Hent forsvarsspillere fra disse klubbene i Eliteserien Fantasy fremover

Johannes Nessa

Hvilke forsvar kan man forvente rene bur av i runde 13 og fremover?

I denne artikkelen ser jeg på hvilke forsvar man kan forvente holder nullen i kampene som kommer. I tillegg skal jeg nevne hvilke valg jeg mener er verdt å vurdere i disse forsvarene. Lagene jeg trekker frem i denne artikkelen velges på bakgrunn av underliggende tall og kampprogram.

 

Rosenborg

Tross en meget skuffende sesong for trønderne har de så langt holdt nullen i fem av 12 kamper. I perioden fremover har de et av de letteste kampprogrammene på papiret. Rosenborg har greie underliggende tall med 1.15 forventede mål imot per kamp og færrest antall innslupne mål i Eliteserien så langt denne sesongen. Ulempen med defensive valg fra Rosenborg er høy pris og usikre valg.

Det sikreste valget i Rosenborg er Tore Reginiussen (6.6m). Han har plukket med seg seks bonuspoeng så langt, men den offensive oppsiden er liten og han har også slitt med litt småskader. Gustav Valsvik (6.1) har blitt foretrukket som stoppermakker til Reginiussen i de fleste kampene denne sesongen, men det er likevel en liten rotasjonsfare der.

Vegar Eggen Hedenstad (6.4) startet de ni første rundene av sesongen, men sliter nå med en leggskade. Samtidig har Erlend Dahl Reitan (5.9) ristet av seg skadeplagene fra tidligere i sesongen, og dermed vil det være usikkerhet rundt høyrebacken når Hedenstad er tilbake. På venstreback finner vi Anders Trondsen (5.5), men dessverre er han klassifisert som midtbane i spillet. Som forsvarsspiller ville han vært et meget aktuelt valg med gode underliggende tall og et solid antall målpoeng så langt.

Det valget som gir mest verdi for øyeblikket er Julian Faye Lund (5.5). Den unge keeperen har imponert i fraværet til Andre Hansen (6.4), og gir oss en relativt billig vei inn i forsvaret til RBK. Ulempen er at Hansen forventes å være tilbake om rundt tre uker om alt går etter planen. Når den tid kommer vil nok Faye Lund dessverre bli benket igjen.

FK Haugesund

FK Haugesund har holdt nullen i fem av de 12 første rundene, og har brukbare underliggende stats med 1.22 forvenede mål imot per kamp. Kampprogrammet fremover er veldig pent, dermed er det ikke urimelig å forvente et par rene bur i rundene som kommer.

De mest åpenbare valgene i Haugesund er de offensive backene Alexander Stølås (7.3) og Mikkel Desler (5.6). Stølås tar det meste av dødballer, men ser fortsatt ut til å være et lite stykke unna toppformen. Desler er meget offensiv i åpent spill, og er mye involvert i siste tredjedel. Dansken står med tre målgivende pasninger så langt denne sesongen. Ulrik Fredriksen (5.1) er det rimeligste alternativet bak hos FKH, men med Vegard Pallesen Knudsen (5.3) tilbake fra skade kan det bli kamp om den siste stopperplassen. Merk at Fredriksen også kan ta plass på midtbanen.

Følg oss på Facebook

Kristiansund

Kristiansund har kun holdt nullen i to av 12 kamper så langt denne sesongen, og de kommer heller ikke spesielt godt ut når man ser på underliggende tall. Kun tre lag har flere forventede mål imot per kamp enn Kristiansund, som står med 1.44 per kamp. Det som likevel gjør at jeg anbefaler defensive valg fra Kristiansund er det fine kampprogrammet de har i en lang periode fremover. I tillegg har de noen valg med offensiv oppside til en relativt billig penge.

Christoffer Aasbak (4.9) leverer 2.3 nøkkelpasninger per kamp, flest av samtlige forsvarspillere i Eliteserien. Kun Zinckernagel, Maigaard og Eikrem leverer flere nøkkelpasninger enn venstrebacken til Kristiansund. Han har en farlig venstrefot både fra åpent spill og på dødballer, noe som har ført til tre målgivende pasninger på ni kamper. Jeg holder han som det klart beste defensive valget i KBK. På motsatt back finner vi Bent Sørmo (4.7). Han er også offensiv og farlig fra åpent spill, men hans offensive tall er lite stykke unna Aasbak sine tall.

Dan Peter Ulvestad (4.6) har levert to mål fra hjørnespark og ni bonuspoeng så langt denne sesongen, noe som gjør at han er den forsvarsspilleren i KBK med flest poeng så langt denne sesongen. Andreas Hopmark (4.8) spiller på midtbanen for KBK, men er klassifisert som forsvarsspiller. Fra åpent spill gjør ikke dette at han er noe mer målfarlig enn de andre nevnte spillerne, men han er mest sannsynlig spilleren som tar straffene i KBK. Det kan være gull verdt.

Følg oss fantasyfans ig

Sarpsborg

Sarpsborg er et av lagene som har imponert aller mest defensivt i det siste. De siste syv rundene har de holdt nullen i fem kamper, og kun Rosenborg har sluppet inn færre mål denne sesongen. Sarpsborg har hatt en fordel av relativt enkelt kampprogram, men også tidligere i sesongen har de hatt solide underliggende tall.

Sarpsborg har 1.13 forventede mål imot per kamp, noe som er tredje lavest i Eliteserien. De neste fire kampene ser tøffe ut på papiret, men etter disse venter et par lettere kamper igjen. Eier man en forsvarer fra Sarpsborg kan man fint sitte med dem gjennom denne perioden, og på et wildcard kan kjøp også vurderes da man kan forvente poeng på sikt.

Joachim Thomassen (5.5) fremstår som det mest spennende valget på Sarpsborg. Kapteinen spiller høyt i banen som venstre vingback, og er med det en av forsvarsspillerne med flest berøringer i siste tredjedel av banen. Kun Aasbak og Ruud leverer flere nøkkelpasninger per kamp av forsvarsspillerne, og Thomassen kommer også i farlige posisjoner i motstanders boks iblant.

Nicolai Næss (4.9) gir oss et rimeligere alternativ på midtstopperplass. Han har ikke samme offensive potensiale som Thomassen, men får teste skuddfoten på direkte frispark en gang iblant og kan også være farlig på offensiv dødball.