Fantasy-nytt: Skadenyheter før Gameweek 5

Vi er tilbake med nyhetsspalten som gir deg alle de viktige nyhetene fra pressekonferansene til de 20 PL-lagene før hver gameweek. Skader, suspensjoner, spiller-tilgjengelighet og alt det viktige du trenger å vite før fantasy-runden samlet i én artikkel hver fredag.

Everton – Liverpool (lørdag 13:00)

Klopp melder om at Naby Keïta ikke er tilgjengelig til kampen mot Everton. Ellers ingen nye skadenyheter. Sadio Mané, Thiago Alcantara og Joël Matip er tilbake i full trening og klare til Merseyside-derbyet.

Ancelotti melder om ingen nye skadeproblemer etter landslagsoppholdet: «No news, but all the players are available. It’s true that they travelled, they played, but they came back in good condition and are all available for tomorrow. Yerry Mina is okay, he trained today without problem»
Utilgjengelige spillere

Everton:
Jean-Philippe Gbamin
Mason Holgate
Jonjoe Kenny
Jarrad Branthwaite

Liverpool:
Naby Keïta
Konstantinos Tsimikas
Alisson Becker
Alex Oxlade-Chamberlain


Chelsea – Southampton (lørdag 16:00)

Lampard melder om at Edouard Mendy ikke blir klar til kampen, men vil ikke bekrefte hvem av Willy Caballero og Kepa Arrizabalaga som vil stå i mål. Thiago Silva er ikke med i troppen etter lang reise. Ben Chilwell, Hakim Ziyech og Christian Pulisic er alle klare til kampen, men at Ziyech ikke er klar til å starte.

Hassenhüttl må greie seg uten Stuart Armstrong som har fått påvist COVID-19. Ellers ingen nye skadenyheter hos Southampton.
Utilgjengelige spillere

Chelsea:
Ben Gilmour
Edouard Mendy
N’Golo Kante
Thiago Silva

Southampton:
Stuart Armstrong
Mohamed Salisu
Moussa Djenepo


Man City – Arsenal (lørdag 18:30)

Guardiola melder at Kevin De Bruyne er ute for «the next games». Jamie Jackson i The Guardian melder at De Bruyne mister de neste to kampene. Det beyr at han går glipp av Arsenal (H) og West Ham (B). Gabriel Jesus er ute med skade som de ikke vil risikere. Sergio Agüero er tilbake i trening og vil være med i troppen. Usikkerhet rundt Raheem Sterling, men Guardiola nevnte han ikke i pressekonferansen.

Kieran TIerney er tilgjengelig til kampen etter at han slapp å sone hele COVID-karantenen. Ellers ingen skadenyheter fra Arsenal.
Utilgjengelige spillere

Man City:
Ilkay Gundogan
Gabriel Jesus
Kevin De Bruyne
Oleksandr Zinchenko

Arsenal:
Shkodran Mustafi
Pablo Mari
Emile Smith Rowe
Gabriel Martinelli
Calum Chambers


Newcastle – Man Utd (lørdag 21:00)

Steve Bruce med skadeoppdatering: «They’re all OK. We all knew Jamal Lewis was returning earlier – that was pre-agreed & he’s fine as well. We thought Martin Dubravka might have been a bit more advanced but we never put a timescale on somebody who has had an operation.»

Ole Gunnar Solskjær om skadenytt: «Harry Maguire seemed to have picked up a little knock before he got sent off, so we’re having a look at him to see how he is. Alex Telles has travelled all round the world. He flew overnight and got here on Thursday»
Utilgjengelige spillere

Newcastle:
Matty Longstaff
Paul Dummett
Ciaran Clark
DeAndre Yedlin
Matt Richie
Dwight Gayle
Martin Dubravka

Man Utd:
Anthony Martial
Edinson Cavani
Axel Tuanzebe
Harry Maguire
Phil Jones
Alex Telles
Facundo Pellistri


Sheffield United – Fulham (søndag 13:00)

Chris Wilder om Rhian Brewster: «Breath of fresh air. He’s given us a spark. The decision to start him or not is a big one. He’s been working extremely hard, undoubted natural talent.»

Chris Wilder om John Egan som har vært ute med COVID: «I can’t confirm or deny if he’ll be available for the weekend, we’re still working away with the authorities.»

Scott Parker må greie seg uten nysigneringen Joachim Andersen som er ute med skade. Harrison Reed er tilbake i trening, men ikke klar for denne kampen. Mario Lemina er klar igjen. Kenny Tete er også ute.
Utilgjengelige spillere

Sheffield Utd:
John Egan
Oliver Burke
Lys Mousset
Jack ‘Connell
David McGoldrick
John FLeck
Simon Moore

Fulham:
Harrison Reed
Kenny Tete
Joachim Andersen


Crystal Palace – Brighton (søndag 15:00)

Graham Potter om skader: «Tariq Lamptey has trained and we’ll see how he responds to that. Davy Propper has trained this week too and we’ll make a decision over the weekend. There is a slight muscular problem with Alireza Jahanbakhsh that kept him out of the Everton game. Palace might come too soon. Aaron Connolly had a knock wednesday, so we’ll have to see how he recovers.»

Roy Hodgson forteller at James McCarthy og Wayne Hennessey ble skadet under landslagsopphold. Han bekreftet at Gary Cahill, James Tomkins og Patrick van Aanholt alle har trent som vanlig før Brighton-kampen. Jeffrey Schlupp er også tilbake på treningsfeltet.


Utilgjengelige spillere

Brighton:
Davy Propper
Tariq Lamptey
Aaron Conolly
Alireza Jahanbakhsh
Jose Izquierdo

Crystal Palace:
Connor Wickham
James McCarthy
Wayne Hennessey
Nathan Ferguson


Tottenham – West Ham (søndag 17:30)

Mourinho melder at kun Eric Dier har kommet tilbake fra landslagsopphold skadet, men at han kan bli klar til kampen mot West Ham. Harry Kane vil starte kampen. Han legger også til at Gareth Bale sannsynligvis vil bli involvert i kampen.

David Moyes melder at Saïd Benrahma sannsynligvis blir West Ham-spiller før fristen. Han melder også at Ryan Fredericks er tilbake i trening sammen med Issa Diop. De fleste er klare til kamp.


Utilgjengelige spillere

Tottenham:
Giovani Lo Celso
Japhet Tanganga

West Ham:

Arthur Masuaku


Leicester – Aston Villa (søndag 20:45)

Ingen nye skadenyheter å melde fra Aston Villa. Brendan Rodgers på den andre siden har flere skadenyheter. Jonny Evans ble skadet på landslagsoppholdet. Jamie Vardy har trøbbel med leggen og er usikker. Dennis Praet er også usikker mens Daniel Amartey er ute med skade. Caglar Soyuncu er skadet og vil være ute i flere uker.
Utilgjengelige spillere

Leicester:
Jonny Evans
Jamie Vardy
Dennis Praet
Danie Amartey
Caglar Soyuncu
West Morgan
Demarai Gray
Filip Benkovic
Wilfred Ndidi

Aston Villa:
Wesley Moraes
Björn Engels
Tom Heaton
Kortney Hause


West Brom – Burnley (mandag 18:30)

Sean Dyche melder at Jay Rodriguez er tilbake og klar til kamp mot gamle lagkamerater. Johann Berg Gudmundsson kan også være klar til kampen: “Johann we’re hopeful on. He had a tight groin when he was away and came back but we’re hopeful that’s settling down so shouldn’t be a major concern.” Ben Mee er ikke klar enda, og Matt Lowton er også ute. Det gjelder også Jack Cork.

Slaven Bilic må greie seg uten Hal Robson-Kanu, og ellers ingenting nytt å melde. Flere spillere er dog usikre til kampen. Ahmed Hegazi skal være klar igjen, mens Kieran Gibbs er tilbake fra suspensjon.
Utilgjengelige spillere

West Brom:
Kamil Grosicki
Conor Gallagher
Hal Robson-Kanu
Callum Robinson

Burnley:
Ben Mee
Matt Lowton
Jack Cork
Kevin Long


Leeds – Wolves (mandag 21:00)

Bielsa kan melde at Pablo Hernandez er klar til kamp. Diego Lorente er ute med skade, mens kaptein Liam Cooper er usikker. Nysigneringen Raphina vil få spilletid.

Nuno forteller at Fernando Marcal er tilbake i trening før kampen: “Fortunately, players that were here, like Marcal, are starting with the team already, the first sessions with the team.» Wolves venter på svar fra Premier League om COVID-testene de tok fredag er negative i løpet av helgen. Dette gjelder for spillere som var ute å reiste i pausen: Rui Patricio, Ruben Neves, Joao Moutinho og Daniel Podence som alle var sammen med Cristiano Ronaldo (som testet positivt) under oppholdet.
Utilgjengelige spillere

Leeds:
Liam Cooper
Gaetano Berardi
Adam Forshaw
Diego Llorente

Wolves:
Jonny Otto