Eliteserien Fantasy: Hvem erstatter Jens Petter Hauge?

Johannes Nessa

Endelig er det bekreftet. Jens Petter Hauge drar fra Bodø/Glimt til AC Milan, og må dermed erstattes i Eliteserien Fantasy. Hauge var eid av nesten samtlige spillere i topp 1000, og har i skrivende stund fortsatt 38.5% eierskap totalt, tross 5000 salg. I denne artikkelen skal jeg se på de mest aktuelle erstatterne.

Ulrik Saltnes – 7.8m – 34.2%

Saltnes er kanskje den aller mest aktuelle erstatteren i samme lag, om du ikke eier han allerede. Midtbanespilleren står med åtte mål og 10 målgivende pasninger på de første 19 rundene, og spiller 90 minutter nesten hver eneste kamp. Det kommer garantert flere målpoeng fra Saltnes fremover, men det store spørsmålet er om det blir færre uten Jens Petter Hauge i laget.


Ola Solbakken – 7.3m – 0.6%

For de som er på utkikk etter en differensial kan man prøve seg på Ola Solbakken. Vingen ble i vinter hentet fra Ranheim, hvor han leverte en relativt solid sesong i 2019. Han har til gode å starte en kamp for Bodø/Glimt i Eliteserien, men har leverte ett mål og to målgivende på 130 minutter så langt denne sesongen. Solbakken er mannen som skal ta plass på venstrekant i fraværet av Hauge, men det store spørsmålet er om han kan levere nok målpoeng til å rettferdiggjøre en plass på fantasylagene våre. Dette blir meget spennende å følge!


Kasper Junker – 9.0m – 37.5%

Dansken er ikke en midtbanespiller, men kan indirekte erstatte Hauge gjennom at man kjøper en billig midtbanespiller (f. eks Twum til 4.4 i Mjøndalen) og oppgraderer til Junker på spissplass. Dette kan være et alternativ om man for eksempel allerede har Saltnes. Dansken kom tilbake fra skade til kampen mot AC Milan, hvor han spilte 89 minutter på bekostning av formsterke Boniface. Et par dager senere ble Junker igjen foretrukket, og fikk 82 minutter før Boniface kom inn. Dette er rimelig klare signaler på at Junker er et soleklart førstevalg, og jeg tror han blir foretrukket hver runde fremover til seriegullet er sikret. Nå til helgen er Boniface suspendert, dermed bør det ikke være noen tvil om at Junker starter.


Kristoffer Zachariassen – 8.6m – 23.4%

Zachariassen er et formsterkt alternativ for de som ikke vil hente flere spillere fra Bodø/Glimt. «Doff» står med hele ni mål på 18 starter, to av dem kom mot Aalesund i forrige runde. Hans store styrke er dype løp fra midtbanen inn i boks, noe som gjør at det blir mye scoringer tross en relativt dyp posisjon på papiret. Zachariassen virker bankers i laget til tross for kamper i Europa i midtukene, men det kan likevel være verdt å følge med på resultatet mot PSV i kveld (torsdag 1. oktober). Blir det gruppespill i Europa League vil rotasjonsfaren fortsatt i noen grad være til stede, mens den vil forsvinne helt om de ryker ut.


Zymer Bytyqi – 7.1m – 28.9%

Jeg antar at de aller fleste har skjønt det allerede, men Bytyqi er en spiller alle bør ha på laget sitt i nåværende form. Relativt billig er han også. Har du han ikke allerede er han en spiller som bør prioriteres!

Aron Dønnum – 8.5m – 3.6%

En spiller som burde vært høyaktuell som erstatter for Jens Petter Hauge er i mine øyne Aron Dønnum. Dessverre er Dønnum suspendert med fire gule kort denne runden, men kan vurderes for de som velger å ikke erstatte Hauge før neste runde. Dønnum har plukket hele 10 av 15 mulige bonuspoeng de siste fem hjemmekampene, og er en sentral brikke i et lag med stigende offensiv form. Han tar en del dødballer, og er rimelig «grådig» i form av at han ofte ønsker å avslutte selv inne i boksen. Dette er ofte en veldig god kombinasjon på fantasy.


Carlo Holse – 6.3m – 4.1%

Det billigste, men også et av de mest spennende valgene på listen. Dansken er en sentral brikke i Rosenborg sitt angrep. Under Hareide har han fått en relativt fri rolle på høyrekant, og tar også en stor del av dødballene. Holse har levert tre mål og to målgivende de siste seks kampene han har startet i Eliteserien, og har også levert ett mål og to målgivende i de tre kampene i Europa den siste måneden. En forutsetning for at Holse kan vurderes er dog at Rosenborg ryker ut av Europa League mot PSV. Hvis det blir midtukekamper resten av sesongen vil det være en viss rotasjonsfare foran hver runde i Eliteserien, da Helland også skal ha litt spilletid om han er skadefri.