Fantasy Premier League 20/21 laganalyse: Manchester United

Martin Langeveld

Før 20/21-sesongen i Fantasy Premier League skal vi gi deg laganalyser til hvert lag i ligaen. Tips, kjøpsanbefalinger, forventede lagoppstillinger og dødballtakere.

Manchester United spillere er alltid populære blant fantasymanagere, og denne sesongen er det flere valg som er aktuelle. Men hvem bør man gå for?

– Hvordan gikk det i fjor?

Det ble tilslutt en godkjent sesong for Solskjær og co, som endte på tredjeplass, etter en meget sterk siste halvdel av sesongen. Det skal januar-signeringen Bruno Fernandes ha mye av æren for, som løftet laget enormt etter sin inntreden. Fantasy-messig var han et must-have, og leverte utrolige 16 målpoeng og 117 poeng på 14 kamper. Hadde portugiseren levert tilsvarende tall over en hel sesong, hadde han stått igjen med over 300 poeng, som til og med Kevin De Bruyne (251) kunne se langt etter.

I tillegg til Fernandes, leverte Martial og Rashford gode sesonger. Begge noterte seg for 17 mål, mens Martial fikk én mer målgivende med ni. Forskjellen i poeng var likevel 23 poeng, ettersom at Rashford var klassifisert som spiss og Martial som midtbane.

Mason Greenwood fikk også sitt store gjennombrudd, og var spesielt aktuell i slutten av sesongen, da han ble dyrket som høyrekant. 10 mål og 1 assist på bare 12 starter er meget interessante tall, og kan være en fin mann om han beholder plassen på laget.

– Overgangsvindu og pre-season

Det har til nå vært et rolig overgangsvindu til Manchester United å være, men omsider kom den første signeringen i nederlandske Donny van De beek. Midtbanespilleren kan bli aktuell til 7.0m, men mitt tips er å vente å se an. De har også fått Dean Henderson tilbake fra lån, som imponerte stort for Sheffield United sist sesong. Det blir likevel vanskelig å danke ut David De Gea som går inn i sin niende sesong som United-keeper.

Ut har blant annet Alexis Sanchez gått, noe alle parter nok er fornøyd med. Med andre ord er stammen omtrent den samme, og vi vil nok se et United lag lignende det vi så i slutten av sesongen om det ikke skulle komme flere signeringer.

Grunnet europaspill har ikke de røde djevlene fått spilt noen treningskamper enda, og de har også fått utsatt sin første kamp mot Burnley.

– Forventet lagoppstilling

United-laget vil nok se ganske likt ut som forrige sesong, med Van de Beek som banker på døra til fast plass på laget. Jeg tror laget vil variere, men mot antatt dårligere motstand kan de spille både Van de Beek og Pogba sammen på midten.

4-2-3-1:

De Gea

Wan Bissaka – Lindelöf – Maguire – Shaw

Van De Beek – Pogba

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

– Anbefalte kjøp

Bruno Fernandes (10.5m) – 24.3%

Selv om portugiseren har fått et stort prishopp er han fortsatt et veldig godt valg. Spilleren med flest poeng siden januar, og ingenting tyder på at han skal slutte å produsere målpoeng. Tar det meste av dødballer og tar også straffer som vi vet United får mye av.

Det er ingen tvil om at Fernandes er en klassespiller, men han overpresterte noe sist sesong, om man ser på underliggende tall, hvor straffene hjalp han en god del. Hele 14 straffer ble delt ut til de røde, som var ny rekord. Så gjenstår det å se om det blir lignende tall kommende sesong. Fortsetter trenden må hvertfall Fernandes inn på samtlige lag.

Mason Greenwood (7.5m)-  13.1%

Spilleren som var angriper, og som kun kostet 4.5m forrige sesong har nå blitt satt ned som midtbanespiller. Til 7.5m kan han være veldig god verdi så lenge Solskjær ikke tryller Jadon Sancho opp av hatten.

Tross overprestering med ti mål med en xG (forventet mål) på 2.91 kan vi ikke se bort fra en kantspiller til den prisen på et av ligaens mest offensive lag. Greenwood er dødelig effektiv, kan bruke begge bein og dra seg inn i banen og rappe til. Det vil nok mange fantasymanagere få glede av også neste sesong. Prisen gjør også at unggutten er enklere å benke i første runde, ettersom United ikke spiller i GW1.

Differensial: Marcus Rashford (9.5m) – 6.2%

 

Mange blir kanskje overrasket over at Rashford topper statistikken etter Bruno og Pogbas tilbakekomst i laget. Ikke bare kom han til flest store sjanser, han skapte også flere av de største.

Hentet fra Fantasy Football Scout

Selv om United-yndlingen har mistet straffeansvaret, er posisjonsendringen ned til midtbane meget interessant, ettersom han nå vil få flere poeng. Lever han tall opp mot forrige sesong kan du få mye glede av å gå for lynvingen, med bare 6.2% eierandel. En spennende differential.

Dødball-takere:

Cornere: Bruno Fernandes/Fred
Frispark: Bruno Fernandes/Marcus Rashford
Straffer: Bruno Fernandes/Marcus Rashford

Kampprogram:
Crystal Palace (H)
Brighton (B)
Tottenham (H)
Newcastle (B)
Chelsea (H)
Arsenal (H)

Ser vi bort fra blanken i GW1 har Manchester-laget et greit kampprogram. I deres første kamp i GW2 møter de Crystal Palace hjemme, etterfulgt av en bortekamp mot Brighton runden etter. De fire neste er en del tøffere med Tottenham, Newcastle, Chelsea og Arsenal.

At de må møte lag som Chelsea, Arsenal og Tottenham allerede de første seks rundene kan bli vanskelig, men følger de opp formen fra i fjor kan fantasy-spillere fra den røde delen av Manchester levere godt mot hvem som helst.

– Oppsummering

Manchester United går en spennende fantasy-sesong i møte, og i perioder vil vi nok sitte med flere spillere på lagene våre. Det er først og fremst angrepskvartetten Greenwood, Fernandes, Rashford og Martial som det lukter poeng av, selv om Wan Bissaka til 5.5m kan være noe. Men i frykt for å gå i samme felle som forrige sesong, hvor mange låste seg med en forsvarer slik at de ikke fikk ha tre offensive, bør man se etter offensive spillere i Manchester.