Fantasy Premier League 20/21 laganalyse: Tottenham

Franco Roche

Før 20/21-sesongen i Fantasy Premier League skal vi gi deg laganalyser til hvert lag i ligaen. Tips, kjøpsanbefalinger, forventede lagoppstillinger og dødballtakere.

– Hvordan gikk det i fjor?

Pochettino og Mourinho kan på mange områder vurderes til komplette motsetninger som mennesketyper, fellesnevneren er at begge har hvilt ryggen i stolen hvor sistnevnte fortsatt sitter. Det er også overførbare FPL-likheter å spore; hvem du skal velge fra Spurs til ditt FPL-lag har alltid vært ganske klart.

Uten sammenligning forøvrig kunne det en periode virke som Spurs også var hjemsøkt av dokumentar-spøkelset, slik som Sunderland i nord. Spurs lå på 14.plass i Premier League det øyeblikket styrets tålmodighet rant ut med sympatiske Pochettino. Ansettelsen av den mer antipatiske Mourinho vekte blandede følelser hos fansen, men fakta er at han fikk de opp på en god 6.plass, og en 4.plass på «Mourinho-tabellen», ett poeng foran Southampton.

Spurs slet i flere kamper mot svak motstand sesongen som gikk, det gjenspeiles på clean sheet-tabellen hvor de endte på tredjesiste med kun åtte rene bur. En ting var at nullene var vrien å spå, men det samme var lagets store stjerne; Harry Kane. 27-åringen spilte kun i 29 kamper sesongen som gikk, men noterte seg allikevel for 18 nettkjenner og to målgivende.

TIl tross for en effektiv statistikk så blanket han mot Newcastle, Watford, Brighton, Sheffield United, Bournemouth (2x) og Saints. Son ble den store poengplukkeren som følge av god form og Kane-skade, og har av en eller annen merkelig årsak gått ned i pris i forkant av sesongen 20/21. Det er også verdt å nevne at Spurs-gjengen ikke trives nevneverdig på reisefot, sesongen som gikk endte de på 11.plass på bortetabellen med kun 4 seiere av 19 mulige og en fattig målforskjell på 25-30. En trend de utvilsomt må snu dersom målet er topp 4.

 – Pre-season og overgangsvindu

Mens det lar seg vente på at den nye Vincent Janssen, Roberto Soldado, Helder Postiga, Pavljutsjenko-reserven til Kane signeres så kan Spurs slå i bordet med trygge og gode signeringer. Lo Celso har vist at han er en klassespiller og har signert en permanent avtale med klubben. I tillegg har Højbjerg og Doherty ankommet nord-London, to spillere som kjenner ligaen særdeles godt og har levert varene for sine respektive klubber de siste sesongene. Sist, men ikke minst har Spurs signert den joviale og rutinerte Joe Hart som utvilsomt vil ha en positiv virkning på gruppedynamikken på Enfield Training Centre.

Mourinho sine menn har en travel høst i vente, med tur både til Moskva og et «lower league»-lag mellom Premier League-slagene. Likevel skal man ikke tro et sekund at Mourinho ikke er parat, i motsetning til mange andre lag har «The Lilywhites» spilt flere treningskamper, hovedsakelig mot Championship-motstand. De har gjort sine saker bra og spesielt Son (som har vikariert som spiss) høster skryt, også Alli har markert seg med 1 mål og 2 målgivende.

– Forventet lagoppstilling

Det hersker noe tvil i troppen til Spurs; Winks og Lo Celso har vært utelatt fra diverse kamper av årsaker klubben ikke er åpen om, da er det naturlig å tenke at det er COVID-relatert. Samtidig har Aurier blitt linket til Italia gjennom sommeren, og Doherty forventes å spille i 2er-rollen, den irske landslagsbacken har dog ikke spilt et eneste minutt for Spurs denne sommeren og dro rett av sted på landslagsoppdrag.

Bli med i vår FPL-pengeliga: 250/1000 kr med flere titalls-tusen i potten!

Ønsker du å investere i Spurs så gjelder det å følge klubben tett denne uken; hva sier Mourinho? Hvem spiller landskamper og er derav frisk? Hvem ser man fotografert på treningsfeltet? Tottenham er et lag det er vrient å spå, og mye kan fortsatt skje og mye kan fortsatt endre seg.

4-2-3-1:

Lloris

Doherty – Toby – Dier – Davies

Höjbjerg – Sissoko

Lucas Moura – Alli – Son

Kane

– Anbefalte kjøp

Heung-min Son (9.0m) – 29.4%

Son har en eierandel som kryper opp mot 30%, det vil si at han vil gjøre betraktelig skade, om han leverer, dersom du ikke eier han. Eierandelen er høy av en grunn; programmet er fint og formen er fin. Muligens Tottenhams beste spiller under pre-season har også levert solide tall under Mourinho i et Spurs-lag som tidvis slet med mye skader.

Den blide Sør-koreaneren ble i perioder benyttet som en relativt bred kant av Mourinho og var derav mindre toneangivende i enkelte kamper. Med en treffsikkerhet på 47% sesongen som gikk viser Son at han ikke lar seg be to ganger, når han får sjansen – tar han den, kant eller ei. Og hvorfor i alle dager koster han bare 9.0m?

Harry Kane (10.5m) – 15.2%

Mysteriet Kane, vi håper han beholder sokkene på og har benyttet sommeren til både ankel -og hamstringstrening. Han mistet ni kamper i sesongen som gikk, åtte av de på rappen mellom januar og mars. Taket til Kane er skyhøyt og prisen gunstig, spørsmålet er bare om man kan stole på han. Personlig mening er «avvent», se hvordan formen er og ikke minst hvor han ligger i banen. Spurs har scoret ni mål i pre-season, Kane har verken scoret eller servert noen av de (uten å ha spilt i noen av de, vel og merke). Når det er sagt; jeg støtter de som går for han.

Matt Doherty (6.0m) – 26.2%

Doherty har ikke et eneste minutt i Spurs-drakt under beltet, men er likevel eid av 26% og dermed den nest-mest eide forsvarspilleren, kun bak Trent Alexander Arnold. I lys av Aurier-ryktene som har florert hele sommer antas det at Doherty går rett inn, vi har sett det med tidligere signeringer av Mourinho samt spillere som returnerer fra skade. Aurier ble brukt aktivt fremover i banen under Mourinho, mens motsatt back (Davies) skjøv inn i det som ble en slags treer bak. Det er rimelig å anta at vi vil se en tilsvarende rolle for Doherty, både fordi det er et innøvd taktisk grep av Mourinho som nå sitter i laget, men også fordi Mourinho vet hva han henter.

Det er også verdt å nevne Dier og Davies som begge koster 5.0m og etter alle solemerker kommer til å starte for Spurs i en fin rekke kamper. Som tidligere nevnt var ikke den defensive statistikken veldig god i sesongen som gikk, men ta en titt på hva Mourinho har levert av defensive tall tidligere og ha i bakhodet at Spurs slet voldsomt med skader (inkludert keeper) den foregående sesongen. Nå har han i tillegg fått et komplett sommervindu samt en pre-season med klubben. Kanskje det ikke er så dumt med en eller to defensive fra Spurs?

Differensial: Dele Alli (8.0m) – 2.6%

Kun eid av 2.6% er Mourinho-ynglingen per definisjon en differensial. Til de som er bekjente av serien «All or nothing» med Tottenham vet man at Mourinho har et sårt ønske om at Alli skal fungere på tross av at han i faser er slapp i fisken på trening. Om det er et godt trekk å starte med Alli er jeg mer usikker på grunn av av de gode alternativene i Son og Kane, men det skulle ikke forundre meg om han skjøt fart fra start. Det er verdt å nevne at Alli en periode lå i statstoppen sammen med spisser sesongen som gikk da han har en tendens til å være i boks og der ballen lander.

Differensial: Giovani Lo Celso (7.0m) – 1.8%

Starter nok ikke serieåpningen mot Everton, men blir et fast inventar i laget til «The Special One» når han er klar til kamp. Årsaken til at han nevnes i denne sammenhengen er spenningen tilknyttet hvilken rolle han vil ha etter signeringen av Høbjerg. Den småaggressive argentineren leverte 14 målpoeng på 32 kamper i La Liga sesongen før han ankom Tottenham. 

– Oppsummering

Spurs er et lag det bør kikkes til i planleggingen, spørsmålet er ikke «om», men «hvem» man skal ha. Det er knyttet noe usikkerhet til klubben; Doherty har sin første treningsuke nå, Winks og Lo Celso er muligens i karantene osv. Følg med på hva Mourinho har å si, denne kamprekken er nok for fin til å ignorere.