4 tips før gameweek 38 i Fantasy Premier League

Anders L. Fosse

Med kun én serierunde igjen av Fantasy Premier League er det mange som enten vil kjøre en offensiv strategi for å ta igjen tapt terreng, eller sikre en god plassering og ta trygge valg. Vi har satt opp fire tips du bør vurdere før gameweek 38.

 

1 – Vent med byttene til deadline

For mange er det sommerferie, fjell/båt og dårlig dekning om dagen, og tanken om at man bør gjøre unna overgangene lenge før fristen for sikkerhets skyld melder seg nok for mange. Tidligere har vi nevnt FPL_Rockstar på Twitter som en sikker kilde for lagoppstillinger minutter før fristen. Er det én gang vi virkelig hadde trengt rockestjernen så er det før den kommende runden, men ut ifra hans siste tweets virker det som om han ikke har tenkt til å stemme gitaren før Gameweek 38 – og dermed etterlate oss uvitende om lagoppstillinger, noe som først og fremst er nyttig med tanke på hvordan Manchester City stiller opp mot Norwich.

I kjølvannet av Rockstar har det derimot dukket opp et par andre interessante «lekkere». Den som mange nå fester sin Gameweek 38-lit til, og som ved flere anledninger nå har truffet blink, er FplScarface. Han fikk først anerkjennelse og oppmerksomhet da han tvitret at både Mahrez, Sterling og De Bruyne var benket mot Bournemouth. Riktignok var dette krise for flere siden fristen allerede var gått ut kvelden før, men med lovnader om lagoppstillinger til Gameweek 38 ble frustrasjon straks snudd til glede for mange. Han traff også på Arsenal tirsdag kveld, og har lovet at han skal forsøke å få tilgang til Citys lagoppstilling før Norwich-møtet.

At han ikke klarte å få tilgang på lagene som spilte første kamp i Gameweek 37 (til tross for at han forsøkte) var selvsagt en liten strek i regningen, men vi anbefaler alle som kan å følge denne kontoen på Twitter og følge med helt opptil fristen. Kommer det lagnytt er det mest sannsynlig korrekt informasjon.

 

2 – Hent spillere fra lag som har noe noe å spille for

Dette sier vel seg selv, men i år er dette vanskeligere enn vanlig å bruke til vår fordel. Manchester United mot Leicester blir en meget interessant kamp i siste runde, da det i praksis ser ut til å gå mot en slags Champions League-playoff om én plass i den gjeve turneringen. Chelsea møter Wolves, og også her har begge lag Europa å spille for.

I motsatt ende av tabellen finner man Bournemouth, Aston Villa og Watford, som i løpet av søndag er nødt til å fordele to nedrykksplasser i mellom seg. Bournemouth-angrepet kan være en vei å gå. De er rett og slett helt nødt til å vinne den siste kampen, og spiller mot Everton som ikke har verdens beste xGC («Expected Goals Conceded» fra Opta) etter gjenopptakelsen av Premier League med 10,41. «The Cherries» er også avhengig av at Watford taper mot Arsenal, og at Aston Villa gjør det samme mot West Ham. Målforskjellen er såpass lik at det ikke skal mer til før Joshua King og hans lagkamerater sikrer seg nok en sesong på toppnivå. Junior Stanislas topper xGI-tabellen til Bournemouth de siste åtte rundene, med en forventet målinvolvering hvert 173. minutt.

Hvis Aston Villa holder nullen mot West Ham (uten noe å spille for), så er Watford avhengig av å slå Arsenal for å gå forbi Grealish og kompani. Det er en meget solid motivasjon for Reina, Mings og de andre Villa-forsvarerne, som (hold deg fast) har fjerde best xGC de siste åtte rundene. Nedrykksspøkelset har virkelig gjort at Aston Villa har murt igjen bakover. Bare Wolves (5,71), Manchester United (7,04) og Manchester City (8,53) har færre forventede baklengsmål den siste tiden enn Aston Villa (8,82). Selv om de møter spilleren med høyest xGI siden runde 30 (Antonio med 9,09, et hav foran andreplass Kane med 6,14) kan det absolutt være verdi her.

Les også: Bør du bruke Wildcard-kortet ditt i Eliteserien Fantasy nå?

 

3 – Bruk pengene offensivt

Tradisjonelt sett er siste runde ikke den hvor forsvarsspillerne plukker med seg mest poeng. 3-4-3 eller 3-5-2 er de beste taktikkene over en hel sesong, men dette gjelder spesielt i siste runde. Om du er på free hit er det spesielt to lag lag som peker seg ut defensivt. Aston Villa har vært nevnt, i tillegg til har Burnley (som alltid) vært solid bakover de siste åtte rundene med en xGC på bare 10,05. Bare åtte lag er bedre – de fleste av dem topplag. Nå møter Pope og hans lagkamerater Brighton hjemme, laget med femte verste xG offensivt (kun 7,59).

nordicbet avlang pl

 

4 – Offensive spillere du bør hente og kaptein

Her er det nesten bare å henvise tilbake til det første rådet i tråden: Følg @FplScarface på Twitter i minuttene før deadline. Om du ikke er på free hit, men bare har ett eller to gratis bytter, så er definitivt Manchester City (laget med klart høyest xG siden runde 30) laget å gå for, når de møter nedrykksklare Norwich, som har nest verst xGC de siste åtte rundene.

For en gangs skyld slipper vi (sannsynligvis) å spå hvem som starter. For at du skal ha et ok bilde av hvem du bør ta inn har vi sortert City-spillerne etter xGI per spilte minutt siden runde 30, slik at du raskt kan vurdere hvem du bør ta inn når fristen nærmer seg:

99.min – De Bruyne
103.min – Sterling
105.min – Mahrez
115.min – Jesus
139.min – Foden
162.min – D Silva
178.min – B Silva

Laget med aller verst xGC er faktisk Newcastle, og de møter nå Liverpool. En potensiell fare med Liverpool-laget nå er at de ikke skal være klare for kamp etter gullfest, slik de så ut mot City i Gameweek 32 for eksempel. Det har ikke kommet mange feiringsbilder fra Liverpool i løpet av natten etter Chelsea-kampen, men med champagnesprut i garderoben og flere bilder lagt ut av spillerne klokken 03 om natten er det ikke umulig å tenke seg at de ikke er hundre prosent i toppslag på søndag.

Når det gjelder kapteinsvalg ville jeg enten gått for De Bruyne, Sterling eller Mahrez. Om alle tre starter er nok de to sistnevnte aller mest fristende. Et annet alternativ er formspilleren Danny Ings. Southampton møter et Sheffield United-lag som har mistet momentumet de hadde helt, og Ings er bare to mål bak Jamie Vardy når det gjelder Gullstøvelen. Det er absolutt mulig at han kan klare å ta igjen det i siste kamp, når Vardy møter det relativt solide Manchester United-forsvaret.

Følg oss fantasyfans ig