Disse spillerne er undervurderte i Eliteserien Fantasy 2020

Johannes Nessa

En tredjedel av sesongen er unnagjort. I denne artikkelen tar jeg en titt på spillere med gode underliggende tall i alle posisjoner. Jeg har valgt å utelukke spillere med høyt eierskap som er åpenbart gode valg. Zinckernagel, Hauge, Junker, Pellegrino, Eikrem og James faller alle i denne kategorien.

 

Fire forsvarsspillere med offensivt potensiale

Christoffer Aasbak – Kristiansund – 4.9m – Eid av 7.2% i topp 1000

Aasbak startet sesongen med gode underliggende tall, og har fortsatt i samme spor de to siste kampene etter en liten skade. Han har levert to målgivende og fire bonuspoeng så langt denne sesongen. Aasbak har en solid venstrefot og tar en god del av Kristiansunds dødballer. De siste to rundene har han levert 19 innlegg, fire nøkkelpasninger, to store sjanser skapt og to skudd. Til sammenligning har Sørmo to innlegg, en nøkkelpasning og null skudd i de samme to kampene. I mine øyne er Aasbak det klart beste valget bak hos Kristiansund. Med det fine programmet Kristiansund har fremover er det vanskelig å ignorere Aasbak om man ikke allerede eier.


 

 

Adrian Pereira – Viking – 5.8m – Eid av 2.7% i topp 1000

Pereira har vært en viktig del av Vikings snuoperasjon de siste to rundene. Etter en forferdelig sesongstart har de både vunnet og holdt nullen to kamper på rad. Pereira leverte to mål og én målgivende i søndagens kamp mot Sarpsborg, og det var ingen tilfeldighet. I de siste to kampene har Pereira hatt åtte skudd, en stor sjanse brent, tre nøkkelpasninger og syv berøringer i boks. Pereira er også et alternativ til å ta neste straffe i Viking etter at Berisha misbrukte sitt forsøk mot Sarpsborg.

Det er også verdt å nevne at Pereira ble brukt på midtbanen mot Molde tidligere i sesongen, selv om han mest sannsynlig blir å se på venstreback i de fleste kampene.


 

Christian Borchgrevink – Vålerenga – 5.1m – Eid av 12% i topp 1000

Borchgrevink har vært en av Vålerengas beste spillere denne sesongen. Så langt denne sesongen har han levert to målgivende og fått bonuspoeng i fire av ti kamper, i tillegg til å ha holdt buret rent fire kamper på rad. Borchgrevink tar noen av dødballene hos Vålerenga, spesielt når Finne ikke er på banen.

De siste fem kampene har han levert 36 innlegg, åtte nøkkelpasninger, fire skudd og åtte berøringer i boks. I tillegg spiller han bra og blir lagt merke til av kommentatorene, noe som gjør at han som regel er i diskusjonen for bonuspoeng. Dessverre er kampprogrammet til Vålerenga ikke det beste, da de møter både Molde og Bodø/Glimt de neste tre. Det er kanskje ikke det beste tidspunktet å kjøpe Borchgrevink på, men jeg ville absolutt ikke solgt han og på et wildcard kan han fortsatt vurderes.


 

Espen Ruud – Odd – 6.4m – Eid av 1.7% i topp 1000

Ruud sniker seg inn på listen etter at Tobias Lauritsen skadet seg stygt mot Aalesund. Ruud ser nemlig ut til å være Odd sin straffetaker i fraværet av Lauritsen, med et lite forbehold om at Bakenga kan ta dem. Bakenga var riktignok på banen da Ruud tok straffen, men han ble byttet inn mens Ruud stod klar til å ta den. Ruud tar også dødballer, og er også farlig fra åpent spill.

De fire kampene etter det røde kortet mot Glimt har Ruud levert ni nøkkelpasninger, ti skudd og 12 berøringer i boks. Han har også brent to store sjanser og levert to målgivende. Til 6.4 er han dessverre veldig dyr, men om han skal ta Odd sine straffer de tre neste månedene er han absolutt verdt å vurdere.


Følg oss fantasyfans ig

Fire midtbanespillere med gode underliggende tall

Gilbert Koomson – Brann – 7.5m – Eid av 47.2% i topp 1000

Denne sesongen kan ikke Koomson slutte å score. Det er ingen tvil om at syv mål på ti kamper er veldig godt betalt for vingen fra Ghana, men det betyr ikke at hans underliggende tall er dårlige. De siste fem kampene har han ti skudd, fem nøkkelpasninger og 21 berøringer i boks. Det spesielle med Koomson er at han har vært totalt fraværende i enkelte kamper, mens han ser veldig farlig ut i andre.

Mot Glimt og Odd hadde Koomson ingen berøringer i boks og kun et ufarlig langskudd, mens han i hjemmekampene mot Sandefjord, Start og Kristiansund leverte 21 berøringer i boks. Mot Kristiansund var han farlig, og kunne fint scoret mer enn ett mål fra sine seks skudd.


 

Kristoffer Velde – Haugesund – 6.4m – Eid av 0.4% i topp 1000

Velde er en spiller som går langt under radaren for mange. Kanskje ikke så rart med tanke på hvor lite Haugesund har levert offensivt. Velde står med ett mål og to målgivende de første ti kampene, men de underliggende tallene hans er meget spennende. De siste fem kampene har Velde hatt 19 skudd, syv nøkkelpasninger og 21 berøringer i boks.

Over hele sesongen er han helt i toppen både for berøringer i boks og skudd i boks. En del av skuddene kommer riktignok fra ufarlige posisjoner, men det er ingen tvil om at han er en målfarlig spiller. Eierandelen er fryktelig lav, dermed kan Velde være en fin differential.


 

Zymer Bytyqi – Viking – 6.3m – Eid av 0.1% i topp 1000

Har Bytyqi endelig blitt en poengspiller? De siste rundene har vært oppløftende. To mål, to målgivende og syv bonuspoeng på de fem siste kampene for Bytyqi. Det gir 6.8 poeng i snitt de fem siste kampene. De underliggende tallene er også solide. Syv nøkkelpasninger, 15 skudd og 29 berøringer i boksen har det blitt på de siste fem kampene. Akkurat som Velde så kan Bytyqi være en fin differential som femtemann på midtbanen.

bytyqi


 

Mikkel Maigaard – Strømsgodset – 8.2m – Eid av 2.4% i topp 1000

Maigaard var et veldig populært valg før sesongen, men skuffet stort med dårlige underliggende tall i starten av sesongen. Riktignok scoret han tre straffer på to runder, men ellers spilte han mye dypere enn forventet. De siste fem rundene har Maigaard vært mer offensiv, og har vært veldig uheldig som står med en fattig målgivende.

I disse fem kampene har han levert 21 nøkkelpasninger, skapt to store sjanser og skutt ti ganger. Han brente også en straffe mot Mjøndalen. Det kan være vanskelig å rettferdiggjøre midler til Maigaard, men det er ingen tvil om at han har solide underliggende tall.


 

To angrepsspillere med gode underliggende tall

Lars Jørgen Salvesen – Strømsgodset – 8.4m – Eid av 6.1% i topp 1000

De siste syv kampene har Salvesen levert fattige ett mål. De som har sett kampene til Strømsgodset har nok likevel fått med seg at han burde hatt med seg en del mer. De siste fem kampene har Salvesen 18 skudd, 24 berøringer i boks og han har brent tre store sjanser. Salvesen er ikke den mest kliniske avslutteren i Eliteserien, men fortsetter han å levere slike underliggende tall vil det komme mål. Han er kanskje litt i dyreste laget, men i fraværet av andre gode alternativer framme er han en av få som er verdt å nevne.

salvesen


 

Moses Mawa – Strømsgodset – 8.3m – Eid av 0.3% i topp 1000

Mawa er den tredje spilleren fra Strømsgodset som kommer med på denne listen, og akkurat som Salvesen og Maigaard har Mawa fått fryktelig dårlig betalt de siste fem kampene. 17 skudd, 32 berøringer i boks og fire store sjanser brent. De underliggende tallene er helt i toppen i Eliteserien, akkurat som for Salvesen og Maigaard. Dessverre for Strømsgodset har det kun resultert i to mål og ingen målgivende fra Mawa.

Han koster 0.1 mindre enn Salvesen, men er likevel litt i overkant dyr. Jeg tror likevel at det kan komme litt målpoeng derfra fremover om man tørr å ta sjansen, akkurat som med Salvesen og Maigaard.


 

Tobias Lauritsen skulle vært sistemann ut på denne listen, men dessverre er han ute i tre måneder etter en stygg skade. Det ser fryktelig tamt ut på topp bak Junker og James, spesielt om man ser til de billigere spillerne. Etter Lauritsens skade ser det ikke ut til å være noen grunn til å bytte fra 3-5-2 til 3-4-3.