Dette gjør du foran Gameweek 25 i Fantasy Premier League

Anders Fosse

Nå begynner ting å dra seg til, og hva du bør gjøre avhenger mye av om du har igjen Wildcard, Free Hit og Bench Boost. Vi ser på veien videre, og gir deg tips for alle mulige scenarioer laget ditt måtte befinne seg i. I tillegg gir vi deg rundens kaptein.

Kommende runder

I skrivende stund gjenstår det to kamper i runde 24, nemlig Burnley – Fulham og Everton – Manchester City som spilles onsdag. Vår anbefalte kaptein Gündogan dro med seg 19 poeng fra den første kampen alene, og det er ren bonus hvis han rister av seg den stramme lysken, møter opp mot Everton og gjør noe lignende der.

I runde 25 har to lag dobbelkamp. Leeds har den beste, gjennom at de møter Wolves og Southampton, mens sistnevnte møter Chelsea i tillegg til Leeds. Spillere som Bamford, Dallas og Raphinha bør være høyaktuelle for laget ditt.

Det er likevel runde 26 mange tenker på nå, og med god grunn, for selv om kampene ikke er bekreftet flyttet enda så vil FA-cupkvartfinalistene (som vi nevnte sist), samt deres motstandere ikke spille i runde 29. Kampene blir flyttet, og alt tyder på at en solid porsjon av dem skal spilles i runde 26, der lagene allerede har en kamp. Med andre ord: Dobbelkamp for omtrent halve Premier League.

Dobbelrundeguru Ben Crellin har gitt oss nøyaktig informasjon om dette på forhånd i en årrekke. Ingenting er foreløpig 100 prosent bekreftet, verken i spillet eller av Premier League selv, men sannsynligvis vil de kommende dobbelkampene i 26 bli helt bekreftet før fristen for runde 25 går ut. Hvis de mot formodning ikke skulle bli det, så kan du likevel være veldig sikker på følgende oppgjør i GW26 allerede nå:

Manchester City møter West Ham + Wolves eller Southampton
Aston Villa møter Leeds + Everton eller Sheffield United
Spurs møter Burnley + Fulham eller Southampton
Everton møter Southampton + Aston Villa eller West Brom
Burnley møter Spurs + Leicester
Manchester United møter Chelsea + Crystal Palace
Crystal Palace møter Fulham + Manchester United
Leicester møter Arsenal + Burnley
Liverpool møter Sheffield United + Chelsea
Chelsea møter Manchester United + Liverpool

I tillegg har Wolves trolig en dobbel her også, mens Man City og Southampton trolig har dobbelrunde også i 27.

Mye å holde styr på med andre ord, men det viktigste for deg nå er å forstå hva slags posisjon du er i med tanke på chipbruk før disse rundene – det kan skille mye om du spiller kortene dine riktig.


Dette gjør du hvis.. du har Wildcard, Free Hit og Bench Boost igjen

Gratulerer! Du er i en glimrende posisjon. Her er det flere muligheter, men den mest åpenbare vil være å stable på plass et lag slik at du kan bruke Bench Boost i runde 26. For at du skal kunne gjøre det er det viktig at du bruker Wildcardet allerede nå, før den kommende runde 25, siden det ikke er lov å bruke flere chips (for eksempel Wildcard og Bench Boost) i samme runde.

Hent 15 spillere fra lagene med dobbelkamp i 26 (de som er listet opp først i rekken over) før runde 25-fristen går ut, og aktiver Bench Boost i runde 26 (og gjør eventuelt en siste justering hvis noen blir skadet eller suspendert).

Du vil nå ha et lag som er lite egnet for blankrunde 29. Vi har sett at enkelte argumenterer at man ikke bør bruke Free Hit i runde 29 fordi det er få kamper og potensielt lite poeng å hente, men her er vi uenig.

Ved å bruke Free Hit i runde 29 (altså at du for én runde kan plukke akkurat de spillerne du vil uten minuspoeng for bytter, og få tilbake ditt opprinnelige lag runden etter) så slipper du å gjøre det alle uten Free Hit kommer til å gjøre, nemlig å tenke på at spillerne de henter før runde 29 også må ha kamp i den runden. Du kan heller konsentrere deg om å hente spillere med for eksempel dobbelkamp i runde 27 eller 28, eller som generelt er i form og har et fint program.


 

Dette gjør du hvis.. du har Free Hit og Bench Boost igjen, men ikke Wildcard

Forhåpentligvis ser laget ditt så bra ut i runde 26 at det kan lønne seg å bruke Bench Boost her, selv om du ikke får brukt runde 25 til å perfeksjonere laget gjennom et Wildcard.

Det viktigste i dette tilfellet vil være å bruke byttene de neste par rundene på å ha en spillende benk i runde 26, slik at du kan aktivere Bench Boost da. Med mindre det i mars/april kommer omfattende utsettelser etter koronautbrudd så vil runde 26 bli den siste, store dobbelrunden, selv om enkelte lag også vil ha dobbelkamp i en og annen runde senere også. Derfor kan dette være det optimale tidspunktet for en Bench Boost, hvis du fremdeles har den chipen.


 

Dette gjør du hvis.. du har Wildcard (og Bench Boost?) igjen, men ikke Free Hit

Det er faktisk muligheter for å stable på plass et lag som passer i både 26 og blankrunden i 29. Våre redningsmenn spiller for Aston Villa og Spurs. Det er sannsynligvis de to eneste lagene som vil få dobbelrunde i 26, og i tillegg ser ut til å ville få en kamp runde 29.

Det er en bonus for oss som følger med. Tre spillere fra hvert av disse to lagene løser mye. Så er spørsmålet: Når skal man bruke Wildcardet man fremdeles sitter med?

Her er det to muligheter, og alt kommer an på hvordan laget ditt ser ut nå:

Scenario 1: Du har 9-15 spillere som vil få dobbelkamp i runde 26. Da er du såpass godt rustet til runde 26 at du slipper å tenke på Wildcard før den.

Mest sannsynlig er du ikke like godt forberedt til runde 29, men da kan du bruke rundene frem mot denne blankrunden, der kun åtte lag spiller, til å hente spillere med kamp.

De eneste lagene som spiller i runde 29 er Fulham, Spurs, Aston Villa, Leeds, Newcastle, Brighton, West Ham og Arsenal.

I runde 30 ser laget ditt med andre ord ganske krise ut, med flere innslag fra disse middels attraktive lagene, men det er da Wildcardet du har spart kommer til nytte, og du kan rydde unna og perfeksjonere laget ditt før innspurten.

Om du har Bench Boost igjen så kan det være litt lite med «bare» 9-11 spillere nå med dobbelrunde i 26. Hvis spillerne dine med enkelkamp i 26 ikke frister, så bør du også følge rådet i scenario 2:

Scenario 2: Du har 0-8 spillere med dobbelrunde i 26. Da kan det være lurt å brenne Wildcardet allerede nå før runde 25 (hvis du har Bench Boost eller Triple Captain igjen) eller i runde 26 (hvis du ikke har andre chips igjen).

Konsentrer deg om lagene som har dobbel i runde 26, men viktigst: Hent tre spillere fra Spurs og Aston Villa. Begge har altså dobbelkamp i 26 og ok program frem mot 29, der de to lagene etter all sannsynlighet møtes, slik at du er sikret minst seks spillere med kamp i 29.

Dette gjør du hvis.. du har brukt både Wildcard og Free Hit

Da er det ikke så mye annet å gjøre enn å navigere seg gjennom rundene på best mulig måte, gjennom å hente Spurs- og Aston Villa-spillerne, samt andre lag med dobbelrunde i 26 og med generelt fint program, som for eksempel Manchester City, Liverpool og Everton.


Rundens kaptein

Her er det heldigvis ikke så mye å lure på. Patrick Bamford spiller alt, har to fine kamper og over hele sesongen så har han høyest xG («Expected Goals» fra Opta) av samtlige hvis man ser bort fra straffesparktaker Vardy, som med sine seks straffemål er et lite hakk foran på samlet xG.

Bamford har vist en litt nedadgående kurve, og 225 minutter mellom hvert forventede målpoeng de siste seks rundene er ikke optimalt, men han spiller på et veldig offensivt lag, og viste mot Leicester hvor fort han plutselig kan snu og dunke inn 15 poeng.

Rundens kaptein: Patrick Bamford (6,8m)