Tips for å slå de 1000 beste i Eliteserien Fantasy 2020

Johannes Nessa

Situasjonen i Molde har gjort at mange er på jakt etter nye alternativer i flere posisjoner, og mange sitter nå med mer penger i banken enn tidligere. Dette gjør at flere spillere som tidligere var for dyre nå blir et alternativ. I denne artikkelen skal jeg se på et par spillere jeg tror kan levere bra fremover, og som har lavere enn 10% eierandel i topp 1000.

Disse spillerne bør du kjøpe for å klatre sammenlagt i Eliteserien Fantasy

 

Espen Ruud – 6.4m – Eid av 3.3% i topp 1000

Ruud er muligens den mest spennende forsvarsspilleren for øyeblikket. Han står med to målgivende og ett mål på de siste fire kampene. Ruud har flest nøyaktige innlegg per kamp, tredje flest nøkkelpasninger og har tredje flest skudd av forsvarsspillerne. Han er veldig høyt i banen i åpent spill, tar alt av dødballer og er mest sannsynlig på straffer. De neste to kampene er ikke lette med tanke på rent bur, men offensive poeng kan komme når som helst.


facebook widget
Lik oss på Facebook!

Kristoffer Velde – 6.5m – Eid av 9.2% i topp 1000

Velde ble trukket frem også for tre uker siden, siden den gang har han fått seg et hattrick og gått fra 0.1% til 9.2% eierskap i topp 1000. Av midtbanespillerne er det kun Zinckernagel og Pellegrino som skyter oftere enn Velde. Velde er ikke blant de som leverer flest nøkkelpasninger, men har nylig begynt å ta litt flere dødballer for Haugesund. Dette var blant annet medvirkende årsak til at han hadde hele seks nøkkelpasninger mot Mjøndalen. Kanskje det er en trend som fortsetter? Han er også en potensiell straffetaker i Haugesund, selv om Sandberg med all sannsynlig fortsatt er førstevalg.


 

Niklas Castro – 8.2m – Eid av 0.7% i topp 1000

Castro har endelig begynt å levere slik man forventet før sesongen. Så langt har det blitt tre mål og seks målgivende på 11 kamper fra start. Castro tar straffer og dødballer i Aalesund, og er veldig involvert i det offensive spillet. Kun Zinckernagel og Maigaard leverer flere nøkkelpasninger per kamp. Castro kan være et meget flott valg fremover, og med kun syv eiere i topp 1000 vil du klatre godt om han leverer.


 

Emil Ceide – 7.3m – Eid av 0.1% i topp 1000
Carlo Holse – 6.3m – Eid av 0.2% i topp 1000
Kristoffer Zachariassen – 8.3m – Eid av 9.5% i topp 1000

Rosenborg skiller seg ut med et helt fantastisk kampprogram i de kommende rundene. Både Ceide og Holse leverte enorme kamper mot Sarpsborg. Det store spørsmålet her blir om man tør å gå dit. Med all sannsynlighet starter begge to mot Aalesund, og der er det store sjanser for mer målpoeng.

Ulempen er at både Helland og Adegbenro med all sannsynlighet er tilbake i troppen, og dermed er veien til benken kort om det ikke leveres. Det er definitivt høy risiko, men det er også mulighet for å hente godt med poeng. Holse tar en del dødballer og er generelt sett veldig målfarlig, mens Ceide har størst potensiale for målpoeng.

Følg oss fantasyfans ig

Zachariassen representerer det trygge valget på Rosenborg sin midtbane. Etter fem mål på de syv siste kampene fra start har flere begynt å ta han inn igjen. Zachariassen utmerker seg ikke noe særlig på underliggende tall, men kommer godt ut på øyetesten. Han kommer på mange gode løp inn i boksen, og har over flere sesonger vist at han kan score en god del mål fra midtbanen. Han er langt fra like eksplosiv som kantene, men vil levere jevnt og er trygg i laget.


Zymer Bytyqi – 6.3m – Eid av 2.4% i topp 1000

Bytyqi fortsetter å levere med to nye målgivende pasninger mot Aalesund, og var muligens litt uheldig som ikke dro med seg bonuspoeng. Han har nå levert to mål, fire målgivende og syv bonuspoeng på de åtte siste kampene. Det kan virke som Bytyqi endelig har begynt å levere jevnt med målpoeng, noe han tidligere har slitt med.

Bytyqi har greie underliggende tall både med tanke på skudd og på nøkkelpasninger, selv om han ikke er helt i toppen. Han utmerker seg med et stort antall innlegg, på tross av relativt dårlig treffsikkerhet.


slik fungerer chipsene i eliteserien fantasy1

Aron Dønnum – 8.5m – Eid av 0.9% i topp 1000

Dønnum leverte et fint mål mot Bodø/Glimt, og står dermed med ett mål, én målgivende og fem bonuspoeng på de siste fire kampene. Dønnum er en målfarlig spiller som skyter relativt ofte og gjør det godt på øyetesten. Vålerenga er inne i en fin form og har noen fine kamper fremover. Dønnum kan være et fint alternativ på midtbanen kontra populære valg som Koomson og en skadeplaget Eikrem.


Daouda Bamba – 9.0m – Eid av 7.6% i topp 1000

Bamba er muligens den spilleren som har underprestert mest så langt denne sesongen. Ivorianeren har underliggende tall som antyder at han bør sette ballen i mål minst annenvher kamp, men så langt har det endt med mål i tre av 13 kamper og bom på hele syv store sjanser.

Kun Ohi og Salvesen skyter oftere av spissene, og han ligger høyt oppe på antall berøringer i boksen. Med Kåre Ingebrigtsen på plass i Bergen blir det spennende å se om vi får et mer offensivt Brann-lag. De neste tre kampene er perfekte for offensive målpoeng. Kanskje er det nå det snur for Bamba?