Eliteserien Fantasy 2020: Tips, kjøp og kapteinsvalg (runde 5)

Kristian Hennie

Runde 4 ble ferdigspilt i går kveld, men allerede onsdag ettermiddag er vi i gang igjen. Runde 5 står for tur, og det er mange spørsmål å stille seg. Må Børven inn? Tross seier mot Brann, er RBK-spillere aktuelle? Og, hvilke tre Glimt-spillere skal inn?

Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

Til tross for 4 kamper på under to uker, har det vært lite uforutsette utskiftninger i elleverene til samtlige lag, utenom til dels Molde. Ohi, Pellegrino, Vega, Knudtzon og Holse var alle spillere som startet på benken, men kom inn og fikk nettkjenning. Det viser at man nødvendigvis ikke trenger å stresse for mye om en spiller i laget benkes, samtidig som at en billig og spillende benk er viktig på sikt.

Tre anbefalte kjøp

Torgeir Børven – 11.2 millioner

Med to nye nettkjenninger mot Start på lørdag, samt en målgivende, er Børven nå spilleren med mest poeng på spillet med totalt 40 poeng. Det skal nok litt til for at han fortsetter med et slikt snitt, men han viser i år igjen at han er en spiller som er av verdi. Odd er i meget god form, etter å ha valset over VIF og Start i de to siste, og Børven kunne faktisk stått med både åtte og ni scoringer. Nå møter Skienslaget kanskje ligaens beste lag for øyeblikket, Bodø-Glimt. Samtidig, så giftig som 28-åringen er om dagen, kan han score to-tre mål mot hvem som helst. Få han på!

NB: Som en vet er Børven klar for Rosenborg, men det er usikkert når han er spilleklar for dem. Erstatteren, Mushaga Bakenga, er allerede på plass i Skien og mest sannsynlig klar til kamp på onsdag. Vær obs.


 

Kasper Junker – 8.6 millioner

Glimt-toget fortsetter å dundre videre. Ny seier, og ny målgivende for Kasper Junker. Dansken, som spilte i Stabæk i fjor, har virkelig lært seg å kjenne Eliteserien. Står nå med en poengrekke på 5-17-9-5 på de første fire kampene, 36 poeng totalt. Soleklart førstevalg på topp for Glimt, og kommer til å spille alt som er så fremt han er frisk.

8.6 millioner for toppspissen til ligaens kanskje beste lag, kan nesten kategorieres som et kupp. Møter nå Odd borte, som tross alt har vist god form de to siste kampene, men tapte også 1-2 hjemme mot Sandefjord, som muligens er det svakeste laget i Eliteserien, i første seriekamp. Med andre ord, her kan det bli mye mål og moro for dansken på topp.


 

Niklas Sandberg – 7.7 millioner

Endte litt skuffende med kun tre poeng borte mot Sandefjord i går, men de første tre kampene stod han med 9-7-13. Sandberg er førstevalg på straffer for Haugesund, i tillegg til dødballer. Møter nå Start hjemme, som har vist i de to foregående kampene at ikke evner å tette igjen bakover. Har man fulgt norsk fotball de siste årene, så vet man at Haugesund er et meget sterkt hjemmelag. Riktignok startet sesongen med 0-1-1 på hjemmebane, men nå tror vi at det smeller fra Sandberg og co. Hiv deg på!


Differensial

Ibrahim Shuaibu – 6.1 millioner (eid av 4.4%)

Nysignering fikk kun 26 minutter mot Stabæk i serieåpningen, og rakk ikke å gjøre mye på den tiden (kampen endte 0-0). Etter dette har Shuaibu startet samtlige kamper, og står med 8-5-6 på de tre siste kampene. En scoring i hver kamp siden serieåpningen lyder ikke feil for en spiss til kun 6.1 millioner.

Soleklart førstevalg på topp for Vegard Hansens menn, som møter Aalesund borte på onsdag. Lars Bohinens menn har sett fryktelige ut defensivt, og har sluppet inn hele 14 mål på de fire første kampene. For en måltyv som Shuaibu, spår vi tosifret antall poeng for nigerianeren.

 

Rundens kaptein

Kasper Junker – 8.6 millioner

En kan vel egentlig velge nokså fritt mellom de offensive Glimt-spillerne når det kommer til kapteinsvalg, men denne runden faller det på vår danske venn, Kasper Junker. Spiller helt fremst i Glimts 4-3-3-formasjon, og kan score mot hvem som helst i ligaen.

Glimt er i storform, og står med full pott etter de første fire kampene. Møter et Odd-lag i stigende form, men Bodøværingene er sammen med Molde ganske mange hakk over samtlige lag i ligaen per nå, at å se denne matchen uten kapteinsbindet på Junker blir vondt.