

 

Forsvar

Mange har nok Trent fremdeles, og det er ikke noen grunn til å kaste ham ut slik det står nå. Det som kan skje er at Klopp rullerer litt etter at gullet er sikret, men foreløpig er det bare å stå med Alexander-Arnold slik det står nå. Her er imidlertid en alternativ forsvarsrekke uten ham:

Matt Doherty (Wolves – 6,3 millioner)

Hadde bare en xGI («Expected Goal Involvement») på 0,1 i forrige kamp, men trengte ikke mer for å raske til seg en målgivende i tillegg til rent bur-bonus. Som nevnt i forbindelse med Patricio: Nydelig program sesongen ut, og CL å spille for.

Harry Maguire (Man United – 5,3 millioner)

På sesongbasis har bare Liverpool (27,8), Man City (28,3) og Chelsea (28,3) færre xGC («Expected Goals Conceded») enn Man United (30,6). Maguire burde også ha hatt flere målinvolveringer denne sesongen. Står med bare ett mål, men har en xGI på 2,44. Nå har også laget fått en bedre dødballfot i Bruno Fernandes. Nydelig program.

maguire

Serge Aurier (Spurs – 4,9 millioner)

Ble rotert i et par kamper helt mot slutten før koronapausen, men med Tanganga ute er det færre om forsvarsplassene i Spurs. Aurier var svært offensiv på sin høyreback under Mourinho, la oss se om sistnevnte har fått styr på det defensive – slik han normalt er ekspert på – de siste månedene. Slapp til en del mot United (1,71 i xGC), og må stramme seg litt opp. Spurs med fint program.

Charlie Taylor (Burnley – 4,3 millioner)

Burnley har 39,4 xGC over hele sesongen – bare syv lag er bedre. Taylor er et meget billig og fint alternativ fremover, selv om Burnley ikke ser ut til å ha altfor mye å spille for. Skal litt til for at de skal involvere seg i Europa-striden. Ikke forvent for mye fremover fra Taylor, ettersom han bare har en xGI hvert 1564. minutt denne sesongen. Til sammenligning: Alexander-Arnold hvert 240. min, Doherty 312. min og Lundstram 345. minutt.

Mason Holgate (Everton – 4,3 millioner)

Møter svak motstand når Taylor har vanskelig motstand i 35 (LIV) og 36 (WOL). Everton har 36,9 xGC denne sesongen, bare de aller beste lagene har bedre tall. Holgate så ut til å ha sikret seg en plass i forsvaret før koronakrisen.

 

Midtbane

Sadio Mane (Liverpool, 12,5 millioner)

Igjen: Litt vanskelig å si hvor toppet Liverpool kjører på sikt, men Mané eller Salah bør være med på et Wildcard-lag sånn at du har en ubestridt kaptein i GW31+. Mané kneppet billigere, og får plassen her, men om tallene før koronapausen har noe å si så hadde Mané bare 1,87 i xGI på de seks siste rundene, mens Salah hadde 4,88. Uttellingsmessig hadde Mané fire faktiske målinvolveringer – Salah seks. Skal nevnes at Salah ble benket mot Everton, sannsynligvis på grunn av en småskade i pausen. Kan fort være med fra start mot Crystal Palace.

Kevin De Bruyne (Man City – 10,6 millioner)

Markerte gjenoppstarten av PL med en xGI på 1,6 – mest av alle på hele spillet. Langt ned til andre- og tredjeplass i skrivende stund: Joelinton (1,2) og Bruno Fernandes (1,0).

de bruyne 2019

Son Heung-Min (Spurs – 9,7 millioner)

Fikk til svært lite mot United – noe som gjenspeiles i en xGI på 0,17. Var statsmessig likevel Spurs sin farligste mann, og bør få mer rom mot de svake lagene som London-laget har på programmet fremover. Var også blant de farligste før koronautbruddet med 3,23 i xGI på de seks siste rundene før pausen. Jakter Europa-spill neste sesong.

Bruno Fernandes (Man United – 8,6 millioner)

Som nevnt – en av de tre med høyest xGI denne runden, selv mot et (på papiret) sterkt Spurs-lag. Spikret i United-laget, og blir viktig når klubben jakter Champions League. Kan være et kapteinsalternativ i 31+ med tanke på hvor svake Liverpool var offensivt, og hvor mange skader/suspensjoner Sheffield United har.

Keinan Davis (Aston Villa – 4,3 millioner)

Mens mange hadde Samatta inne på et runde 30+-lag var det plutselig unggutten Davis som dukket opp som midtspiss mot både Sheffield United og Chelsea. Burde hatt et mål mot førstnevnte, noe som gjenspeiles også i en xG på 0,87. Hvis han beholder den plassen er han et røverkjøp på midtbanen, selv med det tøffe programmet til Aston Villa.

 

Angrep

Marcus Rashford (Man United – 8,8 millioner)

Enormt program for United, som har blomstret litt offensivt etter Fernandes sitt inntog. De to fikk aldri noen kamper sammen før koronautbruddet, men det så lovende ut mot Spurs. Rashford noterte seg for pene 0,42 i xGI i det oppgjøret.

Raul Jiménez (Wolves – 8,1 millioner)

Som @FPL_sentralen og @FPL_Nord diskuterer på Twitter mens jeg skriver denne artikkelen: På grensen til provoserende at Jiménez kan være usynlig, på grensen til svak, men likevel være den som beholdes på banen (i stedet for Jota) og den som omsider putter ballen i nettet – hver gang.

jimenez

Fjerde høyest xGI av alle på de siste seks kampene før koronautbruddet (4,35), førstemann på laget til Wolves og lekkert program. Bare å hente først som sist, hvis du ikke har ham.

Danny Ings (Southampton – 7,1 millioner)

Ett mål og en målgivende i sin første kamp etter koronapausen. Møter et Arsenal-forsvar som lekker og Watford i de to neste. Etter det blir programmet tøffere, men da er det uansett ikke sikkert at Southampton har noe særlig å spille for. En fin kandidat på kort sikt, før andre spisser som Pukki, Jota, Nketiah eller Calvert-Lewin gjør seg interessante.

 

Et siste tips

Om du ikke har en Twitter-konto allerede, lag en og følg @FPL_Rockstar (og så klart @Fantasyfans_net). Hos førstnevnte får du lagoppstillinger til rundens første kamp omtrent 10-15 minutter før FPL-fristen. Forrige runde anbefalte vi i FantasyFans Pepe Reina i mål, men ble tatt på senga av både Rockstar og Aston Villa da Nyland plutselig sto der i stedet. Sørg for at du også holder deg oppdatert helt opp til deadline. Lykke til i innspurten!