Slik bruker du Free Hit-chipen foran GW18 og Dobbel Gameweek 19

Anders Fosse

Vi er seks dager unna neste frist og sesongens andre «blank»-runde, altså en runde der flere lag ikke har kamper. Runden etter følger en dobbeltrunde, der hele 12 lag spiller to kamper på én runde.

Kort fortalt ser terminlisten slik ut:

  • To kamper – Enkeltkamp i GW18 og Enkeltkamp i GW19:

Wolverhampton, Brighton, Everton, Sheffield United, Tottenham, Arsenal, Newcastle og Crystal Palace.

  • To kamper – Ingen kamp i GW18 og Dobbelkamp i GW19:

Fulham, Chelsea, West Brom, Leeds, West Ham, Leicester, Southampton og Liverpool.

  • Tre kamper – Enkeltkamp i GW18 og Dobbelkamp i GW19

Burnley, Manchester United, Manchester City og Aston Villa.

I denne artikkelen skal vi gi deg noen råd for hvordan man best navigerer seg gjennom de to rundene, hvem man bør ha og hvordan du best utnytter de siste overgangene dine inn mot rundene.

«Free Hit»-chipen

Rutinerte FPL-managere begynner å kjenne godt til «Free Hit» etter hvert, men for dem som ikke er det, så kan chipen brukes i en runde én gang i løpet av en sesong. Når chipen er aktivert står du fritt til å selge og kjøpe akkurat de spillerne du vil uten minuspoeng, akkurat som på et Wildcard, eller før runde 1.

Forskjellen fra et Wildcard er at du med en Free Hit-chip, etter runden du har brukt den, får tilbake akkurat de spillerne du hadde i runden før.

Eksempelvis: Hvis du bestemmer deg for å aktivere Free Hit nå, i dagene eller timene før runde 18, så vil spillerne du har med deg inn til runde 19 være de samme spillerne du hadde da fristen for runde 17 gikk ut.

Vi har sett at noen har lurt på hva som skjer hvis du bruker et bytte eller to før du aktiverer Free Hit. Svaret på det er at disse byttene blir slettet. Også ekstrabyttet ditt, dersom du har spart opp to bytter før du aktiverer Free Hit, vil gå tapt. Man stiller uansett med ett bytte etter et Free Hit.

Man kan også bare bruke én chip i hver runde, altså kan man for eksempel ikke bruker Free Hit og Bench Boost i en og samme runde.

Ellers har vi et veldig klart råd: Hvis du skal bruke Free Hit eller en annen chip i runde 18 eller 19, så vent med å aktivere den til vi vet sikkert at kampene blir spilt på tidspunktene de er satt opp. Ja, du går glipp av noen prisøkninger her og der, men det settes smitterekorder annenhver dag i Storbritannia, og selv om man tester mer og vet mer om viruset nå enn da man utsatte Premier League i mars, så er det over hundre ganger så mange registrerte smittede nå som den gangen. Selv om ikke FA ønsker det, så kan det fort komme en utsettelse, og da er det ikke sikkert at man får tilbake en chip som man allerede har aktivert.

Med forbehold om at kampene spilles som oppsatt: Det er to scenarioer som passer veldig bra for et Free Hit nå:

  • Det ene er at du har 11 spillere med kamp i runde 18, noe som i de fleste tilfeller vil si at du ikke har et særlig bra lag i den særdeles lekre dobbeltrunden i 19. Med andre ord kan 19 da være et ideelt tidspunkt å bruke Free Hit på.
  • Det andre scenarioet er at man nå har 14 eller 15 spillere med dobbeltkamp i runde 19. Da vil du også mest sannsynlig bare kunne stille med maks 5-6 spillere i runde 18, noe som kan gjøre at det lønner seg med et Free Hit her, i tillegg til Bench Boost (at poengene på på benken din også blir telt med) i runde 19.

Aller helst burde man nok navigert seg inn mot et av alternativene allerede, men hva om man har duppet bittelitt av i timen?

Hva gjør jeg nå?

Sjekk laget ditt nå. Om du sitter med syv spillere eller færre i runde 18 så er sjansen veldig stor for at du kan stille med 11-12++ spillere med dobbeltkamp i 19. Altså er det ideelt å bruke Free Hit i runde 18, og kanskje også Bench Boost i runde 19 – dette kan være den runden med flest dobbeltkamper i hele sesongen – i tillegg til at populære lag som Spurs, Wolverhampton, Brighton og Everton har veldig fine enkeltkamper i den samme runden.

Om du har åtte eller flere spillere med kamp i runde 18 så er det i hvert fall ikke noe poeng å aktivere Free Hit-chipen i den runden, da det mest sannsynlig kommer en mer egnet runde senere i sesongen. Disse blank- og dobbeltrundene blir definitivt ikke de siste i første halvdel av 2021, selv om det er en god sjanse for at det er de største. Både korona og cupene kan forårsake blank- og dobbeltrunder. Om du, etter 8+ spillere i runde 18, skal aktivere enten Free Hit, Triple Captain eller Bench Boost i runde 19 kommer an på hvordan henholdsvis laget, din beste spiller eller benken ser ut før runden – her er det i utgangspunktet ingen fasit.