Eliteserien Fantasy 2020: Tips, kjøp og kapteinsvalg (runde 7)

Kristian Hennie

En uke har snart gått siden forrige runde, og det er igjen tid for å se på ukens tips. I nord fortsetter Bodø-Glimt å imponere, mens i Molde er rotasjon i elleveren i gang for fullt. Kasper Junker noterte seg for sitt andre hattrick for sesongen forrige helg, så har du ikke han i laget må det gjøres noe med.

Tre anbefalte kjøp til runde 7

Kasper Junker – 8.8 millioner

26-åringen er toppscorer i ligaen med åtte nettkjenninger, og har startet samtlige kamper for Bodø/Glimt. Å kunne hente toppscoreren i Eliteserien, som attpåtil spiller på Norges beste lag, for kun 8.8 millioner er utvilsomt et kupp. En vet aldri når rotasjonen kommer, men så lenge Junker er frisk tror vi han starter alle kamper. Glimt er tross alt et av lagene som har rotert minst i år. De møter nå et Aalesund-lag som står med 19 innslupne mål på de første seks kampene, og er dermed tabelljumbo i Eliteserien. Etter helgens kamp mot Aalesund, venter to meget fine kamper for laget fra nord:

Runde 8 – Kristiansund (H)
Runde 9 – Mjøndalen (B)


 

Hør siste episode av vår Eliteserien Fantasy-podcast

 

Amahl Pellegrino – 9.2 millioner

Spilleren som har slitt med å få ut potensiale sitt over flere år, ser nå ut til å blomstre for fullt. ellegrino er muligens ligaens viktigste enkeltspiller for sitt lag. Syv scoringer og en målgivende pasning er fenomenalt fra kantposisjon.

Pellegrino og co møter nå et Stabæk-lag som ikke ser like solide ut defensivt som i fjor. Drammenseren er i skrivende stund eid av 31.7%, et tall vi tror vil øke etter helgens kamp mot bæringene. Etter Stabæk-kampen har Pellegrino og Kristiansund en rekke med nokså tøffe kamper, men førstnevnte har vist at han kan score mot hvem som helst i Eliteserien.

Runde 8 – Bodø/Glimt (B)
Runde 9 – Vålerenga (H)
Runde 10 – Brann (B)


 

Ulrik Saltnes – 7.6 millioner

Hvis det er en spiller som muligens går litt under radaren, så er det Ulrik Saltnes. 27-åringen har spilt nitti minutter i samtlige kamper for Bodø/Glimt, og står oppført med tre scoringer og fire målgivende pasninger. Hvis en ønsker å skille seg litt ut fra den mer populære trioen Kasper Junker, Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge, så er Saltnes et meget solid alternativ.


Følg oss fantasyfans ig

Differensial

Gilbert Koomson – 7.1 millioner (eid av 10.5%)

Den tidligere Sogndal-spilleren har notert seg for tre nettkjenninger denne sesongen, to av dem på de siste tre kampene. Koomson og Brann møter nå et svakt defensivt lag i Sandefjord til kveldskamp på søndag. Sammen med Daouda Bamba og Robert Taylor foran for Brann, tror vi ghaneseren får med seg minst ett målpoeng i kampen mot vestfoldingene.


 

Rundens kaptein

Kasper Junker – 8.8 millioner

Junker og Glimt fosser videre og står nå med seks seire av seks mulige. Dansken er suveren toppscorer i ligaen, og de møter nå det laget som har sluppet inn flest mål av alle, Aalesund. Spissen har som sagt notert seg for hele åtte scoringer på de første seks kampene, samt fire målgivende pasninger. Dette gjør Junker til poengkonge i Eliteserien Fantasy til nå, og denne trenden tror vi fortsetter borte mot Aalesund på søndag.