Kjøp disse spillerne til dobbeltrunden i Eliteserien Fantasy

Johannes Nessa

I denne artikkelen vil jeg se på hvem som de beste valgene til den kommende dobbeltrunden. Odd skiller seg ut med de to beste kampene på papiret, med hjemmekamper mot Sarpsborg og Viking. Viking skiller seg ut med to «trygge» og populære valg, men hakket tøffere kampprogram med to bortekamper mot Stabæk og Odd. Jeg går først gjennom aktuelle valg i Odd og Viking, før jeg ser på et par fine valg med kun én kamp.

 

Spillere fra Odd

Espen Ruud – 7.0m – 23.1%

Jeg tør påstå at Ruud er den viktigste spillere å eie i den kommende dobbeltrunden. De to siste hjemmekampene har det blitt 20 og 18 poeng, samt en runde med 12 poeng borte mot Haugesund nylig. Det er lov å håpe at Odd holder nullen i minst en av kampene, spesielt mot Sarpsborg som har vist seg å være relativt svake på bortebane. Ruud er både offensiv fra åpent spill, og tar det meste av dødballer. Mest sannsynlig tar han ikke neste straffe, men han kan være et alternativ. Vil bli valgt av mange som kaptein.

Mushaga Bakenga – 6.9m – 17.8%

Bakenga har vist fin form over en periode i Odd, med syv mål og én målgivende pasning de siste ni rundene. Det store spørsmålet med Bakenga er hvor han spiller, og om han starter begge kampene. Mot Aalesund spilte han spiss, selv om han egentlig var tiltenkt en plass på høyrekanten frem til Simovic plukket opp en liten skade. Etter at Lauritsen ble byttet inn ble han skjøvet ut på kant igjen, og han spilte også kant da målet kom i forrige runde. Jeg tror han starter begge kampene i dobbeltrunden, men det er viktig å være klar over at det er en liten risiko med Simovic og Lauritsen som kjemper om spissplass og Rodic som kjemper om høyrekanten. Følg med på lagoppstillingene i den første kampen!

Elba Rashani – 8.0m – 4.5%

Venstrekanten har ikke hatt sin beste sesong, men har likevel vist fin form de siste hjemmekampene. De siste seks hjemmekampene står Rashani med to mål, seks målgivende og seks bonuspoeng. Med to hjemmekamper på menyen er det lov å forvente nye målpoeng fra kosovo-albaneren. Det er verdt å merke seg at Rashani står på tre gule kort, på tross av at det kun er registrert to i spillet, og at han dermed må stå over en kamp om han pådrar seg et gult kort. Med litt uflaks kan det altså bli kun én kamp på Rashani i dobbeltrunden.

John Kitolano – 5.8m – 8.7%

Venstreback Kitolano byttet ganske overraskende klubb til Odd på overgangsvinduets siste dag. I sin debut mot Aalesund i helgen imponerte han med målgivende pasning og to bonuspoeng. Kitolano har ikke samme oppside som Ruud har uten dødballer og like god skuddfot, men har likevel det samme potensialet for å holde nullen og har et bra potensiale for målgivende pasninger. Jeg synes ikke Kitolano er et alternativ til Ruud, men et veldig godt alternativ i tillegg til Ruud.

Spillere fra Viking

Veton Berisha – 9.4m – 25.0%

Berisha var bankers i de aller fleste lag frem til han pådro seg koronaviruset, men har blitt solgt av et betydelig antall managere siden den gang. Mot Aalesund i helgen burde han hatt målpoeng tidlig i kampen, ellers var både han og Viking relativt anonyme offensivt frem til han ble byttet ut etter 65 minutter. Jeg synes likevel han både er det beste og tryggeste valget fra Viking i dobbeltrunden. Han er involvert i det meste som skjer offensivt, tar straffer og er ofte involvert i bonuspoengene. Det er litt usikkerhet med manglende kampform i et så tett program, men jeg forventer likevel at han er å se fra start i begge kampene.

Zymer Bytyqi – 7.2m – 27.2%

Bytyqi er en annen spiller som har vært i enorm form for Viking denne sesongen. I motsetning til Berisha spilte han 90 minutter mot Aalesund, men også han var relativt anonym. Han er likevel en av de mest sentrale spillerne i Vikings angrep, og har vist en enorm form denne sesongen. Han skyter og skaper mye, og som Berisha er han også en spiller som plukker mye bonuspoeng. Han er sammen med Berisha de to beste valgene i Viking.

Sondre Bjørshol – 5.6m – 0.3%

Den offensive høyrebacken er endelig tilbake fra skade etter å ha stått over de 18 første kampene denne sesongen. Bjørshol er villig med fremover, og trekker gjerne inn i boksen for å ta et skudd. Her er det lov å håpe på både mål og målgivende, samtidig som de to bortekampene ikke er ideelle for rene bur. Bjørshol er litt dyr, jeg tenker at han først og fremst er aktuell for de som skal spille rik onkel eller som skal spille wildcard etter dobbeltrunden.

Yldren Ibrahimaj – 6.6m – 8.3%

Ibrahimaj har ikke hatt en like imponerende sesong som i fjor, men er likefult en veldig fin differensial i den kommende runden. Midtbanespilleren står med fire mål og to målgivende pasninger denne sesongen, og har kanskje vært litt uheldig som ikke har fått med seg mer. Ibrahimaj tar en del dødballer, selv om han ikke har monopol på dem som han stort sett hadde i fjor. Som med Kitolano og Ruud tenker jeg Ibrahimaj først og fremst er aktuell i tillegg til Berisha og Bytyqi, ikke i stedet for.

SPILLERE MED ENKELTRUNDE

Dino Islamovic – 10.2m – 11.1%

Islamovic leverer jevnt med målpoeng om dagen i et Rosenborg-lag som fungerer langt bedre enn tidligere. Svensken har scoret åtte mål på de ni siste kampene, og det er lov å håpe på ytterligere mål til helgen når de møter Start på hjemmebane. Islamovic tar straffer, og spiller stort sett 90 minutter om dagen.

Kristoffer Velde – 6.8m – 10.7%

En populær taktikk blant flere av de som gjør det bra denne sesongen har vært å sikte seg inn på spillere som møter Aalesund. Denne runden er det Haugesund som møter Aalesund på hjemmebane, og i mine øyne er Velde det aller beste valget. Venstrekanten tar en del dødballer, og er veldig skuddvillig. Han har hatt en god sesong så langt med 13 målpoeng og 14 bonuspoeng. I tillegg kan Ibrahima Wadji vurderes på topp, spesielt om man bruker rik onkel.

Aron Dønnum 8.5m – 4.4%

Jeg gjentar meg selv her, men jeg vil nok en gang trekke frem Aron Dønum. Både høyrekanten selv og Vålerenga som lag er i veldig bra form for tiden. Han var veldig uheldig som ikke fikk med seg noen poeng i helgen mot Kristiansund. Nå virker det også som han er neste straffetaker i Vålerenga. Strømsgodset er langt fra det beste defensive laget, dermed vil både Dønnum og Kjartansson være veldig gode valg til den kommende runden.