Fantasy-nytt: Skadenyheter før Gameweek 9 (OPPDATERT)

Tommy Flatby

Vi gir deg alle de viktige nyhetene fra pressekonferansene til de 20 PL-lagene før Gameweek 9. Skader, suspensjoner, spiller-tilgjengelighet og alt det viktige du trenger å vite før fantasy-runden samlet i én artikkel. Vi oppdaterer artikkelen fortløpende frem mot fristen etterhvert som lagene holder pressekonferanser – Alle 20 lag er nå med. Spillere i kursiv er usikre/kan spille.

Aston Villa (v Brighton H)

Dean Smith melder at keeper Tom Heaton (4.5m) sakte, men sikkert nærmer seg å være helt klar igjen. Björn Engels (4.4m) og Frédéric Guilbert (4.4m) er ikke klare, mens midtstopper Kortney Hause (4.4m) er tilbake i trening. Intet nytt om Bertrand Traoré (5.9m), men Smith har tidligere uttalt at den burkinske vingen vil være tilbake etter landslagspausen.

Utilgjengelig:

Kortney Hause
Björn Engels
Tom Heaton
Frédéric Guilbert
Wesley


West Brom (v Man Utd B)

Det ser bra ut på skadefronten for Slaven Bilic og West Brom. Hal Robson-Kanu (5.2m) er tilbake i lett trening etter armbruddet tidligere i sesongen, mens Sam Field (4.8m) er på vei tilbake etter sin kneskade.

Branislav Ivanovic (4.5m) og Matheus Pereira (5.9m) gikk glipp av forrige kamp, som følge av coronasykdom, men er nå tilbake i trening. Det samme er etter all sannsynlighet Callum Robinson (5.5m). Dessverre for «the Baggies» melder Bilic om ny coronasykdom i laget, uten at han kan nevne noen navn.

Utilgjengelig:

Hal Robson-Kanu
Sam Field


 

Burnley (v Crystal Palace H)

Sean Dyche melder om flere småskader i sin pressekonferanse. Backene Erik Pieters (4.3m) og Phil Bardsley (4.5m) er friske og tilbake i trening. Johann Berg Gudmundsson (5.4m) sliter med en liten skade i leggen, mens Robbie Brady (5.0m) og Dale Stephens (4.4m) begge sliter med hamstringskader. Charlie Taylor (4.5m) har pådratt seg småskade i akillessen. Jack Cork (5.0m) fortsetter å jobbe seg tilbake fra sin skade.

Utilgjengelig:

Robbie Brady
Johann Berg Gudmundsson
Dale Stephens
Charlie Taylor
Jack Cork


Brighton (v Aston Villa B)

Lewis Dunk (4.8m) er tilbake fra sin suspensjon og vil starte lørdagens tippekamp, melder Graham Potter.

Aaron Connolly (5.4m) og Solomon March (5.0m) har trent hele uken, og er alternativer lørdag. Kampen kan derimot komme litt for tidlig for Leandro Trossard (6.0m), melder Potter.

Davy Pröpper (4.8m) sliter med en dårlig mage, og kan dermed miste kampen. Alexis Mac Allister (5.3m) er ute med det som ifølge argentinske medier er coronasykdom.

Utilgjengelig:

Aaron Connolly
Solomon March
Davy Pröpper

Leandro Trossard
Alexis Mac Allister


Les mer: Hva gjør du med Kane og Son – Selge eller beholde?

Crystal Palace (v Burnley B)

Roy Hodgson melder at trioen Tyrick Mitchell (4.1m), Joel Ward (4.4m) og James Tomkins (4.5m) er kampklare igjen, mens Martin Kelly (4.2m) er tilbake i trening.

Eberechi Eze (5.8m) trakk seg fra U21-troppen til England på grunn av en liten kjenning. Midtbanespilleren vil bli undersøkt før mandagens oppgjør, men Hodgson frykter ikke noe alvorlig.

Luka Milivojevic (5.6m) testet positivt for Covid-19 under landslagspausen, og er i isolasjon i Serbia. Midtbanemannen er etter all sannsynlighet tilbake neste uke.

Utilgjengelig:

Eberechi Eze
Martin Kelly
Luka Milivojevic
James Tomkins
Connor Wickham
Wayne Hennessey
Nathan Ferguson


 

Chelsea (v Newcastle B)

Lampard forteller at Christian Pulisic (8.2m) ikke rekker lørdagens tidligkamp mot Newcastle, mens Thiago Silva (5.5m) sannsynligvis spares. Brasilianeren har vært i hjemlandet på landslagsoppdrag, og landet ikke i London før torsdag.

Om Ben Chilwell (6.0m) sa Lampard følgende:

– Jeg har ikke fått sett noe på ham ennå. Jeg er positiv til at han kommer til å være OK, men jeg må se på det senere i dag.

Kai Havertz (8.3m) er tilbake på trening etter at han testet positivt for Covid-19, men har trent alene og er usikker.

Utilgjengelig:

Kai Havertz
Thiago Silva
Christian Pulisic


 

Fredagens pressekonferanser:

 

Sheffield United (v West Ham H)

Lys Mousset (5.8m) og John Fleck (5.6m) er begge tilbake i trening, og kan være klare til kamp. John Egan (4.8m) og Rhian Brewster (4.5m) er blant flere som vil bli testet av det medisinske apparatet før en endelig avgjørelse rundt hvem som skal spille tas.

Utilgjengelig:

John Egan
Rhian Brewster
John Fleck
Lys Mousset
Enda Stevens
Jack O’Connell


 

Manchester City (v Tottenham B)

Fernandinho (5.4m), Nathan Aké (5.5m) og en tredje ikke navngitt spiller går glipp av Citys storkamp mot Tottenham.

Guardiola sier også at Sergio Agüero (10.3m) har trent hele denne uken, at Raheem Sterling (11.5m) trente fredag, og at begge kan bli involvert lørdag.

Utilgjengelig:

Fernandinho
Nathan Aké


 

Everton (v Fulham B)

Kort og konsist fra Ancelotti:

– (Seamus) Coleman (4.9m) er utilgjengelig, men (Fabian) Delph (4.9m), Richarlison (7.8m) og Allan (5.4m) er friske.

I tillegg sier italieneren at Jean-Philippe Gbamin (5.0m) vil være klar til å trene igjen om to til tre uker.

Utilgjengelig:

Seamus Coleman
Jean-Philippe Gbamin


 

Wolves (v Southampton H)

Nuno Espirito Santo har ennå ikke fått samlet laget før mandagens kamp, og er dermed usikker på hvor alvorlig situasjonen er for spillere som Rayan Ait-Nouri (5.0m) og Leander Dendoncker (4.8m).

Conor Coady (5.0m) er også usikker. Midtstopperen kom i kontakt med noen som testet positivt for Covid-19 under landslagspausen, og har sittet i karantene siden.

Utilgjengelig:

Rayan Ait-Nouri
Leander Dendoncker
Conor Coady
Jonny Otto


Leicester (v Liverpool B)

Timothy Castagne (5.7m) er frisk og klar for kamp søndag. Det er ikke Wilfried Ndidi (4.8m) og Caglar Soyuncu (5.3m), som er noen uker unna. Brendan Rodgers forteller at Ricardo Pereira (5.9m) skal spille en reservelagskamp neste uke.

Utilgjengelig:

Wesley Fofana
Wilfried Ndidi
Caglar Soyuncu
Ricardo Pereira


 

Tottenham (v Manchester City H)

José Mourinho melder at Steven Bergwijn (7.1m) igjen er klar for spill. Erik Lamela (5.8m) er snart klar for spill igjen, mens Harry Winks (5.3m) returnerte fra landslaget med en liten skade.

Matt Doherty (5.8m) er fortsatt i isolasjon etter å ha blitt smittet av Covid-19.

– Foruten disse, er det ingen problemer, sier Mourinho.

Utilgjengelig:

Harry Winks
Erik Lamela

Matt Doherty


 

Fulham (v Everton H)

Mario Lemina (4.5m) er tilbake i trening, men Scott Parker er usikker på om søndagens kamp kommer for tidlig for gaboneren.

Utilgjengelig:

Kenny Tete
Terence Kongolo
Joshua Onomah
Aboubakar Kamara


 

Manchester United (v West Brom H)

Ole Gunnar Solskjær sier at Marcus Rashford (9.6m) var med på fredagens trening, og at det er opp til ham selv om han er med mot «the Baggies». Eric Bailly (4.9m) og Marcos Rojo (4.8m) trener nå med resten av laget. Victor Lindelöf (4.9m) vil sjekkes før han får grønt lys lørdag.

Mason Greenwood (7.2m) har også trent denne uken, og nærmer seg å være klar igjen. Alex Telles (5.5m) har også trent med laget.

Etter rapportene skal også Harry Maguire (5.4m) være klar igjen for spill lørdag.

Utilgjengelig:

Marcus Rashford
Anthony Martial
Victor Lindelöf
Mason Greenwood
Luke Shaw
Phil Jones
Jesse Lingard


Leeds (v Arsenal H)

Kalvin Phillips (4.9m) starter «sannsynligvis» mot Arsenal, ifølge Marcelo Bielsa, som ikke vil garantere noe. Rodrigo (5.7m) er også tilbake, etter at han var ute med Covid-smitte. Bielsa melder at det er «mindre sannsynlig» at spanjolen starter, men at han vil være i troppen.

Bielsa er uten Pablo Hernandez (5.7m), Jamie Shackleton (4.8m) og Diego Llorente (4.4m).

Utilgjengelig:

Pablo Hernandez
Jamie Shackleton
Diego Llorente
Adam Forshaw
Gaetano Berardi


 

Liverpool (v Leicester H)

Jordan Henderson (5.4m) går glipp av oppgjøret med ligaleder Leicester. Thiago (5.9m) og Fabinho (5.4m) vil bli sjekket før søndagens kamp. Trent Alexander-Arnold (7.3m) er skadet.

Mohamed Salah (12.3m) testet positivt for Covid-19 på landslagssamling med Egypt, og flyr tilbake til England fredag. Det betyr at han går glipp av helgens kamp. Ifølge The Guardian kan Salah begynne å trene med laget igjen mandag dersom han da tester negativt.

Utilgjengelig:

Thiago
Fabinho

Mohamed Salah
Trent Alexander-Arnold
Jordan Henderson
Joe Gomez
Virgil van Dijk
Alex Oxlade-Chamberlain


 

Southampton (v Wolves B)

Både Ryan Bertrand (5.0m) og James Ward-Prowse (6.0m) er friske og raske før mandagens kamp mot Wolves. En annen gladnyhet er at operasjonen til Danny Ings (8.3m) var vellykket, og at spissen virker å ha kommet seg bra. Utenom den engelske storscoreren er alle Saints-spillerne tilbake i trening.

Utilgjengelig:

Danny Ings


Arsenal (v Leeds B)

Thomas Partey (5.0m) er skadet, og går glipp av helgens møte med Marcelo Bielsas Leeds. Mohamed Elneny (4.4m) og Sead Kolasinac (4.8m) er også utilgjengelige som følge av Covid-smitte.

Pablo Mari (4.4m) er tilbake i full trening, og det vil også Gabriel Martinelli (4.9m) være om få uker

Utilgjengelige:

Pablo Mari
Calum Chambers
Reiss Nelson
Thomas Partey
Gabriel Martinelli
Mohamed Elneny
Sead Kolasinac


 

Newcastle (v Chelsea H)

Den største nyheten fra Steve Bruces pressekonferanse er at Callum Wilson (6.6m) potensielt kan være tilbake fra sin skade allerede mot Chelsea lørdag. Bruce sier at spissen har trent i to dager, og vil spille. Skulle det derimot være noen risiko for et tilbakeslag, vil ikke Bruce ta sjansen.

Ryan Fraser (5.7m) går glipp av Chelsea-kampen. Matt Ritchie (4.9m) og Jonjo Shelvey (5.3m) er tilbake i trening. Paul Dummett (4.4m) sliter med en småskade. Miguel Almiron (5.7m) kom sent tilbake fra oppdrag med det paraguayanske landslaget, og Bruce vil sjekke om kantspilleren har ristet av seg jetlagen før han brukes mot Chelsea.

Utilgjengelig:

Callum Wilson
Matt Ritchie
Jonjo Shelvey
Paul Dummett
Ryan Fraser
Martin Dubravka
Dwight Gayle


 

West Ham (v Sheffield United B)

David Moyes har igjen Angelo Ogbonna (4.9m) som et alternativ søndag. Michail Antonio (6.2m) kan potensielt være tilbake søndag, men den vurderingen tas nærmere kamp.

Andriy Yarmolenko (5.6m) testet positivt for corona under landslagspausen, og går etter all sannsynlighet glipp av søndagens kamp. Mark Noble (4.7m) er skadefri.

Utilgjengelig:

Michail Antonio
Andriy Yarmolenko


 

Les flere artikler foran Gameweek 9 i Fantasy Premier League her