Fantasy Premier League: Plan for gameweek 35 til 38

Anders L. Fosse

Gameweek 34+ er akkurat ferdigspilt, og det begynner å bli på tide å planlegge helt frem til siste spark på ballen denne Premier League-sesongen. Man har fått en god del svar på både rotasjonsfare, hvem som har noe å spille for og hvor stor fordel det faktisk er med hjemmebane i Premier League om dagen. 24 hjemmeseire, 11 uavgjort og 16 bortekamper tyder på at det stadig er en liten hjemmebanefordel som regjerer, men kanskje ikke like stor som tidligere.

Hvilke spillere bør med de siste fire rundene?

Wildcard-laget vi satt opp for noen få uker siden begynner allerede å bli utdatert. Dermed er det på tide å se på hvilke 11 spillere som kan utgjøre stammen i laget ditt ut sesongen, og hvorfor.


Følg oss på sosiale medier: TwitterFacebookFacebook-gruppe

Fantasy Premier League-lag ut sesongen

Formasjon – 3-5-2

Keeper: Rui Patricio – 5,3m

Ulvenes portugisiske keeper ble også anbefalt på Wildcard-laget vårt i runde 31+, og leverte seks poeng hver i sine to første kamper. Kunne dratt med seg rent bur-bonus i forrige kamp i tillegg, hadde ikke Egan ødelagt festen fire minutter på overtid. Wolves har lavest xGC («Expected Goals Conceded» fra Opta) etter gjenopptakelsen av Premier League med bare 3,11 forventede baklengsmål. Programmet ser fremdeles nydelig ut, og bare Chelsea i siste er småskummel.

rui patricio

Martinez (Arsenal) til 4,3 på benken kan vurderes som reserve, da de har Watford hjemme i den siste runden.

Les også: Kjøp, kapteinsvalg og differensial for runde 7 i Eliteserien Fantasy

Forsvar

Matt Doherty – 6,4m

Samme argumentasjon som over, i tillegg til at iren har 1,07 i forventede målinvolveringer (xGI) etter koronapausen. Det er tredje flest av alle forsvarere, kun slått av Hause (1,94) og Dawson (1,41).

Serge Aurier – 5,1m

En relativt billig vei inn i et ganske godt forsvar. Spurs er omtrent midt på xGC-tabellen etter korona, men Aurier har en fordel med at han omtrent har slått opp telt i området utenfor motstanderens 16-meter når de hvite er i angrep. Det fører til mange innlegg for ivorianeren, som mye på grunn av dette har samlet til sammen fire bonuspoeng i de to siste kampene. Fin-fint program de siste fire, muligens med unntak av Arsenal.

Tariq Lamptey – 4,0m / James Justin – 4,7m

Bournemouth, Sheffield United, Newcastle, Burnley – det er rekken av kamper du får dersom du roterer de to billigforsvarerne fra to solide defensive lag, nemlig Brighton og Leicester. To offensive høyrebacker.

Hør vår siste episode i vår Eliteserien Fantasy-podcast

Midtbane

Bruno Fernandes – 8,9m

Dette trenger vi ikke argumentere. Burde kostet 13.0. Bare dumskap å gå uten for å eventuelt «differensiere».

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

Anthony Martial – 8,3m

Spiller midtspiss, er midtbane på spillet. Nesten merkelig at han ikke har blitt skadet i et så tett program, men posisjon og form gjør at han prioriteres foran Rashford hos oss, til tross for at engelskmannen har bedre xGI enn franskmannen (4,07 vs. 2,33).

Kevin De Bruyne – 10,8m

Er i rå form om dagen, med 4,45 i xGI siden gjenopptakelsen av Premier League – en forventet målinvolvering hver 89. minutt han har vært på banen.

Phil Foden – 5,4m

City har fire grønne kamper igjen, og ingenting å spille for. Da er det meget sannsynlig at vi får se mye til unge Foden. Helt utrolig at han ikke fikk målpoeng sist – er veldig farlig frempå stadig vekk. Dette gjenspeiles også i at han har en forventet målinvolvering hvert 129. minutt han er på banen. Laget presterer på et meget høyt nivå om dagen, og har klart høyest xG (14,57) de siste fire rundene, foran Chelsea (11,53).

Willian – 7,3m

Apropos formlaget i blått: Chelsea har Sheffield United og Norwich i de to neste, før programmet blir tøffere. Willian har seks målinvolveringer de siste fire rundene, er på dødballer og alt dette til en meget rimelig penge. Chelsea er i ferd med å sikre Champions League-spill neste sesong, men har ikke råd til å ta foten av gasspedalen helt ennå.

Angrep

Gabriel Jesus – 9,7m

Har ikke fått like mye tillit som kanskje forventet uten Agüero i bildet, men puttet sist og leverte en ok søknad til videre spill. Programmet er som nevnt veldig grønt, og dette er kanskje en av ligaens fineste differensialer i innspurten nå. Har en forventet målinvolvering hvert 136. minutt han er på banen.

Mason Greenwood – 4,7m

Du bør ha tre offensive fra United nå, og Greenwood bør definitivt være en av dem. Unggutten regelrett pisser på hele xG-statistikken: 0,64 mål burde han stått med de siste fire rundene, men med krutt i støvlene blir resultatet noe helt annet. Fire mål har det blitt på de tre siste kampene, og ingenting tyder på at dette skal stoppe med det første.

Følg oss fantasyfans ig

Verdt å nevne

Michail Antonio – 6,9m

Topper xGI-statistikken for Premier League etter koronapausen med 4,66 forventede målinvolveringer som midtspiss, men nå er Haller tilbake i trening – og da spørs det om ikke allsidige Antonio dyttes til et annet sted på banen.

Danny Ings – 7,3m

2,84 forventede målinvolveringer er pent, og han ser i tillegg ut som om han er i kjempeform. Southampton har United i neste, men tre grønne kamper etter det.

Jamie Vardy – 9,7m

Plutselig løsnet det for spissen, som møter Bournemouth og Sheffield United i de to neste. Har nest høyest xG de to forrige rundene med 1,67, kun slått av Jesus (1,89).