Er tiden inne for Wildcard i Eliteserien Fantasy?

Jacob Jørgensen

Det er snart spilt en tredjedel av årets Eliteserien Fantasy-sesong. En dobbelt-runde nærmer seg, og kampprogrammet forandrer seg. Er dette kanskje tiden for å tenke på et Wildcard?

Her skal vi se på noen spillere som må være med, en differensial du bør ha med og hvordan kampprogrammet ser ut videre for alle lagene.

Følg oss fantasyfans ig

Tre grunner til å aktivere Wildcard-kortet

  • Eliteserien er ni runder gammel, og vi vet en god del om hvilke spillere og lag som er i form denne sesongen. Vi vet mer om hvilke lag som er gode defensivt, hvilke lag som scorer mye mål, og vi vet hvilke spillere som tar døballer og hvem som spiller hver kamp.
  • Runde 12 er en dobbeltrunde. Det vil si at Molde og Start har to kamper hver i denne runden. Her bør man nok få inn tre spillere fra Molde og kanskje et par fra Start. Moldenserne møter Sandefjord borte før de tar imot nettopp Start, mens sørlandslaget har Mjøndalen hjemme før bortekampen mot ligamesterne. Da kan Wildcard være fint å ha i etterkant få å få ut de du ikke vil ha etter denne runden.
  • Man vet mer om hvilke billige spillere som får spilletid. Dermed kan man få inn noen spennende differensialer, og bruke penger på andre posisjoner.

Tre spillere du MÅ ha i ditt Wildcard-lag

Philip Zinckernagel – Bodø/Glimt – Midtbane – 8.8m – 55% eierandel

Dansken har kanskje vært Eliteseriens beste spiller denne sesongen. Derfor har også over halvparten av Eliteserien Fantasy-spillere han på laget sitt. 81 poeng totalt med syv mål og åtte målgivende er fasit etter ni runder. Han er også aktiv på døballer for Glimt. Dette er kanskje den viktigste spilleren du kan ha i laget denne sesongen.


 

Mats Solheim – Stabæk – Forsvar – 5.3m – 15.4% eierandel

Stabæk har et av Eliteseriens beste forsvar og Solheim har vært meget god denne sesongen. Tre rene bur og tre målgivende for Stabæk-forsvareren har gitt han solide 35 poeng så langt denne sesongen. Han er sikker i laget og han kan bekle både back -og midtstopper-rollen. Er også en billigere vei inn i Stabæk-forsvaret enn spillere som Marcus Sandberg og Andreas Hanche-Olsen som begge koster 5.9 millioner.


 

Jesper Daland – Start – Forsvar – 4.2m – 18.4% eierandel

Den unge Start-stopperen har spilt såpass bra så langt i sesongen at han har fått syv bonus poeng. Han er også førstevalget på midtstopperplass foran Joakim Jørgensen og Vegard Bergan, og spiller alt av kamper denne sesongen. Han har også en dobbeltrunde foran seg der han møter Mjøndalen (H) og Molde (B). Han har vært nære på foran mål ved flere anlendinger, og har allerede scoret mål. Start har også strammet inn bak etter at Joey Hardarson la om til en mer defensiv spillestil og byttet ut Amund Wichne med Jonas Deumeland. For 4.2 millioner er Jesper Daland et røverkjøp.


Wildcard-differensial

Tobias Lauritsen – Odd – Angrep – 6.1m – 5.8%

Lauritsen skal erstatte Torgeir Børven denne sesongen, og er en differensial vi anbefaler til et Wildcard-lag. Odd og Lauritsen har fine kamper i de to neste rundene. Han er en spiss som skal passe fint inn i Odd sin spillestil. Står med to mål så langt denne sesongen, og til 6.1 millioner kan han være et fint tredjevalg på spissplass i en 3-4-3-formasjon.

Kampprogram-matrise

Her ser vi en såkalt «fixture ticker» laget av @FPL_stemayf på Twitter. Den viser hvilke lag som har enklere og vanskeligere kampprogram i de neste syv rundene. Dette er et fint verktøy å bruke når du ser på spillere du vurderer å ta inn i laget. Molde har ifølge denne matrisen det enkleste programmet fremover, så da kan det være lurt å vurdere en trekløver fra Molde. Vi anbefaler å ta en titt på denne før du setter opp et eventuelt Wildcard.