Bør du bruke Triple Captain i Dobbel Gameweek 26?

Anders Fosse

Bare sekunder etter at forrige deadline var passert ble dobbelrundene i 26 og 27 bekreftet. Vi oppsummerte det viktigste og sikreste fra Ben Crellin i forrige artikkel, og han traff på det meste, i tillegg til at Fulham, Sheffield United og West Brom også fikk dobbelrunde.

Samme mann melder nå interessant info vedrørende runde 32 og 37. Disse kolliderer med henholdsvis FA-cupens semifinaler og finale, men i motsetning til tidligere år så vil de ikke skape dobbel- og blankrunder. Årsaken er at midtuken i samme runde er ledig, så seriekampene kan flyttes bare noen dager.

Hva betyr det for oss? Jo, det betyr at med mindre det ikke skulle skje noe helt uforutsett, som utsettelser i forbindelse med koronautbrudd eller lignende, så vil runde 26 være den klart beste anledningen for å bruke Bench Boost (som vi diskuterte sist).

Samtidig betyr det også at Triple Captain er høyaktuell for alle dem som sitter igjen med den. Blant topp 10.000 er det faktisk tre av fire som ikke har brent av den verdifulle brikken som tripler poengene til én spiller på laget ditt.

Av topplagene er det kun Spurs som ligger an til å få ytterligere en dobbelrunde denne sesongen, i tillegg til de som allerede ligger i spilleplanen. Man City har som kjent dobbelrunde også i 27.

Både Spurs, Liverpool, Man United og Man City går nå inn i en dobbelrunde, men hvem skal man bruke Triple Captain-chipen på? Vi kikker nærmere på de heteste objektene, og kommer med vår anbefaling.

All statistikk er hentet fra Opta, og baserer seg på de seks siste rundene, med mindre ikke annet er oppgitt.


Tottenham (BUR, ful)

142 – Minutter mellom hvert forventede mål
27 – Skudd i boks
5 – Store sjanser

Spurs har hatt et tøft program i det siste, og det synes på de underliggende tallene. De scoret bare ett mål mot Liverpool, Chelsea og Man City til sammen, og imponerte heller ikke nevneverdig mot West Ham, West Brom og Brighton, med bare ett mål i snitt per kamp.

142 minutter mellom hvert forventede mål er nest dårligst i hele Premier League i samme periode, og selv om det kanskje er lenge siden mange tenkte på Kane i Fantasy-sammenheng så har han vært involvert i 3,5 av de 6 siste kampene, så den svake formen kan ikke alene tilskrives hans fravær.

Engelskmannen er likevel svært god mot bunnlagene. Siden nyttår har han puttet mot Leeds, Fulham, Sheffield United og West Brom, og kun gått målløs av banen mot Liverpool, Man City og West Ham nå sist.

Han har spilt 10 kamper mot de åtte svakeste lagene i årets Premier League i år, og har faktisk til gode å gå av banen uten en målinvolvering i de 10 oppgjørene (!). Disse har resultert i 9,2 FPL-poeng i snitt per kamp for Kane, som nå møter Burnley og Fulham. Son har for øvrig 7,6 poeng per kamp mot samme motstand.

Selv om det har gått 240 minutter mellom hver forventede målinvolvering fra Kane de siste seks rundene, så har han langt bedre tall (hvert 151. min) hvis man ser på sesongen som en helhet, og dette er en runde som bør passe både ham og laget.


Liverpool (shu, CHE)

58 – Minutter mellom hvert forventede mål
50 – Skudd i boks
14 – Store sjanser

Apropos lag som er ute av form så har Liverpool fire tap på rappen, men som man ser av de underliggende tallene så er det ikke fullstendig krise.

De har levert langt bedre enn Spurs, og det har også Salah sammenlignet med Kane. Egypteren står i det siste med en forventet målinvolvering hvert 132. min, nesten dobbelt så ofte som Spurs-spissen. Det er kun Antonio (93. min), Gündogan (97. min), Aubameyang (103. min), Sterling (112. min), Mane (117. min), Diagne (119. min) og Bruno Fernandes (122. min) som kan matche Salahs tall den siste tiden.

Sånn sett er Mane et kapteinsalternativ også, hvis du har ham, men over sesongen så har Salah (hvert 119. min) vært farligere med tanke på minutter mellom hver forventede målinvolvering enn Mane (144. min).

Et skremmeskudd i denne dobbelen er Chelsea. Tuchel har virkelig løftet laget siden sin inntreden, spesielt defensivt. Med 182 minutter mellom hvert forventede baklengsmål den siste tiden har laget gått forbi Man City (hvert 176. min) når det gjelder defensiv soliditet, og er nå best i ligaen.

Da hjelper det lite for Salah at Sheffield United er forventet å slippe inn hvert 64. min, som tross alt har vært bedre defensivt enn Liverpool selv (hvert 61. min).


Manchester United (che, cry)

50 – Minutter mellom hvert forventede mål
56 – Skudd i boks
16 – Store sjanser

Et annet lag som nå skal møte Chelsea er Manchester United. Det lover ikke spesielt bra, men vi ser av tallene at de har vært bedre enn både Spurs og Liverpool offensivt i det siste.

Bruno Fernandes er involvert i det meste, slik han har vært hele sesongen. Som vi har nevnt tidligere så er det kun Vardy (hvert 111. min) som overgår Bruno Fernandes (hvert 114. min) når det gjelder minutter mellom hver forventede målinvolvering over hele sesongen.

Om de skulle slite mot Chelsea i første kamp så kan United-fansen og de som stoler på Bruno med kapteinsbindet glede seg til Crystal Palace-kampen. Laget har et forventet baklengsmål hvert 52. minutt de siste seks rundene, det er verst av samtlige Premier League-lag.


 

Manchester City (WHU, WOL)

47 – Minutter mellom hvert forventede mål
65 – Skudd i boks
19 – Store sjanser

Etter en litt trøblete start på sesongen har nå Manchester City virkelig funnet godformen, og det eneste som kan sette en stopper for dem nå er det enormt tette kampprogrammet framover.

Laget har to doble runder på rappen i 26 og 27, og selv om det kan høres forlokkende ut, så er kampprogrammet nødt til å ta på for de lyseblå etter hvert.

Fra onsdag 24. februar til lørdag 20. mars har laget åtte kamper, altså to kamper i uken. Et så tett program er for øvrig noe de har hatt siden 4. januar, men da blant annet med ligacup og FA-cup mot svakere lag der de har kunnet rotere litt.

Nå må de stort sett stille med toppet mannskap i hver eneste kamp, og det spørs om ikke det går utover kvaliteten på det som leveres fra de som stiller fra start, kamp inn og kamp ut.

Gündogan og Sterling topper statistikklistene, som nevnt i forbindelse med Salah. For de som vurderer De Bruyne, så er ikke tallene all verdens etter comebacket. Han kan skilte med en forventet målinvolvering hvert 215. min basert på de to kampene mot Everton og Arsenal.

Selv da han og Gündogan spilte sammen på midten fra runde 13 til 19 så hadde de lik uttelling, med fem målinvolveringer hver. Samtidig var De Bruyne stort sett nest sist på ballen (ett mål og fire målgivende) mens samtlige av tyskerens involveringer var mål. Det er ikke gitt at det lønner seg å bytte fra Gündogan til De Bruyne slik City spiller om dagen.


Rundens Trippel Captain

I Fantasy-sammenheng diskuterer man ofte faktorene form vs. fixtures. Selv har jeg alltid ment at svaret er en blanding av de to, men om jeg skal velge én av dem så vil jeg trekke fram kampprogram som den klart viktigste, i tillegg til det å spå kampbilder og finne trender som gjentar seg.

Det er liten tvil om at Spurs kommer til å ha mye mer ball og kontroll mot Burnley og Fulham enn hva de har hatt mot Man City, Chelsea og Liverpool, og de to motstanderlagene kommer til å ligge lavt i banen. Dette er noe som sannsynligvis ikke er hundre prosent ideelt for Son, men for Kane gjør det ikke så mye. Han er livsfarlig hvis han får vende opp fra 20 meter og innover.

De tre siste rundene, etter at han kom tilbake fra skade, har Kane fyrt av 13 skudd. Til tross for at Man City har stått på motsatt banehalvdel i en av disse kampene så er de 13 avfyrte skuddene flest av alle i Premier League i samme periode (likt med Maddison). Med skuddfoten til engelskmannen i tankene så vet vi hvor ofte disse prosjektilene kan gå i mål, også fra lengre hold.

Formen til Spurs er ikke der, men vi tror at de enkle kampene nå blir utslagsgivende for en snuoperasjon. Man kan utmerket bruke Triple Captain på Harry Kane i den kommende runden, det spørs veldig om det kommer en bedre anledning denne sesongen.

Kaptein for DGW26: Harry Kane (11.1m)

Visekaptein: Bruno Fernandes (11.6m)