Fantasy Premier League 20/21 laganalyser: Leeds, Fulham og West Brom

Johannes Nessa

Før 20/21-sesongen i Fantasy Premier League skal vi gi deg laganalyser til hvert lag i ligaen. Tips, kjøpsanbefalinger, forventede lagoppstillinger og dødballtakere.

Leeds United

– Hvordan gikk det i fjor?

Leeds vant fjorårets Championship med suverene ti poeng, etter å ha tatt 93 poeng på 46 kamper. De scoret nest flest mål i divisjonen med 77 nettkjenninger, og slapp inn færrest med 35 baklengs.

Patrick Bamford ble toppscorer med 16 mål på 44 kamper, mens midtbanespillerne Pablo Hernandez og Jack Harrison leverte henholdsvis 18 og 14 målpoeng hver.

– Overgangsvindu og pre-season

Noen av de viktigste overgangene Leeds har gjort har vært å sikre nye sesonger fra fjorårets leiesoldater. Helder Costa og Illan Meslier har blitt signert permanent, mens Jack Harrison kommer på lån fra Manchester City for tredje år på rad. I tillegg har Leeds signert spissen Rodrigo fra Valencia og midtstopper Robin Koch fra Freiburg.

Leeds har spilt to treningskamper så langt. De tapte først 3-0 mot Stoke, før de vant den siste kampen 3-1 mot Pacos de Ferreira.

Scoringer:
Pascal Struijk
Pablo Hernandez
Helder Costa

Målgivende:
Barry Douglas
Patrick Bamford (2x)

– Forventet lagoppstilling

4-2-3-1

Meslier

Ayling – Koch – Cooper – Dallas

Phillips – Klich

Costa – Hernandez – Harrison

Rodrigo

Bielsa kan også spille med tre bak. Ayling kan være et alternativ på midtstopper-plass, mens Dallas kan være et alternativ på midtbanen. Det kan ikke utelukkes at Bamford starter sesongen på topp heller. Det er også verdt å følge med på om Douglas får en plass i startoppstillingen. Forsvarsspilleren koster nemlig 4.0, og tar dødballer når han spiller.

– Anbefalte kjøp

Luke Ayling (4.5m) – 4.5%

Høyrebacken er det tryggeste valget bak hos Leeds. Ayling leverte fire mål og fem målgivende på 37 kamper i fjor, og er helt sikker i startoppstillingen. Han startet 27 kamper som høyreback, men også 11 kamper som midtstopper. Det er på høyreback han har størst offensivt potensiale, og det er den posisjonen vi med all sannsynlighet får se han mest i.

Stuart Dallas (4.5m) – 4.9%

Det nest beste valget i mine øyne finner vi på motsatt back. Dallas scoret fem mål og leverte tre mål på 45 kamper, men hadde noe bedre underliggende tall en Ayling. Grunnet til dette er at han også spilte midtbane. Dallas startet 17 kamper på venstreback, 12 på høyreback og 17 kamper på midtbane. Fire av hans fem mål ble scoret fra midtbaneposisjon. Jeg antar at vi stort sett vil se Dallas på venstreback denne sesongen, og da tror jeg ikke han er et bedre valg enn Ayling. Skulle han derimot få spilletid på midtbanen også i år blir han plutselig mer attraktiv enn Ayling. Verdt å følge med på!

Differensial: Pablo Hernandez (6.0m) – 2.5%

Den offensive midtbanespilleren leverte ni mål og ni målgivende på 36 kamper i fjor. Ikke enorme tall, men kan han levere et målpoeng annenhver kamp i Premier League også vil han fort forsvare prislappen på 6.0m. Den rutinerte spanjolen har vært en viktig brikke for Leeds over flere sesonger, og på tross av at han har fylt 35 år er han fortsatt en viktig del av det nyopprykkede laget.

Dødballtakere:

Cornere: Phillips, Hernandez, Harrison, Douglas
Frispark: Phillips, Hernandez, Douglas
Straffer: Klich, Bamford

– Oppsummering

Leeds er endelig tilbake etter 16 år utenfor Premier League. De er et lag det blir spennende å følge, og som mange har forventninger til. Det er lov å håpe at det solide forsvaret fra i fjor følger opp i årets sesong. Kanskje de kan ha en sesong tilsvarende Sheffield United i fjor?


West Bromwich

– Hvordan gikk det i fjor?

West Bromwich rykket direkte opp etter en andreplass i Championship i fjor, med 82 poeng på 46 kamper. De scoret 77 mål, like mange som Leeds. Forsvaret slapp inn 45 mål, kun Leeds og Brentford slapp inn færre enn dette.

Charlie Austin og Hal Robson-Kanu ble toppscorere for West Bromwich, med så lite som ti mål hver. Matheus Pereira leverte flest målpoeng med 24 på 42 kamper, mens Grady Diangana og Matthew Phillips leverte henholdsvis 14 og 13 målpoeng hver.

– Overgangsvindu og pre-season

West Bromwich har signert sine to viktigste offensive spillere permanent. Mattheus Pereira har blitt signert permanent fra Sporting Lisboa, mens Grady Diangana noe overraskende ble solgt av West Ham. I tillegg har de signert forsvarsspilleren Cedric Kipre fra Wigan og reservekeeperen David Button fra Brighton.

West Bromwich har spilt to treningskamper, uten å score mål. De tapte 0-1 mot Nottingham Forest, før de spilte 0-0 mot Brighton.

– Forventet lagoppstilling

4-2-3-1:

Johnstone

O’Shea – Ajayi – Bartley – Gibbs

Sawyers – Livermore

Phillips – Pereira – Diangana

Robson-Kanu

Det er litt usikkerhet rundt høyrekant og spissplass. Austin og Zohore er alternativer på spissplass, mens Grosicki og Edwards er alternativer på kant.

– Anbefalte kjøp

Matheus Pereira (6.0m) – 4.0%

Pereira leverte soleklart flest målpoeng i West Bromwich i fjor, med åtte mål og 14 målgivende pasninger på 42 kamper. Pereira vil med stor sannsynlighet innta rollen bak spissen, og drar også fordel av å ta de fleste dødballene i klubben. Enkelt og greit det mest spennende valget på FPL.

Sam Johnstone (4.5m) – 1.0%

Fortsetter West Bromwich å slippe inn lite mål i Premier League kan Johnstone vise seg å være et av de beste valgene til 4.5 i mål. Johnstone er også enormt god til å redde straffer, han har reddet hele seks av de siste 13 straffene imot. En annen fordel er at andrevalget, David Button, koster 4.0. Dermed kan du få begge keeperene til WBA for 8.5 millioner, og dermed ha en sikring om Johnstone skulle gå glipp av en kamp. Det er verdt å nevne at redningsprosenten til Johnstone i Championship var meget variabel.

Differensial: Grady Diangana (5.5m) – 0.5%

West Ham lot Diangana dra permanent til West Bromwich, til fansens store frustrasjon. Diangana var en meget viktig brikke i angrepet til West Bromwich i låneperioden, med åtte mål og seks målgivende pasninger på 27 kamper. Målpoengsnittet per kamp er faktisk nesten like bra som Pereira sitt. Han har ikke fordelen av å ta dødballer, men er noe mer målfarlig fra åpent spill og koster 0.5 mindre. Kan bli et røverkjøp om han fortsetter den gode utviklingen!

Dødballtakere:

Cornere: Pereira, Phillips
Frispark: Pereira, Phillips
Straffer: Austin, Robson-Kanu

– Oppsummering

West Bromwich har ikke gjort noe særlig med forsterkninger foran comebacket i Premier League, men de har likevel noen spillere som det kan være verdt å kikke på til rimelige priser.


Fulham

– Hvordan gikk det i fjor?

Fulham endte på fjerdeplass i Championship, med 81 poeng på 46 kamper. De scoret 64 mål, og slapp inn 48 baklengsmål.

Aleksandar Mitrovic ble toppscorer med 26 mål på 40 kamper, mens Ivan Cavaleiro og Tom Cairney leverte henholdsvis 13 og 11 målpoeng hver.

Overgangsvindu og pre-season

Fulham har, som Leeds og West Bromwich, hentet noen av fjorårets lånesoldater permanent. Harrison Reed og Anthony Knockaert har blitt signert permanent, mens de også har hentet Mario Lemina fra Southampton.

Fulham har spilt en treningskamp mot MK Dons. Denne endte 2-2.

Scoringer:
Kamara
Cairney

Målgivende:
Francois
Cavaleiro

– Forventet lagoppstilling

4-2-3-1

Rodák

Odoi – Hector – Ream – Bryan

Reed – Cairney

Knockaert – Onomah – Cavaleiro

Mitrovic

Det er litt usikkerhet hvordan de vil stille på midtbanen, da også Lemina ble signert fra Southampton og Anguissa har returnert fra utlån. I tillegg kjemper Kebano om en plass på kant.

– Anbefalte kjøp

Aleksandar Mitrovic (6.0m) – 26.8%

Mitrovic er et meget populært valg, det reflekteres i den høye eierandelen. 26 mål på 40 kamper er imponerende tall. Serberen har levert greit i Premier League tidligere, med 21 mål på 77 kamper i for Newcastle. Angrepet i Fulham er bygget opp rundt Mitrovic, og han er også straffetaker i klubben. Mitrovic anbefales sterkt om du trenger en billig spiss til laget ditt.

Differensial: Joe Bryan (5.0m) – 1.4%

Fulhams venstreback avgjorde playoff-finalen med to mål. Foruten målene i playoff-finalen leverte Bryan et mål og syv målgivende i løpet av 43 kamper. I tillegg til å være offensiv fra åpent spill drar venstrebacken fordel av å ta en del dødballer. Med en prislapp på 5.0 må Bryan levere en god blanding av målpoeng og rene bur for å rettferdiggjøre kostnaden. Dette har han potensialet til å gjøre.

Dødballtakere:

Cornere: Knockaert, Cavaleiro, Bryan
Frispark: Knockaert, Cairney, Bryan, Mitrovic
Straffer: Mitrovic

– Oppsummering

Fulham var ikke like imponerende som de andre to nyopprykkede lagene i fjorårssesongen. Likevel er det de som har det mest populære valget i FPL, og kanskje også det tryggeste på papiret. Utover dette byr Bryan på offensivt potensiale, og man finner også en del (defensive) midtbanespillere til 4.5 som muligens kan spille seg til fast plass.