Fire spillere du bør hente til runde 18 i Eliteserien Fantasy

Johannes Nessa

Runde 18 nærmer seg med stormskritt, med deadline klokken 17:00 på lørdag. Her kommer jeg med noen anbefalinger til kjøp denne runden.

 

4 anbefalte kjøp før runde 18

 

David Mitov Nilsson – 5.5m – 4.0%

Sarpsborg er laget som har holdt nullen flest ganger i år sammen med Rosenborg og Molde. De har hatt en tøff rekke med kamper hvor de slapp inn 14 mål på fire kamper mot ligaens fire best offensive lag. Forrige runde var de tilbake til å holde nullen mot Aalesund, og fremover venter en fin rekke med kamper. Jeg holder fortsatt Sarpsborg som et av de mest solide defensive lagene i ligaen, og det er absolutt verdt å få med seg en defensiv derfra i rundene som kommer. Mitov Nilsson har akkurat returnert fra skade, og fremstår kanskje som det beste keepervalget.

Alternativt kan man vurdere Nicolai Næss (4.9m – 2.9%), som de siste rundene har fått plass på midtbanen. Næss har et godt skudd, og tar blant annet noen direkte frispark.


Zymer Bytyqi – 6.7m – 15.2%

Bytiqi er en spiller jeg har nevnt flere ganger som et meget aktuelt kjøp, og med den siste tids prestasjoner har han ikke gjort seg noe mindre aktuell. De siste 12 kampene har han scoret fem mål, hatt seks målgivende og dratt inn 14 bonuspoeng. De underliggende tallene er gode, Bytyqi har 5.1 berøringer i boks og 3.2 skudd per 90. minutt denne sesongen. Med tre pene kamper på rad er det på høy tid å få inn Bytyqi. Det samme kan sies om Veton Berish (9.6m – 39.1%) om man ikke eier allerede.


Ulrik Saltnes – 7.7m – 27.9%

Det føles litt rart ut å anbefale Saltnes nå, spesielt ettersom han har et veldig høyt eierskap. Jeg velger likevel å gjøre det da mange sitter med Junker (33.2%) enda. Junker er fortsatt ikke er skadefri, Oghan er usikker til den kommende rundes kamp mot Brann. Samtidig har Boniface levert såpass bra i Junkers fravær at det ikke er urimelig å forvente at de deler litt på minuttene når Junker blir skadefri. Saltnes har et lavere tak enn spissene, men er samtidig mer eller mindre garantert 90 minutter hver kamp.

Saltnes står med åtte mål, ti målgivende og ni bonuspoeng på 17 kamper fra start. Dette er enorme tall, men han har havnet noe i skyggen av de andre offensive spillerne i Bodø/Glimt som har levert enda mer ekstreme tall. Står man fortsatt med Junker er det på høy tid å vurdere to bytter for å få Saltnes inn på midtbanen istedenfor.


Vidar Örn Kjartansson – 11.0m – 17.1%

Ørnen landet i Eliteserien med et enormt smell. Hattrick og målgivende førte til 20 poeng i debuten, og det kunne fort blitt enda mer mot et elendig Brann-forsvar. Tross en stiv prislapp fremstår Kjartansson som en spiss man bør vurdere i aller høyeste grad. Innimellom mislykkede opphold i Russland og Kina, har Kjartansson bevist at han fortsatt er en måltyv i Sverige og Israel. Det som taler mot et kjøp nå er at de to neste kampene til Kjartansson ikke er ideelle, og at islendingen enda ikke er helt i kampform. Man må vente relativt tidlige bytter i kampene fremover.

Samtidig har Molde vært veldig formsvake, de spilte 120 minutter på Kypros i midtuka og er midt i forberedelsen til Champions League playoff. På tross av at kampprogrammet ikke er ideelt, vil jeg anbefale å kjøpe Kjartansson om man har mulighet for å få han inn gratis. Jeg vil derimot ikke anbefale å ta hits for å få han inn nå, da kan man heller vente til programmet snur før runde 20 i mine øyne.