Eliteserien Fantasy 2020: Kjøp disse til ditt Wildcard-lag

Johannes Nessa

Nå er det siste sjanse til å spille det første wildcardet, om man ikke allerede har brukt det. I denne artikkelen setter jeg opp laget jeg ville valgt om jeg skulle spilt wildcard til denne runden. Laget jeg har satt opp koster 100.1m i skrivende stund, men jeg antar at mange av dere allerede eier noen av disse spillerne og dermed har kjøpt den til en rimeligere penge.

 

Keeper

Sosha Makani – 5.0m – Eid av 24.8%

Iraneren har plukket mest poeng av samtlige målvakter denne sesongen. Mjøndalen har holdt nullen de to siste kampene, etter en forferdelig rekke med ti kamper på rad med baklengs. Makani har 3.5 redninger i snitt per kamp, mye på grunn av at Mjøndalen ofte legger seg dypt og får mange skudd imot. Makani er også en av Eliteseriens beste målvakter, noe som gjør at han ofte ville være i diskusjonen om bonuspoeng. Tross solid prisoppgang mener jeg han fortsatt er målvakten som gir best verdi.

Jorge Vieira – 4.0m – Eid av 8.9%

Et enkelt valg om du går for Makani som førstevalg i mine øyne. Vieira er andrevalg i Mjøndalen, og har sittet på benken i samtlige kamper. Hvis Makani må stå over kamper er Vieira mannen som kommer inn for Mjøndalen. Dermed er han en fin mann å ha til 4.0.

 

Forsvar

Espen Ruud – 6.5m – Eid av 6.2%

Ruud er den mest spennende forsvarsspilleren for øyeblikket i mine øyne, tross to tøffe bortekamper mot Bodø/Glimt og Molde i løpet av de neste tre rundene. Med 1.8 nøkkelpasninger og ett skudd i snitt per kamp er Ruud blant de med best underliggende tall. Han kommer ofte inn i boksen, han tar det meste av dødballer og han er sannsynligvis førstevalg på straffer så lenge Lauritsen er ute.

Joachim Thomassen – 5.5m – Eid av 4.4%

Sarpsborg leverte nok en bra kamp mot Molde, og fremstår som et av Eliteseriens aller beste defensive lag. Thomassen er det mest attraktive valget i mine øyne. Han spiller høyt i banen som venstre vingback, leverer 1.6 nøkkelpasninger og 0.6 skudd per kamp. Det har blitt en beskjeden målgivende pasning så langt denne sesongen, men potensialet for mer er der. De to neste kampene til Sarpsborg er tøffe, men etter det venter et veldig fint program.

Christian Borchgrevink – 5.3m – Eid av 11.8%

Borchgrevink har vært en åpenbaring på høyreback for Vålerenga denne sesongen. 21-åringen er offensiv i åpent spill og tar en del dødballer, noe som har ført til tre målgivende pasninger. I snitt leverer han 1.2 nøkkelpasninger per kamp, og er stort sett alltid med i diskusjonen om bonus når Vålerenga har levert en god kamp. Vålerenga ser også ut som et bra defensivt lag, spesielt på hjemmebane.

Jesper Daland – 4.4m – Eid av 23.1%

Daland skiller seg fortsatt ut som et av de beste, billige valgene i forsvar, tross en prisøkning på 0.4. Sørlendingen har levert ett mål, én målgivende og tre rene bur så langt denne sesongen.  I det siste har Start sett ut som et bedre defensivt lag enn tidligere i sesongen. Jeg synes Daland er en spiller man bør velge på wildcard, uavhengig av hvilken pris man har kjøpt han til.

Vidar Ari Jónsson – 4.5m – Eid av 0.6%

Islendingen har gått litt under radaren så langt denne sesongen. Han har stort sett spilt ving og tatt en del dødballer, noe som har ført til tre målgivende pasninger. I det siste har Sandefjord levert imponerende prestasjoner mot vanskelig motstand. I snitt leverer Jónsson 1.1 nøkkelpasninger og ett skudd i snitt per kamp. Han er fint priset, og kan være et veldig fint alternativ å ha på benk. OBS! Jónsson mistet forrige kamp med en liten skade. Følg med på status!

 

Midtbane

Jens Petter Hauge – 8.6m – Eid av 44.5%

Hauge har tatt mest poeng av samtlige i spillet så langt denne sesongen, og det er forventet at han tar neste straffe. Mer er det ikke nødvendig å si, Hauge kan du ikke gå uten.

Philip Zinckernagel – 8.9m – Eid av 59.1%

Dansken har sammen med Hauge vært en åpenbaring for både Bodø/Glimt og fantasymanagere denne sesongen. Tar dødballer og er veldig skuddvillig. Heller ikke Zinckernagel mener jeg du kan gå uten.

Amahl Pellegrino – 9.6m – Eid av 38.4%

Pellegrino er spilleren med tredje mest poeng i spillet, og leverer tilsvarende poeng per runde som Zinckernagel. Pellegrino skyter i snitt 2.4 ganger per kamp, og en stor andel av disse skuddene er i boksen. Han tar også noen dødballer, og er med i straffesparkdiskusjonen. Programmet til Kristiansund er veldig fint fremover, og heller ikke Pellegrino er en mann du kan gå uten i mine øyne.

Lik oss og følg vår Facebook-side – Trykk på bildet.

 

Niklas Castro – 8.2m – Eid av 5.1%

Castro har vært i vanvittig form i det siste, med seks målgivende og ett mål på de siste tre rundene. Chileneren har vært involvert i 11 av 20 mål, tar alt av dødballer og tar straffer. I snitt har han 2.3 nøkkelpasninger per kamp, kun slått av Maigaard og Zinckernagel. Han har skapt åtte store sjanser, flest i ligaen sammen med de to nevnte. Kampprogrammet til Aalesund er fint fremover, med fire hjemmekamper på de seks neste.

Femte midtbanespiller

Jeg legger her opp til en 3-4-3, og vil dermed anbefale å gå en billigspiller som femtevalg på midtbane. Ofte kan det være smart å gå for billigst mulig starter, som Twuum (4.4) i Start. Jeg vil ikke anbefale Berg (4.5), da han blokkerer bedre spillere i Bodø/Glimt. Alternativt kan man gå for en billig spiller med litt offensivt potensiale, som Normann Hansen (5.2) i Stabæk eller Joshua Kitolano (5.1) i Odd.

Et annet alternativ er å gå for en 3-5-2, med en dyr femte midtbanespiller og kun to gode spisser. Maigaard (8.1), Bytyqi (6.3), Velde (6.6), Koomson (7.8), Zachariassen (8.4) og Dønnum (8.5) er alle gode alternativer man kan vurdere. Til slutt vil jeg nevne Saltnes (7.5), som har plukket enormt med poeng til en relativt billig penge. Han bør i aller høyeste grad vurderes, men min vurdering er at jeg heller ønsker å holde en plass åpen på topp for å få Junker inn i troppen igjen.

 

Angrep

Lars Jørgen Salvesen – 8.5m – Eid av 16.4%

Så langt denne sesongen står Salvesen med fire mål og seks målgivende, men kunne fort stått med enda flere mål. Sørlendingen har fyrt av flest skudd og brent flest store sjanser (ni stykker) av samtlige spillere i Eliteserien, og han har også skapt syv store sjanser. Strømsgodset er et bra offensivt lag, og jeg tror både de og Salvesen kommer til å lage flere mål i kampene fremover.

Veton Berisha – 9.0m – Eid av 18.0%

Det blir vanskelig å komme utenom Berisha i formen han er i. Han har nok vært litt overbetalt med fem mål på de siste tre kampene, men han er samtidig involvert i det aller meste som skjer offensivt i Viking. Han tar straffer og skaper sjanser for lagkameratene sine. 1.7 nøkkelpasning i snitt per kamp er flest av samtlige angrepsspillere, og kun Salvesen har skapt flere store sjanser enn Berisha (fem stykker). Etter neste runde venter to tøffere kamper for Berisha, men ser man enda lenger frem i tid kommer det en flott rekke etter det igjen.

Holmbert Fridjonsson – 7.7m – Eid av 11.9%

Fridjonsson har vist seg å være en klinisk avslutter denne sesongen. Islendingen står med ti mål på ti starter og to innhopp. Poengene har vært litt forutsigbare, men ved tre anledninger har han hentet et tosifret antall poeng. Kun Bamba og Salvesen skyter oftere av angrepsspillerne, og de aller fleste skuddene til Fridjonsson er inne i motstanderens boks. Han er et alternativ på straffespark, selv om Castro mest sannsynlig er førstevalg.