Fantasy Premier League: Hvem bør du velge som kaptein til GW32?

Anders L. Fosse

Manchester City og Liverpool skal forsøke å utligne hverandre denne runden, da ser vi andre veier.

Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

Raul Jiménez (Aston Villa B)

Om det er en mann som har fortsatt der han slapp før koronapausen så er det Wolves sin meksikaner. De oransjekledde har puttet tre mål så langt, og Jiménez, til tross for at han har vært nokså usynlig til tider, har vært sist på ballen i to av tre tilfeller.

Det skal sies at han har overprestert litt med tanke på underliggende tall. I de to rundene siden fotballen ble sparket i gang igjen har Jiménez bare en xGI («Expected Goal Involvements» fra Opta) på 0,94. Til sammenligning har Abraham 2,30, Martial 1,95 og De Bruyne (med DGW) 1,90. Det er faktisk hele 23 spillere som har hatt en høyere xGI enn Jiménez de siste par rundene, selv om Wolverhampton har hatt ganske overkommelig motstand med West Ham og Bournemouth på motsatt banehalvdel.

jimenez

På papiret høres Aston Villa ut som en meget grei motstander, men Nyland og hans forsvar har bare tillatt 1,92 i xGC («Expected Goals Conceded») til sammen i kampene mot Chelsea og Newcastle, noe som er meget solid. Bare syv lag har sluppet til færre sjanser. På sesongbasis er tallene ganske mye verre. Der er Aston Villa aller verst, med 61,31 i xGC.

Det som også taler for meksikaneren er at han er en god avslutter – han bør ligge over sin egen xGI. I en tid der mange spillere kan bli utsatt for rotasjon er han også et veldig sikkert kort. Jiménez spiller så godt som alltid 80 minutter eller mer, og bør derfor være høyt på listen over dine mulige kapteinsvalg i denne runden.


Pierre-Emerick Aubameyang (Norwich H)

Så var det skuffelsen fra den doble runden da. Aubameyang har en sjelden evne til å ikke levere når det er mye FPL-oppmerksomhet rundt ham, og mange har nok solgt eller wildcardet ut gaboneren etter dobbeltrunden.

aubameyang

De underliggende tallene er likevel ikke helt krise. Aubameyang har 1,21 i xGI etter koronapausen, som for eksempel er bedre enn Jiménez, selv om det skal nevnes at Aubameyang har hatt fordelen av en kamp ekstra. Motstanden til Arsenal-spissen er samtidig mer fristende med Fantasy-øyne. Norwich har ikke klart å demme opp slik de burde, og Tim Krul har allerede måtte plukke fire baller ut av nettet på de to siste kampene, der Norwich til sammen har hatt en xGC på 2,52. Bare syv lag har verre tall.

I den grad hjemmebane har noe å si lengre så spilles også kampen på Emirates, og vi tipper at veldig få av dem blant topp 100k kommer til å stole på Aubameyang i denne. Her er kanskje rundens beste differensialkaptein.


 

Manchester United-spillere (Brighton B)

Et lag som nok kommer til å være langt mer populært når det gjelder kapteinsvalg denne runden er Manchester United. Offensivt er det tre alternativer som frister, nemlig Martial, Bruno Fernandes og Rashford.

Ikke så rart kanskje, for alle tre er inne blant topp 17 når det gjelder xGI siden fotballen ble sparket i gang igjen – og det uten en dobbeltrunde.

nordicbet avlang pl

Laget så veldig kreativt ut mot Sheffield United. Midtbanen med både Bruno Fernandes og Pogba gjorde at spillet fløt godt, noe som førte til at Sheffield-forsvaret aldri kunne slappe av.

Martial har vært den som har kommet klart best ut av startblokkene når det gjelder sluttprodukt. Hans hattrick mot «The Blades» var den første for en United-spiller siden Sir Alex Ferguson sin tid. Han har som nevnt en xGI på 1,95 etter koronapausen, foran Rashford med 1,72 og Bruno Fernandes med 1,20.

Med hans skadehistorikk er det kanskje noen som frykter at Solskjær vil starte å rullere litt på laget med et så tett kampprogram, men til nå denne sesongen har ikke franskmannen blitt benyttet som innbytter så ofte. Bare én av 25 opptredener har vært som innbytter for spissen som er midtbanespiller på FPL.

Det som trekker ned for United-spillerne denne runden er motstanderen. Brighton slapp bare inn ett mål til sammen mot Arsenal og Leicester, og ser virkelig solid ut bakover. Bare Manchester United (0,52), Wolves (0,64), Liverpool (1,02) og Everton (1,15) har en bedre xGC enn Brighton (1,46) i de to siste kampene.

Manchester United har på sin side nest høyest xG (4,11) de siste par kampene, kun slått av Chelsea (5,46). Her må noe gi etter, og vi i FantasyFans tror ikke United putter mer enn ett, kanskje to mål.


 

Rundens kaptein

Når det gjelder andre alternativer så har Harry Kane faktisk en xGI på 1,86, fjerde høyest av alle siden fotballen ble sparket i gang igjen, men motstander Sheffield United får tilbake Henderson og Egan til denne, og bør dermed stå litt sterkere enn hva de har gjort de siste par kampene.

Liverpool – Manchester City ser i utgangspunktet lite forlokkende ut, men laget som har verst xGC de siste to kampene er faktisk City, med 4,44 forventede baklengsmål. Det skal dog sies at 4,40 av disse kom mot Chelsea, og at tallet ble «kunstig» høyt som følge av en trippelsjanse og straffespark i en og samme situasjon. Liverpool i gullrus er på ingen måte garantert en xG som ligner på den Chelsea samlet sammen.

Dermed blir vår litt «kjedelige» anbefaling her Wolverhampton sin spydspiss, Raul Jiménez. Han kommer til å være blant de mest populære kapteinsvalgene denne runden, og det med god grunn. Du kommer ikke til å få 15 poeng og skyte oppover i miniligaen din, men det er bedre å ta de 8 poengene og unngå å se at rivalene stikker ifra deg.

Kaptein for GW33+ – Raul Jiménez (8.3m)