Dette bør du gjøre foran Dobbel GW 24 (Oppdatert)

Anders Fosse

Det er uten tvil en ganske spesiell sesong, med utsettelser som forårsakes av andre ting enn det man vanligvis utsetter kamper for, nemlig cupkamper. Dette medfører også at man får en god del ekstra dobbelrunder, og allerede til helgen banker fire lag på dobbeldøren.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke fire lag det gjelder, hvem du bør hente, hvilke andre faktorer det kan være greit å ha i bakhodet nå og hvem som bør være rundens kaptein.

 

Disse lagene har Dobbel Gameweek

 

Manchester City (TOT, eve)

Selv uten De Bruyne stormer Manchester City mot en ny Premier League-tittel. De viste mot Liverpool at de nå kan slå hvem som helst, og selv om dobbelen ikke er perfekt så kan man regne med en god del poeng her.

 

Burnley (cry, FUL)

Dette er en helt utsøkt dobbel med tanke på de defensive spillerne til Burnley. Crystal Palace og Fulham er begge på pallen når man ser på hvem i Premier League som har lengst tid mellom hvert xG (forventede mål) de siste seks rundene. Det går 138 minutter mellom hvert xG for Crystal Palace (i øyeblikket uten Zaha), mens Fulham bare kommer seg til et forventet mål hvert 101. minutt. Til sammenligning er Man City best, med et xG hvert 43. minutt.

 

Everton (FUL, MCI)

I motsatt ende av banen slipper Man City bare til et xG hvert 224. minutt. Med andre ord bør man ikke ha høye forventninger til Calvert-Lewin her (annet enn oppmøte), men en dobbel som inkluderer Fulham er alltid interessant.

 

Fulham (eve, bur)

En helt grei dobbel, bortsett fra at Fulham som nevnt er elendige offensivt om dagen. De er også blant de tre verste lagene defensivt de siste seks rundene, med et xGC («Expected Goals Conceded») hvert 59. minutt.


 

Disse spillerne bør du hente til Dobbel Gameweek 24

Mange har kanskje tre Man City-spillere fra før av. Hvis ikke så er dette tidspunktet å gjøre det på.

Ilkay Gündogan (6,0m)

Tallene prater for seg. Han leverte i tospann med De Bruyne før sistnevnte ble skadet også, men det er de siste ukene at tyskeren virkelig har markert seg. Han har en xGI («Expected Goal Involvements») på 5,6 de siste seks rundene – det er best av samtlige i Premier League. Er dessverre kanskje ikke på straffer lengre nå etter missen mot Liverpool. Rodri har vært usikker foran runden, men trente torsdag og fredag. Det er derfor liten grunn til å tro at Gündogan vil bli brukt som defensiv midtbanespiller, slik det har vært spekulert i denne uken.

Raheem Sterling (11.6m)

Et dyrere alternativ på midtbanen, men har levert bra den siste tiden, og er mer involvert uten De Bruyne på banen. Har en forventet målinvolvering hvert 97. minutt de siste seks rundene, som er best av alle i ligaen.

Rúben Dias (6.1m)

Spiller alt på det beste forsvaret man har sett på flere år i Premier League. Har også fått ufortjent dårlig betalt på dødballer, med tanke på at han har 1,8 i xGI over sesongen, og bare står med en assist. Til sammenligning har for eksempel Stones to mål med en xG på 0,8. Det er helt fint å stå med Cancelo i forsvaret også, og kanskje det til og med er mer fornuftig med to forsvarere og en midtbanespiller enn omvendt. Han har en xGI hvert 308. minutt over hele sesongen, som er best av alle forsvarere i ligaen, men det er en liten rotasjonsrisiko her.

Dias, som også har vært markert gul på spillet, trente samme dag. Derfor kan han fremdeles være aktuell til å starte allerede lørdag, og sikre seg en dobbelkamp.

Burnley-forsvarer

Man bør ha minst én Burnley-forsvarer i runden som kommer. Tarkowski til 5,3 er det dyreste alternativet, men til tross for null målpoeng denne sesongen så han har faktisk best xGI av samtlige stoppere i ligaen, med 2,7. I forrige sesong hadde han en målinvolvering hvert 684. minutt, og det kan fort løsne her snart. Lowton (4,5) er det billigste alternativet til en sikker plass, mens Erik Pieters (4,3) sannsynligvis bare har plassen på lånt tid frem til Charlie Taylor er tilbake. Ingen av disse tre backene er noe målfarlige. Burnley-keeper Nick Pope har det også vært skadesnakk om, men det virker som om han er helt klar.

 

Differensial: Ademola Lookman (£5,0 – eid av 1,2 %)

Fulham har på sin side et langt bedre program med Sheffield United og Crystal Palace i runde 25 og 26, i tillegg til dobbelen nå. Mannen med best tall er Lookman, som har en xGI hvert 243. minutt. Ønsker nok å vise seg fram mot sine tidligere eiere på Goodison.

Calvert-Lewin var en av anbefalingene våre, men på pressekonferansen fredag blir det bekreftet at han mister i alle fall Fulham-kampen med skade. Hvis han blir klar mot slutten av runden så gjenstår det en enkelkamp mot Man City. Han er derfor uaktuell for vår del.


 

To ting du bør være obs på

1: Ser førsteelleveren din så bra ut at du ikke er sikker på om det vil lønne seg å hente en spiller med dobbelkamp? Se til benken din, og se om du kan få byttet ut noen der med en Southampton- eller Leeds-spiller. De to lagene har nemlig dobbelrunde i 25.

2: Tirsdag, onsdag og torsdag denne uken spilles FA-cupens femte runde. Lagene som tar seg videre her vil ikke ha kamp i runde 29, fordi den krasjer med kvartfinalene. Det gjelder naturlig nok også lagene som skulle møtt FA-cup-kvartfinalistene i runde 29. Mest sannsynlig vil mange av disse kampene bli flyttet til GW26, som ser ut til å bli den siste, store dobbelrunden denne sesongen. Med andre ord: Ikke sats alt på dobbelrundene i 24 og 25. Ser laget ditt greit ut så kan det være lurt å spare kruttet til runde 26. Vi i FantasyFans kommer tilbake med mer informasjon og råd om både runde 25 og 26 når de nærmer seg.


Kaptein til Dobbel Gameweek 24

Til tross for at Bruno Fernandes møter West Brom så er det umulig å komme utenom Manchester City i denne runden.

Selv om City er gode defensivt så er det for lite offensive poeng i Dias til at det frister med kapteinsbindet der. Cancelo kunne vært et godt alternativ, men vi er ikke sikre på at han starter begge.

Det samme kan egentlig sies om Sterling. Han har spilt mye denne sesongen, men har blitt hvilt to av de siste syv kampene. Vanligvis når han benkes så kommer han ikke innpå. I en normalrunde så er det optimalt, da man sannsynligvis har mer poeng på benken og en god visekaptein. I en dobbelrunde er det derimot veldig lite ideelt, da spilleren mest sannsynlig starter den andre kampen, og dermed blir stående i førsteelleveren med uttellingen fra den.

Derfor blir rundens kaptein for vår del spilleren med høyest xGI i hele Premier League om dagen.

Rundens kaptein: Ilkay Gündogan (6.0m)