Fantasy-nytt: Alle skadenyheter før Gameweek 11 (OPPDATERT)

Tommy Flatby

Vi gir deg alle de viktige nyhetene fra pressekonferansene til de 20 PL-lagene før Gameweek 11. Skader, suspensjoner, spiller-tilgjengelighet og alt det viktige du trenger å vite før fantasy-runden samlet i én artikkel. Vi oppdaterer artikkelen fortløpende frem mot fristen etterhvert som lagene holder pressekonferanser – Kursiv skrift indikerer at spilleren er usikker til kampen.

Leeds (v Chelsea B)

Marcelo Bielsa melder at verken Jamie Shackleton (4.8m) eller Pablo Hernandez (5.7m) vil være klare til lørdagens møte med Chelsea. Diego Llorente (4.4m) er frisk igjen, men Bielsa mener det vil være ideelt for forsvareren å få noen minutter for reservelaget først. Jack Harrison (5.5m) virker å være okay igjen, etter skaden han pådro seg mot Everton.

Utilgjengelig:

Diego Llorente
Jamie Shackleton
Pablo Hernandez
Gaetano Berardi
Adam Forshaw


Burnley (v Everton H)

Sean Dyche melder at Phil Bardsley (4.5m) og Johann Berg Gudmundsson (5.4m) begge er «touch and go» før lørdagens Everton-kamp. Robbie Brady (5.0m) har vært i trening, noe også Dale Stephens (4.3m) så vidt har vært. Jack Cork (5.0m) er fortsatt ute.

Både Nick Pope (5.4m) og Josh Brownhill (5.0m) skal være klare til kampen.

Utilgjengelig:

Robbie Brady
Phil Bardsley
Johann Berg Gudmundsson
Dale Stephens
Jack Cork


Fulham (v Manchester City B)

Scott Parker har lite nytt å melde fra skadefronten. Kenny Tete (4.3m) vil ikke være klar til møtet med Manchester City, ellers vil alle være klare.

Utilgjengelig:

Kenny Tete


Brighton (v Southampton H)

Adam Lallana (6.2m) gikk av banen med en skade mot Liverpool, og vil være utilgjengelig i noen uker. Neal Maupay (6.3m) måtte også ut med skade. Franskmannen vil først trene med laget igjen lørdag, og Graham Potter vil ta en avgjørelse etter dette. Davy Pröpper (4.8m) nærmer seg å være klar, men er ikke tilgjengelig før mandagens kamp.

Ellers er alle «all fine», ifølge Potter. Tariq Lamptey (4.8m) returnerer etter sin suspensjon.

Utilgjengelig:

Neal Maupay
Christian Walton
Jose Izquierdo

Adam Lallana
Davy Pröpper
Florin Andone


Tottenham (Arsenal H)

Mourinho sa på pressekonferansen etter 3-3-kampen mot LASK at han tror at Harry Kane (10.9m) kommer til å bli frisk til kampen mot Arsenal. «He’s on treatment.. He’s not in big trouble. I believe he is going to play». Erik Lamela (5.8m) er fortsatt ute med skade.

Toby Alderweireld (5.4m) er tilbake i trening, men ble ikke risikert før London-derbyet på søndag. Mourinho: «He’s doing very well and there is a chance that he plays on sunday»

Utilgjengelig:

Toby Alderweireld
Sergio Reguillon
Carlos Vinicius
Erik Lamela


Leicester (v Sheffield United B)

Brendan Rodgers benyttet torsdagens Europa League-oppgjør til å få i gang spillere som Caglar Söyüncü (5.3m), Ricardo Pereira (5.9m) og Wilfried Ndidi (4.8m). Leicester-treneren kunne fortelle at skaden Söyüncü pådro seg ikke så like ille ut som først antatt, og at Pereira ville bli undersøkt i løpet av fredagen.

Ndidi kom seg helskinnet gjennom torsdagens kamp. Wes Morgan (4.4m) fikk også spille, men trøblet med ryggen. Ifølge Rodgers trenger klubbkapteinen bare noen dager hvile. Nordiren meldte også før torsdagens kamp at Timothy Castagne (5.7m) ikke er langt unna å være tilbake.

Utilgjengelig:

Caglar Söyüncü
Ricardo Pereira
Wes Morgan
Timothy Castagne
Daniel Amartey


West Bromwich (v Crystal Palace H)

Veteranene Jake Livermore (4.8m) og Kieran Gibbs (4.3m) er tilbake i trening, uten at Slaven Bilic vil garantere dem noen spilletid. Conor Townsend (4.5m) kan være ute i opptil seks uker som følge av en kneskade.

Utilgjengelig:

Sam Field
Conor Townsend


Sheffield United (v Leicester H)

Ethan Ampadu (4.4m) og Enda Stevens (5.2m) kan begge potensielt være klare før helgens oppgjør mot Leicester. Lys Mousset (5.8m) er fortsatt ikke i fysisk form til å starte kamper.

Utilgjengelig:

Ethan Ampadu
Enda Stevens
Lys Mousset
Jack O’Connell


Everton (v Burnley B)

Foruten backene Seamus Coleman (4.9m) og Lucas Digne (6.1m), kan Carlo Ancelotti velge fra hele Everton-stallen når blåtrøyene tar turen til Turf Moor.

Det inkluderer ikke Jean-Philippe Gbamin (5.0m), som fortsatt ikke har begynt å trene med laget igjen.

Utilgjengelig:

Lucas Digne
Seamus Coleman
Jean-Philippe Gbamin


Manchester City (v Fulham H)

Pep Guardiola kan avsløre at Sergio Agüero (10.3m) ikke blir klar til å spille mot Fulham. Ellers har den spanske treneren lite å melde fra skadefronten.

Utilgjengelig:

Sergio Agüero


 

West Ham (v Manchester United H)

Michail Antonio (6.2m) er ute med en ny hamstringskade, og David Moyes er ikke sikker på hvor lang tid spissen vil være ute. I mellomtiden ser londonerne til Sebastien Haller (6.1m), opplyser den skotske treneren.

Andriy Yarmolenko (5.6m) er tilbake i trening etter sin koronasykdom.

Utilgjengelig:

Michail Antonio


Wolverhampton (v Liverpool B)

Nuno Espirito Santo melder at Romain Saiss (5.1m) er tilgjengelig igjen, etter at marokkaneren testet positivt for koronaviruset. Raul Jimenez (8.3m) pådro seg en fæl hodeskade mot Arsenal, men er i bedring sammen med familien. Wolves-treneren mener det er for tidlig å snakke om når spissen vil være tilbake på banen.

Utilgjengelig:

Raul Jimenez
Jonny Otto


Les mer: Kapteinsanalyse til Gameweek 11

Manchester United (v West Ham B)

Ole Gunnar Solskjær håper å ha Marcus Rashford (9.5m) tilbake igjen mot West Ham lørdag. Angriperen måtte bli byttet ut mot PSG med en skulderskade.

Utilgjengelig:

Marcus Rashford
Luke Shaw
Phil Jones


Liverpool (v Wolverhampton H)

I førstekeeper Allisons (5.9m) fravær, gjorde Caoimh Kelleher (4.5m) det godt mot Ajax i midtuken. Klopp forteller at iren har gjort nok for å overbevise ham om å starte på søndag.

Den tyske treneren forteller at Trent Alexander-Arnold (7.2m) og Naby Keita (5.2m) begge har en sjanse til å være med i troppen mot Wolves, men at han ikke vet om de kan starte eller spille 90 minutter.

Ellers melder Klopp at laget har hatt noen småskader som må vurderes før laget tas ut, og at ingen andre av de skadde er tilbake mot Wolves.

Utilgjengelig:

Andy Robertson
Jordan Henderson
Trent Alexander-Arnold
Naby Keita
Alisson
Virgil van Dijk
Joe Gomez
James Milner
Xherdan Shaqiri
Thiago Alcantara
Alex Oxlade-Chamberlain


Arsenal (v Tottenham B)

Nicolas Pepe (7.6m) er ute med suspensjon. Mikel Arteta uttalte før torsdagens Europa League-oppgjør at Thomas Partey (5.0m) fortsatt ikke hadde trent med laget, og at midtbanemannen må trene en eller to ganger før han kan vurderes.

Arsenal-trenerne mente også at David Luiz (5.5m) ikke er langt unna å være tilbake, etter hodeskaden han pådro seg mot Wolves.

Utilgjengelig:

Thomas Partey
David Luiz
Gabriel Martinelli
Nicolas Pepe


Crystal Palace (v West Brom B)

Wilfried Zaha (7.3m) og Luka Milivojevic (5.6m) er tilbake, etter at begge har vært i isolasjon med koronasmitte.

Martin Kelly (4.2m) sliter med en liten muskelskade, og blir sannsynligvis ikke klar til kamp. Langtidsskadde Nathan Ferguson (3.9m) har så vidt begynt å trene med laget igjen, men høyrebacken er ikke klar for førstelagsspill ennå.

Utilgjengelig:

Connor Wickham
Nathan Ferguson
Wayne Hennessey


Chelsea (v Leeds H)

Frank Lampard har en skadefri tropp å velge blant.


Southampton (v Brighton B)

Danny Ings (8.3m) «ser bra ut», melder Ralph Hasenhüttl. Spissen har denne uken vært tilbake på treningsfeltet etter sin kneoperasjon, men det er usikkert om han er klar før mandagens kamp. Usikker er også Nathan Redmond (6.4m), som også er på vei tilbake etter skade.

Utilgjengelig:

Danny Ings
Nathan Redmond
Mohamed Salisu


Newcastle og Aston Villa (kamp utsatt)

Som de fleste sikkert har fått med seg, er den største nyheten fra FPL-verdenen denne uken, at kampen mellom Aston Villa og Newcastle er utsatt. Årsaken er smitte i Newcastle-leiren. Det har vært spekulasjoner som sier at kampen muligens ville la seg gjennomføre førstkommende onsdag, og dermed fortsatt være del av runde 11.

Basert på denne saken fra The Telegraph, virker det relativt usannsynlig. Avisen har nemlig informasjon som sier at åtte Newcastle-spillere har testet positivt for Covid-19, og at to andre spillere ikke har fått et avklart svar.

Avisen skriver også at tre av de smittede spillerne var involverte i kampen mot Crystal Palace forrige helg, noe det er ventet at Roy Hodgson vil kommentere i sin pressekonferanse fredag.

Newcastle håper å kunne begynne fellestrening igjen mandag, men det er ikke avklart om dette vil la seg gjøre eller ikke.