Fantasy Premier League 19/20: Kapteinsvalg for Gameweek 34+

Anders L. Fosse

Alle Fantasy-frelste som leste og fulgte rådene våre forrige runde traff godt med Bruno Fernandes som kaptein. Vi skal gjøre vårt ytterste for å treffe like bra nå, selv om det er mange som frister denne runden. Her er våre beste kapteinsalternativer

 

Bruno Fernandes (Aston Villa borte)


Vi plukker opp igjen der vi slapp sist. Portugiseren leverte så det sang etter mot Bournemouth, og selv om han (til de flestes overraskelse) ikke var på straffer likevel så ble det fortsatt 15 poeng for midtbaneeleganten.

De røde djevlene leverte en meget morsom fotballkamp, men endte faktisk opp med å score nøyaktig dobbelt så mange mål som det deres xG («Expected Goals» fra Opta) på 2,5 skulle tilsi. Gode avsluttere som for eksempel Greenwood må ta mye av æren for «overpresteringen» her. Opta forventet at unggutten skulle score tilsammen 0,12 mål ut ifra de to småtrange skuddposisjonene han kjempet seg til – Greenwood svarte med å feie begge sine skudd i mål.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Bruno Fernandes
Kostnad – 8.9m
Eierandel – 25.7%
Poengform: 15, 15, 3

Mye av argumentet for å gå for United over Liverpool sist var motstanderne sin defensive form, ettersom Liverpool som kjent møtte post-korona-gjerrige Aston Villa.

Villa leverte nok en gang meget solid defensivt mot seriemesterne, og endte opp med å bare slippe til 0,72 i xG. Etter å ha vært det verste xGC-laget («Expected Goals Conceded») sett over hele sesongen har de plutselig innsett nedrykksalvoret og muret igjen bakover.

Tross hjemmebane vil de nok være mer enn fornøyd med ett poeng her, og da avhenger nok veldig mye for dem som eventuelt setter kapteinsbindet på Bruno at United får et tidlig mål, hvis skal de få noe særlig med målpoeng ut av denne.

Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

 

Harry Kane (Bournemouth borte)


Kanskje er det bedre å heller stole på at Bournemouth lekker som en sil en gang til? I skrivende stund har Kane enda ikke spilt mot Everton mandag kveld, men vi kommer med en oppdatering nederst i artikkelen før fristen klokken 18 tirsdag.

Mot Sheffield United i slutten av runde 32+ kunne engelskmannen med fordel hatt litt mer marginer med seg. Annulleringene sto i kø, og først helt mot slutten satt den i nettmaskene. Skuddene der Kane ble avblåst for offside eller tatt av VAR teller ikke med i xG-statistikken, likevel endte han opp med en xGI («Expected Goal Involvement») på 0,72, og var med det blant de aller skarpeste i denne runden, selv om det bør nevnes at 0,60 av dette kom fra skuddet som endte opp i mål, naturlig nok.

«Lag som taper pleier å slå tilbake» er noe man hører fra tid til annen. Det kan hende i noen tilfeller, men ikke for Joshua King og hans lagkamerater nå. Siden gjenopptakelsen av Premier League har laget tapt fire av fire kamper og sitter igjen med en målforskjellen 3-12, altså et snitt på tre baklengs per kamp.

harry kane

Harry Kane
Kostnad – 10.9m
Eierandel – 12.4%
Poengform: 7, 5, 2

De kunne med fordel hatt en bedre keeper, med tanke på at de «bare» har hatt en xGC på 6,77 i denne perioden, men selv om de har sluppet inn dobbelt så mange mål som ventet så er 6,77 fremdeles nest verst av alle lagene i Premier League, kun slått av Sheffield United (8,26).

Kane på sin side har gjenåpnet veldig sterkt, med en xG på 2,52. Det tilsvarer et forventet mål hvert 105. minutt han har tilbrakt på banen. Kun Antonio (2,88), Willian (2,81) og Iheanacho (2,61) har en bedre xG på de siste fire rundene.

Mange differensialnavn her, noe Kane ikke har pleid å være, men han var bare eid av 1021 managere blant topp 10.000 før den nåværende runden. Om man har mulighet til å hente engelskmannen og sette kapteinsbindet på ham er det en meget spennende mulighet før kommende runde.

Et lite skjær i sjøen er at Spurs ikke lenger har så mye å spille for (selv om de fortsatt har en liten sjanse på Europa League), i motsetning til Bournemouth som bare har ett poeng opp til sikker plass. De røde og sorte er likevel best kjent for å angripe i stedet for å forsvare seg til poeng, og vil nok gå for en lignende oppskrift også her.

Mange sitter nok med Son i stedet for Kane her, men sørkoreaneren har hatt en tendens til å spille ganske langt ute til venstre med engelskmannen tilbake, og har bare hatt en xG på 0,24 de siste fire rundene, altså bare 1/10 av Kane. En simpel målgivende er ikke det man helst vil ha fra kapteinen sin.

 

Kevin De Bruyne (Newcastle hjemme)


Rett bak Kane på xG-statistikken siden gjenopptakelsen av Premier League finner man Kevin de Bruyne (2,37). Belgieren er samtidig noen divisjoner over Kane når det gjelder målgivende pasninger, noe som tar han opp til en samlet xGI på 3,37 – tredje best av alle.

At han ble hvilt sist er meget spennende med tanke på den kommende runden. Han er nærmest garantert (hvis man kan si det når Pep er inne i bildet) 90 minutter mot Newcastle, og har gode muligheter til å slå fra seg her.

de bruyne 2020

Kevin De Bruyne
Kostnad – 10.8m
Eierandel – 52.2%
Poengform: 1, 14, 8

Newcastle har en xGC på 6,05 de siste fire rundene, altså ikke så langt bak Bournemouth. Med tanke på at 3,77 av denne xGC-en har kommet de siste to rundene ser man også muligens tegn på en formdupp, og at de er i ferd med å ta foten av gassen når de ikke lenger har så mye å spille for.

Samtidig er det verdt å nevne at City gikk på en liten smell sist, mot Southampton. Hadde De Bruyne startet ville kanskje kampen sett annerledes ut, men selv uten belgieren dominerte de lyseblå noe voldsomt fra start til slutt. Dette gjenspeiles også i lagets xG på 3,25 – rundens høyeste foran Leicester (2,85) og Chelsea (2,52). Vi tror at De Bruyne og City kjører over «The Magpies».

 

Rundens kaptein

Liverpool slet med å finne åpninger mot Aston Villa, og har de to siste rundene bare en samlet xG på 1,77. Nå møter de Brighton som har en xGC på bare 3,07, fjerde best siden gjenopptakelsen av ligaen. Derfor blir seriemesterne ikke diskutert her denne runden.

Jeg tror også United kan ende opp med å stange litt for første gang på en stund mot et hardtkjempende Villa-forsvar. Derfor står det mellom Kane og De Bruyne for vår del, og her er løsningen enkel: Hvis du jager poeng, plukk Kane. Hvis du ligger godt an i mini-ligaene dine og vil sikre deg litt, gå for De Bruyne.

Tradisjonen tro kommer vi her likevel til å lande på en endelig anbefaling, og denne gangen faller valget på De Bruyne. Laget har tross tapet sist ikke tatt foten av gasspedalen, og møter et Newcastle hjemme uten noe å spille for.

Kaptein for Gameweek 34+ er Kevin De Bruyne

 

Oppdatering


Etter mandagens kamp er vi enda sikrere i vår sak på at De Bruyne er et bedre valg enn Kane. Sistnevnte klarte ikke å følge opp den gode prestasjonen fra sist, og var relativt usynlig mot Everton, noe som også gjenspeiles i en xGI på bare 0,29.

Spurs som lag tok også foten av gasspedalen etter scoringen i kampen, og selv om de møter et mye svakere lag i Bournemouth så stoler vi mye mer på Manchester City-maskineriet og mannen som drar i spakene der.