Eliteserien Fantasy: Tre anbefalte kjøp til runde 16

Johannes Nessa

Runde 16 nærmer seg med stormskritt, med deadline klokken 17:00 på lørdag. Her er noen anbefalinger til runde 16 i Eliteserien Fantasy.

 

Tre anbefalte kjøp

Forsvarsspiller – Espen Ruud (6.5m) – 7.5%

Møter: Mjøndalen (H)

Ruud og Odd har hatt en overraskende sterk sesong. Ruud er offensiv i åpent spill, tar det aller meste av dødballer og er med all sannsynlighet førstevalg på straffer. I mine øyne den forsvarsspilleren med høyest offensivt potensiale akkurat nå. Mot Molde forrige runde traff han stolpen fra et skudd i boksen. Veldig flott hjemmekamp mot Mjøndalen, kanskje årets første runde med tosifret antall poeng kommer her?

 

Midtbanespiller – Carlos Holse (6.4m) – 5.0%

Møter: Stabæk (H)

Helland har nok en gang pådratt seg en skade, og mister muligens flere kamper. Det gjør Holse til en meget aktuell mann. Dansken tar en del dødballer og er generelt sett farlig fra åpent spill. Han står med tre mål og to målgivende på sine siste fire kamper fra start, inkludert midtukekampen mot Breiðablik i Europa League. Rosenborg har flere fine kamper på programmet, og Holse bør være bankers i lagoppstillingen de neste par rundene. Veldig fint priset.

 

Angrepsspiller – Daouda Bamba (9.1m) – 18.0%

Møter: Strømsgodset (H)

Bamba brøt endelig den forferdelige rekken med 11 kamper uten scoring da Brann slo Stabæk 2-0 på Nadderud. Der ble det ett mål og én målgivende fra et stolpetreff. Runden før mot Mjøndalen var han farlig frempå flere ganger, og burde fått med seg minst ett mål. Bamba er den spilleren med flest store brente sjanser i år (se tweet), og hjemme mot Strømsgodset tror jeg det blir fine muligheter for flere mål. Strømsgodset står ofte høyt uavhengig av motstander, noe som burde passe Bamba veldig bra. Kan være et alternativt kapteinsvalg denne runden, om du tør å sette det et annet sted enn Zinckernagel og Hauge.