Eliteserien Fantasy: Disse bør du kjøpe til dobbeltrunde 12

Johannes Nessa

Runde 12 byr på årets første (og eneste?) dobbeltrunde. Molde møter Sandefjord på bortebane og Start på hjemmebane, mens Start møter Mjøndalen på hjemmebane og Molde på bortebane. I denne artikkelen ser jeg på hvilke spillere som er de beste valgene fra Start og Molde til den kommende runden.

 

De beste kjøpene fra Molde

Molde har to meget attraktive kamper i dobbeltrunden, samtidig som de også byr på mye hodepine med tanke på rotasjon. Det er ingen tvil om at det er mye poeng å hente her om man treffer. Disse er spillerne du bør vurdere fra Molde før dobbeltrunden.

NB: Lagoppstillingen til Molde mot Sandefjord vil være offentliggjort før fristen til runde 12

 

Magnus Wolff Eikrem – 12.5m – Eid av 42.9%

Eikrem har ikke vært like eksplosiv som i 2019, men har likevel plukket jevnt med poeng. Så langt denne sesongen står han med to mål og syv målgivende. Eikrem har skapt åtte store sjanser så langt denne sesongen, flest av alle i Eliteserien. Dette er mer enn en stor sjanse skapt per 90 minutt. Eikrem står med 4.5 berøringer i boks per 90 minutt og 2.5 skuddforsøk per 90 minutt. Etter å ha startet på benk forrige runde anser jeg det som sannsynlig at han starter de to neste kampene. I mine øyne er han et naturlig kapteinsvalg i runde 12.


Følg oss fantasyfans ig

Leke James – 12.2m – Eid av 27.3%

James er delt toppscorer i Molde med seks mål på seks kamper fra start så langt denne sesongen, i tillegg til en målgivende pasning. I fjor leverte James 17 mål på 17 kamper fra start fra runde 12 og utover. Så langt denne sesongen har han 4.7 berøringer i boks per 90. minutt og 2.9 skudd per 90 minutt.

leke

Det er ingen tvil om at James er den mest eksplosive spilleren med dobbeltrunde. Dessverre er det også litt spørsmålstegn rundt han. Etter litt skadetrøbbel startet han på benken mot Bodø/Glimt, og kanskje mer overraskende var han også benket mot Vålerenga forrige helg. Jeg tror han er tilbake i laget mot Sandefjord, mens mot Start er det mer åpent. Er han i lagoppstillingen mot Sandefjord mener jeg det er verdt å vurdere han som kaptein. Selv med kun 90 minutter er han et solid kapteinsvalg denne runden. Starter han ikke mot Sandefjord kan Ohi vurderes istedenfor.


 

Etzaz Hussain – 7.3m – Eid av 17.0%

Hussain har vært en av sesongens store overraskelser. Så langt i sesongen har han hatt 64 poeng, ett mer enn Eikrem. Hussain har startet ti av 11 kamper, og levert seks mål og tre målgivende så langt denne sesongen. Ser man på de underliggende tallene har Hussain 2.0 skuddforsøk per 90 og 1.9 berøringer i boks per 90.

Det er ingen tvil om at Hussain har vært overbetalt så langt denne sesongen, men han er ikke nødvendigvis et dårlig valg til dobbeltrunden. Jeg ville ikke valgt han på bekostning av Eikrem, men har man plass på midtbanen eller bruker «Rik Onkel» kan han være et fint valg i tillegg. I mine øyne ikke et kapteinsalternativ.


 

Martin Bjørnbak – 5.8m – Eid av 18.9%

Bjørnbak er det tryggeste valget blant forsvarsspillerne til Molde. Han har startet ti av 11 kamper så langt denne sesongen, og levert to målgivende pasninger samt holdt nullen tre ganger. Det offensive potensialet hans er langt fra like stort som backene, og så langt denne sesongen har det kun blitt to bonuspoeng. Mot Sandefjord og Start er det likevel lov å håpe at Molde klarer å holde nullen to ganger, og Bjørnbak er den som har størst sjanse for å starte begge to. Legg merke til at Bjørnbak kun er et gult kort unna suspensjon.


 

Andreas Linde – 6.3m – Eid av 17.4%

Linde er ikke en spiller jeg ville byttet inn og ut for dobbeltrunden alene, men om du er på «Rik Onkel» eller er på jakt etter en ny keeper kan Linde vurderes. Han er den eneste spilleren som er garantert 90 minutter i begge kampene med mindre han blir skadet eller pådrar seg et rødt kort. Linde har reddet to straffer og tatt med seg fem bonuspoeng så langt denne sesongen. Spesielt på «Rik Onkel» ville jeg valgt Linde fremfor noen av forsvarsspillerne.

Interessante differensialer fra Start

Start har hatt en skuffende sesong, men har fått dårlig betalt så langt, og vist litt bedring de siste rundene. Et skuffende tap mot Aalesund forrige runde, men de skapte mer enn nok sjanser til å score flere mål, og burde i all hovedsak ikke fått straffe mot seg samtidig som at Niklas Castro burde fått sitt andre gule for filming (ref. dommer Hobber Nilsen sitt intervju etter kampen). Den første kampen i dobbeltrunden er mot formsvake Mjøndalen, før de møter tabelltoer Molde på bortebane.

 

Jesper Daland – 4.3m – Eid av 20.6%

Daland har vært en positiv overraskelse i Eliteserien 2020. Daland har startet samtlige kamper for Start, og dratt med seg hele syv bonuspoeng. Daland kommer til litt avslutninger på dødballer, noe som resulterte i mål mot Sandefjord og annullert mål mot Haugesund. På 11 kamper har det kun blitt to rene bur for Start, men disse har kommet i de fire siste kampene. Mange sitter med Daland i troppen sin allerede, og med en fin hjemmekamp mot formsvake Mjøndalen i dobbeltrunden tenker jeg det er naturlig å finne plass til han i elleveren.

daland


 

Eirik Wichne – 4.9m – Eid av 0.6%

Av forsvarsspillere er det kun Christoffer Aasbak og Espen Ruud som leverer flere nøkkelpasninger per runde enn Starts høyreback. Tross 18 nøkkelpasninger og fem store sjanser skapt står Wichne uten en eneste målgivende pasning denne sesongen. Er dette runden det snur? Blir litt dyr sammenlignet med Daland, men om man er på «Rik Onkel» kan han vurderes.


 

Kevin Kabran – 6.8m – Eid av 2.0%

Kabran har kun levert to målgivende på de 11 første kampene, men har spennende underliggende tall. Kabran er en av spillerne med flest skuddforsøk så langt denne sesongen med 2.4 skuddforsøk per 90 minutt, selv om svært få av dem treffer mål. Kabran har bommet på fire store sjanser, og har i snitt 3.5 berøringer i boksen per 90. minutt. Jeg tror også han er mannen som får sjansen fra 11-meteren om Start skulle få et straffespark. Han er litt dyr med tanke på hva man får, men om man er på «Rik Onkel» eller er på jakt etter en midtbanespiller kun for runde 12 kan Kabran vurderes.


 

Eirik Schulze – 6.4m – Eid av 1.1%

Schulze har plukket mest poeng av samtlige spillere på Start denne sesongen. Så langt står han med to mål, to målgivende og fem bonuspoeng. Ser man på de underliggende tallene skyter han enda oftere enn Kabran med 2.5 skuddforsøk per 90 minutt, og også han har bommet på fire store sjanser. Schulze spiller dypere i banen enn Kabran, og har kun 1.8 berøringer i boksen per 90 minutt. Kabran er hakket mer attraktiv i mine øyne, men Schulze er heller ikke et dårlig valg for en litt billigere penge.


nordicbet avlang spill på esn

Mathias Bringaker – 5.8m – Eid av 13.5%

Bringaker er en spiller flere hadde sett seg ut før dobbeltrunden. Fra høyrekant har Bringaker fire mål på de 11 første rundene. Han har 3.9 berøringer i boksen per 90. minutt og 3.2 skuddforsøk per 90 minutt, og ikke minst er han et rimelig alternativ på topp. Dessverre gikk Bringaker av mot Aalesund etter et overtråkk og er tvilsom til dobbeltrunden. Kan være et fint alternativ som tredjespiss om han blir bekreftet skadefri.