Fantasy Premier League 20/21 laganalyse: Leicester

Espen Langeveld

Før 20/21-sesongen i Fantasy Premier League skal vi gi deg laganalyser til hvert lag i ligaen. Tips, kjøpsanbefalinger, forventede lagoppstillinger og dødballtakere.

– Hvordan gikk det i fjor?

Brendan Rodgers menn hadde en fantastisk start på første del av sesongen i Premier League, men så stoppet det virkelig opp. Etter halvspilt sesong var Leicester på andreplass med 39 poeng, men en svak vår betydde femteplass og ingen Champions League-plass.

– Overgangsvindu og pre-season

Foreløpig er det ingen nye fjes som har kommet inn portene på King Power Stadium, mens venstreback Ben Chilwell nylig meldte overgang til Chelsea. George Thomas, Bartosz Kapustka, og Andy King (klubbløs) er alle ferdige i klubben, mens Ryan Bennett er tilbake i Wolverhampton etter låneoppholdet.

Den eneste treningskampen de har spilt er mot Birmingham City 26. august, hvor de vant 2-0.

Scoringer:
Kiernan Dewsbury-Hall
Marc Albrighton

Målgivende:
Youri Tielemans

Forventet lagoppstilling

(4-1-4-1)

Schmeicel
Justin – Morgan – Söyüncü – Thomas
Ndidi
Perez – Tielemans – Maddison – Barnes
Vardy

Det er ingen grunn til å tro at det blir mye endringer på hvordan Rodgers setter opp laget. I fjor var Leicester stort sett satt opp i 4-1-4-1 eller 4-2-3-1, men store frafall i laget gjorde at Rodgers byttet til trebackslinje. Det kan skje igjen, men i første treningskamp var Leicester tilbake med fire bak.

Bakerst i banen viste Leicester seg å være gjerrige bakover, og slapp til få sjanser, spesielt i første del av sesongen. Etter 19 spilte runder tronet Leicester øverst med antall clean sheets (7) sammen med Burnley, og kun Sheffield United, Chelsea og Liverpool slapp til færre skudd i boks.

Per dags dato er det flere frafall i Leicester-forsvaret, men om de skulle klare å finne tilbake til nivået fra i fjor, bør det være verdi å finne.

Lik oss på Facebook!

Keeper

Kasper Schmeichel (5.5m) er en spiller som faktisk var innom på en del lag i løpet av forrige sesong. Bankers i laget og har bra med redninger i seg. 13 clean sheets, 97 redninger, og to strafferedninger var fasit etter ferdigspilt sesong. Kun Nick Pope og Dean Henderson fikk flere poeng enn dansken.

Forsvar

Både Ricardo Pereira (6.0 m) og Caglar Söyüncü (5.5 m) var populære valg i Leicester gode halvsesong. Dessverre er førstnevnte fortsatt skadet, og trolig ikke tilbake før i oktober. Samtidig er Evans suspendert til runde 4, etter hans røde kort i den siste seriekampen mot Man United.

Grunnet det store frafallet kan det kanskje være lurt å styre unna Leicester-forsvaret i starten. Noe som er verdt å følge med på er potensielle billige alternativer som kan dukke opp. James Justin (4.5 m) fikk seg totalt elleve kamper fra start forrige sesong, og er trolig ventet mer spilletid fremover.

Da Rodgers byttet om til trebackslinje, fikk vi blant annet se Luke Thomas (4.5 m) med kamper fra start på vingback.

Det er bare å holde øynene åpne for potensielle røverkjøp som Justin og Thomas. Det vil trolig komme inn en eller to nye spillere her, men akkurat nå ser det ut til at både Justin og Thomas har en plass i laget fra start.

Midtbane

Forrige sesong var James Maddison (7.0 m) og Ayoze Perez (6.5 m) populære valg i starten. Perez skuffet stort for flere hundre tusen fantasymanagere, mens Maddison fikk stadig høyere eierskap med sine involveringer, både med mål og målgivende.

Totalt ble det seks mål og fem målgivende for engelskmannen, som i likhet med store deler av Leicester-laget fikk en stor formdupp etter jul. Også Maddison var ute med skade i den siste delen av sesongen. Han er for øyeblikket ute med en  hofteskade og er 50/50 om han rekker seriestarten.

 

Etter en skuffende start fra Perez, hvor han også mistet plassen på laget, tok det seg oppover utover sesongen. Totalt ble det åtte mål og fem assist for spanjolen.

Harvey Barnes (7.0m) var også et tog som flere hoppet på i løpet av sesongen, og forrige sesongs prestasjoner har gjort han (sammen med Maddison) til Leicester dyreste midtbanespiller. Seks mål og ti målgivende ga 133 poeng, et tall som kun en viss herremann på topp kunne matche.

Angrep

Det blir umulig å komme uten Jamie Vardy (10.0m) når man snakker om Leicester. Han har for lengst legendestatus i klubben, og man skal ikke se bort ifra at han er sulten på nye rekorder. Totalt har han nå 103 Premier League-mål for Leicester, det er kun ett mål mindre enn Chelsea-legenden Didier Drogba.

Forrige sesong ble av det historiske slaget for Vardy, som for første gang i sin karriere vant toppscorertittelen “Golden Boot” med sine 23 scoringer. I Leicesters beste periode var 33-åringen en såkalt “must-have” og var et hett kapteinsalternativ.

Det eneste som ser ut til å holde Vardy igjen for å nok en gang levere er skader. Det ble kun fire kamper på sidelinjen for spissen forrige sesong, men det viste seg at det tok tid å komme tilbake på toppnivå da han først var tilbake. Nå venter også Europa League-spill for Leicester, så det blir spennende å se hvordan Vardy og Leicester håndterer dette denne gang.

Kelechi Ihenacho (6.0 m) er et billigere alternativ til Vardy, og viste glimtvis hva han var god for forrige sesong. Fem mål og fire målgivende ble det for nigerianeren, men det store problemet med han er at han ikke har en sikker plass i laget.

– Anbefalte kjøp

Jamie Vardy (10.0m) – 15,6 %

Mye har allerede blitt nevnt om toppscoreren. Foreløpig har nesten 16 prosent gått for spissen, som har en åpningskamp som kan passe han fint borte mot West Brom. Vardy har aldri vært en mann for xG-fanatikere, og overpresterte med 3.43 i xG med 19.57. Gjennom flere sesonger har man lært at «expected goals» nesten bare er noe man må legge bort ved Vardy. Han trenger kun en sjanse for å score, kampprogrammet er pent, og du kan ikke ta helt feil om du velger å kapteine forrige sesongs toppscorer i første runde. Et friskt punt for de vågale!

Differensialer: Harvey Barnes (7.0m) – 3,9 %

Barnes noterte seg for seks mål og ti assist forrige sesong, men i følge xG (expected goals) underpresterte han og hadde en xG på 8.12. På assistfronten overpresterte han stort med en xA (expected assists) på 3.0. Barnes hadde elleve store sjanser i fjor, og de som fikk sett litt av Leicester forrige sesong kunne se at han var en spiller som slet med å omsette sjansene sine. Prisen på 7.0m er kanskje litt stiv, men 16 fantasymålpoeng på 24 starter er absolutt spennende tall, og han kan bli virkelig het om han viser bedring i avsluttningene foran mål.

James Justin (4,5 m) – 7.7% & Luke Thomas (4,5 m) – 0.9%

Følg med på situasjonen til James Justin og Luke Thomas. Det blir spennende å se hvem som må vike plass når Pereira er tilbake, som kan bekle både høyre og venstre back. Det kan også komme nye spillere inn her, så det er bare å følge tett med på situasjonen i Leicester. Justin er kanskje det tryggeste valget av disse hvis man ønsker å ta sjansen her og planlegger et tidlig wildcard.

Dødballtakere:

Cornere og frispark: Maddison/Tielemans
Straffer: Vardy/Perez/Maddison

– Oppsummering

Jamie Vardy er naturlig nok det tryggeste og beste valget. Også et kapteinsalternativ.

Harvey Barnes har gode tall hvis man ser på hvor mange kamper han har startet, og det ser ut til at det blir enda mer spilletid i år. Pris kanskje litt for høy til å starte med, men en mann å følge med på.

Følg med på situasjonen til Leicesters backer James Justin og Luke Thomas. Disse kan i beste fall bli fjorårets Pereira og Chilwell til en billig pris!

Les flere laganalyser til Fantasy Premier League her