Eliteserien Fantasy: Tips, kjøp og kapteinsvalg (runde 4)

Martin Langeveld

Nok en runde står for tur, hvor vi er på et stadie der Molde og Bodø/Glimt seiler opp som de to klare tittelkanditatene. Da er det også naturlig at vi fyller opp lagene våre med tre spillere fra Erling Moe og Kjetil Knutsen’s mannskap. Omtrent alle lag rullerte sist, og mer skal det bli. Et enkelt og greit tips er å plukke de som er viktigst for sitt lag, og en spillende og billigst mulig benk.

 

Tre anbefalte kjøp

Phillip Zinckernagel – 8.3 millioner

Man kan nærmest plukke fritt fra Glimt-gutta om dagen. Kasper Junker, Jens Petter Hauge og bonusmaskinen Patrick Berg er alle valg som må vurderes inn, men den som stikker seg mest ut i mine øyne er Phillip Zinckernagel. På straffer, dødballer og står bokført med flest nøkkelpasninger i hele ligaen. Om du skal gå for Junker, Hauge eller Zinckernagel kommer selvfølgelig litt an på hvem du skal ha ut. Hauge sin overgangssituasjon er usikker og når flere spisser som Salvesen, Bamba og Børven ser bra ut, er det enklest for mange å få inn lynvingen fra Danmark.


 

Stian Gregersen – 5.2 millioner

Tatt Eliteserien med storm etter låneoppholdet i Elfsborg, og Magnus Wolff Eikrem holdt lite tilbake i intervjuet med Eurosport etter Start-kampen:

– Stian er helt fantastisk. Han har vært så sinnsykt bra for oss og det er helt fortjent at det var han som scoret.

Ett mål, én målgivende, syv bonuspoeng og 25 poeng er fasit etter tre runder. Det gir et snitt på spinnville 8.3 poeng. Backene til Molde er solide valg, men det er nok her du får mest verdi for pengene. Midtstoppere blir også sjeldnere rullert på, og selv Erling Moe vil ha det vanskelig med å benke kristiansunderen i den formen han viser nå. Levert over all forventning og vært eliteseriens beste stopper så langt.


 

Leke James – 12.0 millioner

Vært noe uheldig, med rødt kort og en liten kjenning som holdt han ute fra forrige kamp. Nå er han meldt klar, og har vært i full trening. En uthvilt James mot et hvilket som helst lag lukter det poeng av. 17 kamper på 16 starter i fjor snakker for seg selv. Mange har også byttet han ut, så her er det gode muligheter for å klatre!


comeon lykkeshorts

 

Differensial

Vidar Ari Jonsson – 4.5 millioner

Islendingen har gått stille under radaren til de fleste og er eid av kun 0.7% før den fjerde runden. Spiller høyrekant og tar dødballer som allerede har resultert i to målgivende. Burde også scoret mot Start da han brant en stor sjanse. Får litt flashback til tidligere fantasyfavoritt Erik Tønne, som også var en forsvarsspiller som spilte kant. Først og fremst de offensive bidragene som er interessante her, og til 4.5m kan han være en fin erstatter for Bojang.

 

Rundens kaptein

Phillip Zinckernagel – 8.3 millioner

Her står det mellom en av Glimt-gutta, Torgeir Børven eller James. Wolff Eikrem kan fort starte på benken. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn at Glimt fortsetter trenden og scorer flere mål mot Sarpsborg. Da er Zinckernagel involvert, og denne rundens kaptein. 11, 8 og 9 poeng til nå, og det er ingen grunn til at det ikke skal fortsette i samme spor. Et trygt og godt valg.