6 spillere du bør kjøpe til Dobbel Gameweek 19 (Oppdatert)

Anders Fosse

Vi skal kikke på fem spillere du absolutt burde få inn på laget ditt foran den spennende dobbeltrunden i Fantasy Premier League.. Her vil vi ha størst fokus på potensialet i den doble 19-runden, men et par av disse spillerne har også kamp i 18.

Mohamed Salah (12.6m)

Møter både Manchester United og Burnley hjemme i runde 19. Null målpoeng mot West Brom, Newcastle og Southampton nå, men er på tredjeplass over sesongen hvis man ser på hvor mange minutter det går mellom hvert xGI («Expected Goal Involvements»). 108 minutter går det mellom hvert forventede målpoeng for egypteren, kun slått av Bruno Fernandes (104 min) og Jamie Vardy (104 min). Liverpools form i det siste er likevel litt urovekkende, som diskutert i flere kapteinsartikler.


Kevin De Bruyne (11.6m)

På fjerdeplass på den nevnte xGI-statistikken, med 112 minutter mellom hvert forventede målpoeng. Mot Chelsea løsnet det endelig litt, da han taklet en uvant spissrolle på glimrende vis. Møter både Crystal Palace og Aston Villa hjemme i runde 19, og er nærmest garantert å starte begge. Har også kamp i 18.


Bruno Fernandes (11.3m)

Portugiseren har altså best xGI-statistikk over hele sesongen. Nå møter han både Liverpool og Fulham borte i samme runde. Fernandes har 10 poeng i snitt per bortekamp i år, kontra 6,6 hjemme. Det skal likevel understrekes at undertegnede ikke tror hjemme-/bortebane har så mye å si i år, på grunn av fraværende publikum. Fernandes sine xGI-tall bygger opp under dette, med 104,5 minutter mellom hver forventede målinvolvering hjemme og 103,6 minutter borte denne sesongen. Har også kamp i 18.


Michail Antonio (6,2m)

West Hams eneste spiss om dagen har slitt (som vanlig) med skader i lang tid, men skal nå være klar for kamp. Har en xGI hvert 176. minutt på de minuttene han har spilt denne sesongen, som er helt ok, men hvem glemmer vel ikke de enorme prestasjonene på slutten av forrige sesong, da han hadde en xGI hvert 78. minutt? Nydelig dobbel.

 


Kapteinsanalyse til Dobbel Gameweek 19

Differensial: Vladimir Coufal (4.7m)

640 minutter mellom hver forventede målinvolvering for Coufal er åpenbart et stykke unna de overnevnte, men det er ikke langt unna de beste forsvarsspillerne, som João Cancelo (277 min), Alexander Arnold (368 min) og Robertson (416 min). Han er åpenbart også langt billigere, og West Ham har kanskje den fineste dobbeltkampen av dem alle, med Burnley og West Brom hjemme. Cresswell, Soucek og Bowen bør også vurderes sterkt.


Differensial: Hakim Ziyech (8.1m)

Det er ikke mye det er lett å bli klok på denne sesongen, men én ting man har sett er at Chelsea har vært to forskjellige fotballag med og uten Ziyech. For å illustrere dette så har Chelsea tatt 2,2 poeng i kampene marokkaneren har startet, og 1,2 poeng i kampene der Ziyech har vært skadet eller startet på benken. 217 minutter mellom hvert xGI er ikke spinnville tall, men han er en frekk differensial i kampene mot Fulham og Leicester i runde 19.