Fantasy-nytt: Skader, suspensjoner og nyheter før Gameweek 6

Tommy Flatby

Vi gir deg alle de viktige nyhetene fra pressekonferansene til de 20 PL-lagene før Gameweek 6. Skader, suspensjoner, spiller-tilgjengelighet og alt det viktige du trenger å vite før fantasy-runden samlet i én artikkel.

Aston Villa – Leeds (fredag 21:00)

Keinan Davis kan være involvert mot Leeds. Ellers er det lite nytt fra Dean Smith.

Kalvin Phillips er ute med skade, og Pascal Struijk tar hans plass. Det sier Marcelo Bielsa. Midtstopper Liam Cooper er usikker til kampen. Gaetano Berardi, Adam Forshaw og Diego Llorente er skadde.

Utilgjengelige spillere:

Aston Villa:

Wesley Moraes

Tom Heaton

Kortney Hause

Leeds:

Kalvin Phillips

Gaetano Berardi

Adam Forshaw

Diego Llorente


 

West Ham – Manchester City (lørdag 13:30)

Foruten å understreke at Fernandinho, Benjamin Mendy og Gabriel Jesus fortsatt er ute, var Guardiola sitt vanlige jeg igjen på sin pressekonferanse.

– Noen av dem (De Bruyne, Aké og Laporte) vil være involverte, noen av dem ikke. Dere får se i morgen.

David Moyes melder at Sebastien Haller kan bli involvert mot City, og det samme gjelder nysignerte Said Benrahma.

Utilgjengelige spillere:

Manchester City

Fernandinho

Benjamin Mendy

Gabriel Jesus


Fulham – Crystal Palace (lørdag 16:00)

Fulhams nysignering Joachim Andersen er ute med skade, mens midtbaneanker Harrison Reed er tilbake i trening. Ellers er det intet nytt fra sykestua på Craven Cottage.

Utilgjengelige spillere

Fulham:

Josh Onomah

Kenny Tete

Terence Kongolo

Joachim Andersen


Manchester United – Chelsea (lørdag 18:30)

Mason Greenwood manglet i United-troppen mot både Newcastle og PSG som følge av en liten skade. Nå håper Solskjær at både Greenwood, Harry Maguire og Edinson Cavani er klare for storkampen mot Chelsea lørdag.

Axel Tuanzebe storspilte i midtuken mot PSG, og er en kandidat i midtforsvaret til United. Eric Bailly, Phil Jones og Jesse Lingard er alle ute.

Frank Lampard har Edouard Mendy tilbake fra skade, mens reservekeeper Kepa Arrizabalaga har pådratt seg en skulderskade. Hakim Ziyech trenger fortsatt tid til å akklimatisere seg. Ellers er det ikke mye nytt fra Chelsea-treneren.

Utilgjengelige spillere:

Manchester United:

Phil Jones

Eric Bailly

Jesse Lingard

Anthony Martial

Chelsea:

Billy Gilmour

Kepa Arrizabalaga


Liverpool – Sheffield United (lørdag 21:00)

Virgil van Dijk har pådratt seg en skade som kommer til å holde ham ute i anselig fremtid. Hans potensielle erstatter, Joel Matip, er usikker før kampen mot Sheffield United. Det samme er Thiago Alcantara.

Sadio Mané satt med en ispose på beinet etter Champions League-oppgjøret mot Ajax i midtuken, men senegaleseren er ikke blant spillerne på Klopps skadeliste.

Chris Wilder forteller at Rhian Brewster er blant dem som kjemper om en startplass før søndagens oppgjør mot spissens tidligere klubb, Liverpool. Samtidig er en av hans spisskonkurrenter, Lys Mousset, ute til juletider.

Utilgjengelige spillere

Liverpool:

Konstantinos Tsimikas

Alisson Becker

Virgil van Dijk

Alex Oxlade-Chamberlain

Sheffield United:

John Fleck

Jack O’Connell

Lys Mousset

Max Lowe


Southampton – Everton (søndag 15:00)

Stuart Armstrong er tilbake fra koronasykdom, og kan erstatte Theo Walcott, som ikke kan spille mot Everton. Det er nemlig klubben han er utlånt fra. Yan Valery er usikker, mens Moussa Djenepo er ute med skade.

Det kom nok som et lite knyttneveslag for flere da Carlo Ancelotti torsdag sa at James Rodríguez var skadet. Fredag kom det derimot kontrabeskjed – colombianeren er tilbake i trening, og kan være klar til Southampton-kampen.

Seamus Coleman er også ute de neste to-tre ukene, ifølge Ancelotti. Jonjoe Kenny er fortsatt ikke klar, og den italienske manageren sier at Ben Godfrey kommer til å spille høyreback søndag.

Richarlison er suspendert de neste tre kampene.

Utilgjengelige spillere

Southampton:

Moussa Djenepo

Mohamed Salisu

Theo Walcott

Everton:

James Rodríguez

Seamus Coleman

Cenk Tosun

Jarrad Branthwaite

Mason Holgate

Jean-Philippe Gbamin

Richarlison


 

Wolves – Newcastle (søndag 17:30)

Ikke mye å melde fra Wolves-leiren. Nuno Espiríto Santo melder om noen småproblemer etter Leeds-kampen, uten å navngi noen.

Isaac Hayden og Sean Longstaff kan være tilbake mot Wolves. Karl Darlow er usikker til kampen.

Utilgjengelige:

Wolves:

Jonny Otto

Newcastle:

Martin Dubravka

Matt Richie

Dwight Gayle


Arsenal – Leicester (søndag 20:15)

Dani Ceballos og Willian gikk begge glipp av Europa League-kampen mot Rapid Wien, men kan være tilbake søndag. Ellers lite nytt.

Dette sa Brendan Rodgers om Jamie Vardy etter at «revene» slo ukrainske Zorya 3-0 i Europa League:

– Vi kommer til å se det an over de neste dagene. Forhåpentligvis er han tilgjengelig igjen til helgen.

Ligamestrene fra 2015/16-sesongen er også foruten Ricardo Pereira, Caglar Soyuncu, Wilfried Ndidi og Daniel Amartey mot Arsenal. Samtlige av disse er ute med langtidsskader. I fraværet av Söyuncü har unge Wesley Fofana levert lovende prestasjoner, og 19-åringen kan være en å følge med på fremover.

Utilgjengelige spillere

Arsenal:

Gabriel Martinelli

Pablo Mari

Rob Holding

Calum Chambers

Leicester:

Ricardo Pereira

Wilfried Ndidi

Daniel Amartey

Caglar Söyuncü


 

Brighton – West Brom (mandag 18:30)

«Måkene» fra sørkysten har bare en mann tvilsom før søndagens møte med West Bromwich, nemlig iranske Alireza Jahanbakhsh. Langtidsskadde José Izquierdo og Florin Andone er fortsatt ikke førstelagsaktuelle.

Brightons nyeste signering, Danny Welbeck, har ifølge Graham Potter gjort et «veldig godt førsteinntrykk». Samtidig sier treneren at han jobber med å få Premier League-tempoet tilbake i beina på spissen, og det virker ikke som om den tidligere Arsenal-spilleren vil ta ifra Neal Maupay spissplassen med det aller første.

Davy Pröpper er tilnærmet klar igjen for spilletid, og det samme er tilfellet for reservekeeper Christian Walton. Kaptein Lewis Dunk er suspendert de neste tre kampene.

West Brom har Hal Robson-Kanu og Sam Field ute med skade de neste ukene.

Utilgjengelige spillere

Brighton:

Lewis Dunk

Jose Izquierdo

Florin Andone

West Brom:

Hal Robson-Kanu

Sam Field


 

Burnley – Tottenham (mandag 21:00)

José Mourinho meldte ikke om nye skader etter at hans lag slo LASK Linz 3-0. Eric Dier var ute mot West Ham, og var heller ikke i troppen torsdag kveld, og virker dermed å være den eneste usikre spilleren med tanke på skader.

Gareth Bale fikk 60 minutter i oppgjøret, før han ble erstattet av Heung-min Son. Koreaneren fortsatte scoringsformen ved å sette Spurs’ siste mål for dagen, fem minutter før slutt. Harry Kane holdt seg på benken hele kampen.

Når du skal møte Heung-min Son, er det siste du vil at samtlige høyrebacker skal være ute med skade. Det kan altså være tilfelle for Sean Dyche. Etter Phil Bardsleys positive coronatest, har nemlig Erik Pieters vikariert på høyrebacken, men østerrikeren pådro seg en kjenning mot West Brom forrige runde. Forsvareren er «touch and go», ifølge Dyche. Samtidig kan Matthew Lowton potensielt være tilbake fra sin skade.

Ben Mee begynner for øvrig å nærme seg en friskmelding, uten at kapteinen virker å være forventet tilbake de neste kampene.

Utilgjengelige spillere

Burnley:

Ben Mee

Phil Bardsley

Jack Cork

Bailey Peacock-Farrell

Tottenham:

Japhet Tanganga