Fantasy Premier League 20/21 laganalyse: Newcastle og Aston Villa

Johannes Nessa

Før 20/21-sesongen i Fantasy Premier League skal vi gi deg laganalyser til hvert lag i ligaen. Tips, kjøpsanbefalinger, forventede lagoppstillinger og dødballtakere.

Newcastle United

– Hvordan gikk det i fjor?

Newcastle var et av lagene som laget færrest mål i fjor, med 38 mål på 38 kamper. De var også et av lagene som slapp inn flest mål, med 58 mål på 38 kamper. Dubravka var den spilleren som dro inn soleklart mest poeng, med 143 poeng. Bak han fulgte Almiron med 109 poeng og Shelvey med 105 poeng.

Lik oss på Facebook!

– Overgangsvindu og pre-season

De eneste overgangene av betydning så langt for Newcastle er midtbanespiller Jeff Hendrick, som har kommet inn gratis fra Burnley, og keeper Mark Gillespie fra Motherwell. Newcastle har spilt en vennskapskamp mot Crewe Alexandria, som de vant 3-0.

Scoringer:
Andy Carroll
Christian Atsu
Federico Fernandez

Målgivende:
Jamaal Lascelles
Dwight Gayle
Daniel Barlaser

 

Forventet lagoppstilling

4231:

Dubravka

Yedlin – Lascelles – Fernández – Manquillo

Shelvey – Hayden

Saint-Maximin – Almiron – Ritchie

Joelinton

 

– Anbefalte kjøp

Allan Saint-Maximin (5.5m) – 18.5%

Saint-Maximin er den soleklart mest valgte Newcastle-spilleren foran den kommende sesongen. Franskmannen levert tre mål og fem målgivende på 26 kamper på venstrekanten. De underliggende tallene tilsier en målinvolvering hvert 294. minutt. Kan vise seg å være et av de aller beste valgene til den prisen, spesielt om han tar nye steg i år.

Jamaal Lascelles (4.5m) – 1.4%

Lascelles er et greit alternativ om man er på utkikk etter en forsvarsspiller til 4.5 i rotasjon. Kapteinen er fast i laget når han er skadefri, men er noe skadeutsatt. Han er langt fra noen målfarlig forsvarsspiller, men drar som regel med seg et par målpoeng i løpet av en sesong.

 

Differensial: Miguel Almirón (6.0m) – 1.0%

Almirón blir snakket om i mye mindre grad enn Saint-Maximin, men kan være et minst like bra kjøp. Den offensive midtbanespilleren leverte to mål og tre målgivende på 36 kamper, og har en forventet målinvolvering hvert 344. minutt. Etter koronapausen hadde Almirón en forventet målinvolvering hvert 250. minutt, noe som er bedre enn samtlige lagkamerater i samme periode. Kan være aktuell som straffetaker etter at Ritchie brente sitt forrige forsøk.

 

Dødball-takere:

Cornere: Ritchie, Shelvey

Frispark: Ritchie, Shelvey

Straffer: Ritchie, Almirón

– Oppsummering

Newcastle er absolutt ikke det mest spennende laget sett med fantasy-øyne. Lite tyder på at de skal være noe særlig sterkere enn i fjor, da de slapp inn mye og scoret lite. Likevel kan Saint-Maximin og Almirón vise seg å være spennende valg på midtbanen til en veldig fin penge.


Aston Villa

– Hvordan gikk det i fjor?

Aston Villa reddet plassen med et nødskrik i siste runde. 41 mål, 67 baklengs og 35 poeng på 38 kamper holdt til en 17. plass på tabellen. Kun Norwich slapp inn flere mål og holdt færre rene bur. Jack Grealish var den eneste spilleren som skilte seg ut i Fantasy Premier League, med 149 poeng. Ingen av de øvrige spillere fikk over 100 poeng.

 

– Overgangsvindu og pre-season

På overgangsfronten har det ikke skjedd noen overganger av betydning for førstelaget. Aston Villa har spilt en vennskapskamp mot Bristol bak lukkede dører. Det ble spilt to «omganger» på 60 minutter, hvor stillingen ble 1-1.

Scoringer:

Ally Samatta

Målgivende:

Ukjent

 

– Forventet lagoppstilling

4-3-3

Heaton

Guilbert – Konsa – Mings – Targett

McGinn – Luiz – Hourihane

Trezeguet – Samatta/Wesley – Grealish

 

– Anbefalte kjøp

Jack Grealish (7.0m) – 11.5%

Grealish var en veldig populær spiller i fjor, og dro med seg hele åtte mål, syv målgivende pasninger og 19 bonuspoeng. Han er involvert i det aller meste som skjer offensivt i Aston Villa, og har en forventet målinvolvering hvert 244. minutt. Det var en litt nedadgående trend mot slutten av fjorårets sesong, men Aston Villa er helt avhengig av at Grealish lever på det nivået han gjorde i starten av sesongen om de skal overlevere neste sesong. Jeg vil ikke se bort ifra at Grealish er det beste valget på midtbanen til 7.0 i år.

 

Ørjan Nyland (4.0m) – 18.3%

Nordmannen er ikke i den forventede lagoppstillingen ovenfor, hvorfor er han da et anbefalt kjøp? Det har seg slik at Tom Heaton ser ut til å miste de første kampene av sesongen, dermed får Nyland sannsynligvis en ny sjanse i buret. Nyland er priset til 4.0, og er dermed et flott alternativ som andrekeeper. Kan være et alternativ i runde to og tre om din førstekeeper har tøffere kamper.

 

Differensial: Hassan Trézéguet (5.5m) – 1.7%

Trézéguet leverte seks mål og to målgivende pasninger i fjorårets sesong. På slutten av fjorårssesongen ble han foretrukket på høyrekant over El Ghazi, og leverte tre mål i løpet av de siste fire rundene. En skuddvillig spiller som har noen målpoeng i seg. Dessverre er ikke veien til benken lang om han ikke leverer, da han pustes i nakken av El Ghazi. Trézéguet kan vise seg å være god verdi til 5.5m, men han er et langt mer usikkert kort enn Grealish.

 

Dødballtakere

Cornere: Hourihane, Grealish, McGinn

Frispark: Hourihane, Grealish, McGinn, Trézéguet

Straffer: Wesley, El Ghazi, Grealish

 

– Oppsummering

Nok et lag som ikke fremstår som veldig spennende sett med fantasy-øyne. Med mangel på nye signeringer er det lite som tyder på at Aston Villa skal være et bedre lag i 20/21-sesongen. Det er først og fremst Grealish som skiller seg ut som et bra valg til 7.0, ellers er det stort sett benkefyll som for eksempel Nyland.