Tips til innspurten med Wildcard i Eliteserien Fantasy

Johannes Nessa

Etter en kaotisk landslagspause er det endelig klart for Eliteserie-fotball. I denne artikkelen vil jeg gå gjennom hvilke lag som har fint kampprogram i innspurten, og anbefale et potensielt WC-lag. Før jeg kommer dit vil jeg nevne en situasjon det er verdt å følge med på, og som kan få store konsekvenser for den kommende runden i Eliteserien.

I lys av det som har skjedd i landslagspausen har Helsedirektoratet varslet en mulig endring i karantenereglene, hvor fotballspillere ikke er fritatt fra karantene ved utenlandsreiser. Skulle det komme en endring der før runden vil det føre til at samtlige spillere som har vært i utlandet på landslagsoppdrag må gå i karantene i ti dager. Dette vil da gjelde spillere som Kjartansson, Eyjolfsson, Rashani, Holse og flere. Enn så lenge kan disse spillerne returnere til trening med laget gitt negativ test med ankomst, ved her kan det komme endringer på kort varsel.

Strømsgodset, Haugesund og Brann alle vært i karantene i ti dager på grunn av koronatilfeller hos blant annet Daouda Bamba og Fredrik Haugen, men grunnet landslagspause har det ikke gått utover kampprogrammet. Dette understreker likevel at det er høyst reelt at det kan komme flere smittetilfeller, som vil føre til flere utsatte kamper på kort varsel. På et generelt grunnlag vil jeg anbefale å vente lengst mulig med byttene de kommende rundene, og spare byttet om det er mulig.

Lagene med best kampprogram

Vålerenga: AAFK (B), S08 (H), STB (B), RBK (H), VIK (B), IKS (H)

Vålerenga er et av lagene som har pent program ut sesongen, og som jeg mener det fint går an å stå med tre spillere fra ut sesongen. For veldig mange er Kjartansson (11.4m) og Borchgrevink (5.9m) allerede inne i laget, og jeg mener man trygt kan gå for Dønnum (8.6) eller Bjørdal (7.7) som en tredjemann. Dønnum er den mest størst potensiale av de to i mine øyne, men han er også kun ett gult kort unna suspensjon og Bjørdal er også et fint alternativ til en litt billigere penge.

Kristiansund: MJØ (H), SIF (H), S08 (B), ODD (H), STB (B), FKH (H)

Kristiansund skiller seg ut som det laget med aller best kampprogram ut sesongen i mine øyne, med fire hjemmekamper og kun en kamp mot et lag over dem på tabellen. Å gå uten Pellegrino (10.0m) i de kommende rundene vil være veldig risikabelt. Ellers er det vanskelig å anbefale noen av de andre offensive valgene i Kristiansund, da det har vært variabelt hvem som spiller og leverer. Kalludra (5.9m) har levert respektable fire mål og ni målgivende på drøyt 1400 minutter denne sesongen, og kan være en spennende differensial. Han har blitt rotert mange ganger i år, men har startet de siste fem kampene. Ellers kan det være verdt å gå for en defensiv spiller fra KBK, for eksempel McDermott (4.9m) i mål. Aasbak (5.0m) ville vært selvskreven om han var bankers i laget til KBK, men etter to runder på benken de siste fire stoler jeg ikke helt på det. Oppsiden der er likevel stor om du tør gamble på fast plass de siste seks rundene.

Mjøndalen: KBK (B), STB (H), FKH (B), IKS (H), RBK (A), AAFK (H)

Mjøndalen vil jeg først og fremst trekke frem på grunn av de pene hjemmekampene. De kjemper også for å unngå nedrykk, og har alt å spille for fremover. Her kan det være aktuelt å kjøpe en billig forsvarer som Nakkim (4.6m), eventuelt Johansen (5.2m) eller Dragsnes (5.2m), og rotere med for eksempel en Sarpsborg-forsvarer. Sarpsborg har hjemmekamper mot Viking, Kristiansund og Sandefjord de rundene Mjøndalen spiller borte. Makani (5.1m) er et solid keepervalg ut sesongen. Offensivt lar jeg meg ikke friste av noen.

Bodø/Glimt: SIF (B), RBK (H), IKS (B), STB (H), FKH (B), VIK (H)

Bodø/Glimt-toget durer på videre, og med det pene kampprogrammet er det ingen grunn til å hoppe av. Zinckernagel (9.4m), Junker (9.7m) og Saltnes (8.2m) fremstår som de klare valgene for min del. En ting som er verdt å følge med på her er om de roterer på laget etter gullet er sikret, eller om de durer på med sterkeste ellever ut sesongen.

Odd: IKS (H), SAN (B), SIF (H), KBK (B), MOL (H), BRA (B)

Odd har et meget pent program de neste tre kampene, før det blir litt tøffere mot slutten. Ruud (7.1m) bør være selvskreven i alle lag, med både straffer, dødballer og offensivt potensiale fra åpent spill. Bakenga (7.1m) har vært i fin form den siste tiden, og skiller seg ut som den mest attraktive tredjespissen for tiden. De som står med Rossbach, Rashani, Kitolano eller Bjørtuft etter dobbeltrunden kan fint spille de i de kommende rundene også, før salg kan vurderes før de tre siste rundene.

Anbefalt lag på wildcard

For de som har spart wildcardet sitt til denne runden vil jeg her komme med et forslag til hvordan jeg ville satt opp et lag for de resterende seks rundene. De aller fleste spillerne er nevnt ovenfor, foruten Jonsson (4.6m). Jonsson og Sandefjord har hatt veldig fin form i det siste, og har fortsatt noen ok kamper igjen. Han er billig, og spiller i en offensiv kantrolle på tross av at han er forsvarsspiller på spillet. Islendingen tar også noen dødballer.

 

Anbefalt WC-lag

McDermott – 4.0 keeper

Ruud – Borchgrevink – Nakkim – Næss – Jonsson

Pellegrino – Zinckernagel – Saltnes – Dønnum – Jørgensen (eller annen billig sistemann)

Kjartansson – Junker – Bakenga

Total pris: 104.9m (!)

 

Det er mulig dette laget kan bli i dyreste laget for noen, men samtidig tror jeg mange vil ha råd til dette da de kjøpte spillere som Ruud, Borchgrevink, Pellegrino, Zinckernagel, Saltnes, Kjartansson og Junker til en langt billigere penge enn deres nåværende pris. Skulle dette laget bli for dyrt kan f.eks. Dønnum erstattes av Bjørdal, Næss kan erstattes av en billigere forsvarer eller man kan gå en billigere midtbanespiller som Kalludra på bekostning av Bakenga, og kjøre Ruud Tveter som billig mann på benken istedenfor Jørgensen.

Til slutt vil jeg nevne at Ruud, Borchgrevink, Jonsson, Zinckernagel, Dønnum og Junker alle er et gult kort unna suspensjon. Jeg vil sterkt anbefale å gå for en benk med startende spillere, både i lys av dette og koronasituasjonen.