Hvem bør du velge som kaptein til Gameweek 31?

Anders Fosse

To mål, et stolpetreff og 26 poeng får være godkjent betalt for vår Kane-kaptein i forrige runde. Vi forsøker å treffe like bra denne gangen!

 

Mohamed Salah (AVL)

Kostnad – 12,4m
Eierandel – 29,4%
Poengform – 3 – 2 – 2 – 3 – 8 (3,6 per kamp)

Endelig lyktes det for Salah og Liverpool! Egypteren, som hadde gått målpoengløs av banen i fem kamper på rad, fikk seg en nettkjenning etter en særdeles lite vellykket takling av Arsenals Gabriel, i en kamp Liverpool vant fortjent 3-0.

Salah trengte denne oppsvingen. I de fem rundene før Arsenal-oppgjøret hadde han en xGI («Expected Goals Involvements» fra Opta) bare hvert 207. minutt. Mot «The Gunners» fikk han til sammen 1 i xGI, altså en forventet målinvolvering hvert 90. minutt, og han så generelt litt giftigere ut før Premier League-programmet nå blir grønt for ham og hans lagkamerater.

Det skal sies at kampprogrammet også blir tett, med Real Madrid i Champions League denne midtuken, samtidig som en friskmeldt Jota innbyr til litt rotasjon for angrepstrioen til Liverpool.

Motstander Aston Villa har ikke vært helt seg selv den siste tiden, kanskje spesielt i fraværet av Jack Grealish. Dette har ikke bare preget laget fremover i banen – det virker som om ballen i mye større grad innehas av motstanderen, som dermed kommer til sjanser oftere enn ellers. Hvert 76. minutt har Villa et forventet baklengsmål (xGC), noe som er 9. best i ligaen. Ikke håpløst, men vi har opplevd dem og Martínez bedre tidligere i sesongen.

Mandagens uttalelser tyder på at Grealish kan være tilbake til helgen, noe som vil gjøre laget hans til en litt vanskeligere motstander for et Liverpool-lag som altså spiller kamp tirsdag også.


Kevin De Bruyne (LEE)

Kostnad – 11,9m
Eierandel – 45,7%
Poengform – 2 – 2 – 14 – x – 3 (5,25 per kamp)

Et annet lag som skal ut i Europa-spill denne midtuken er Manchester City. Pep overrasket på nytt i helgen, med Jesus og Agüero sammen på topp, med Mahrez som breddeholder og De Bruyne som playmaker.

Hva manageren finner på til uken er ikke godt å si, men De Bruyne er ett av hans aller sikrest kort. Selv i det tøffe programmet fra midten av februar av og frem til forrige landslagspause spilte belgieren det aller meste.

Han har også bare blitt byttet inn fra benken to ganger i denne sesongen: I runde 6 og 24. I begge tilfellene hadde han nettopp vært ute med skade, og fikk dermed altså bare noen minutter til å finne tilbake til kampformen sin – betryggende hvis du skal sette kapteinsbindet på ham.

Ligagullet er ikke spikret helt ennå, så vi forventer å se De Bruyne fra start her. Da kan det fort bli et par målpoeng på ham, hvis han fortsetter i samme sporet som mot Leicester, der han blant annet hadde et frispark i tverrligger.

Leeds er likevel ingen drømmemotstander. Da lagene møttes tidligere i sesongen endte kampen 1-1, og i det siste har de hvitkledde skjerpet seg defensivt. En xGC hvert 86. minutt er 6. best i ligaen de siste seks rundene. Bare Chelsea (hvert 156. min), Brighton (141. min), Man United (105. min), Man City (100. min) og Liverpool (96. min) har bedre defensive tall.


Harry Kane (mun)

Kostnad – 11,6m
Eierandel – 47,5%
Poengform – 2 – 19 – 2 – 7 – 13 (8,6 per kamp)

2,16 i xGI er rimelig spinnvilt selv over et par runder, men Kane sanket faktisk alt dette i løpet av bare 90 minutter mot Newcastle. Det kunne med andre ord blitt enda mer enn de to målene han stakk av med fra dette oppgjøret.

Målpoengsnittet til Kane de siste rundene er også helt i særklasse, og han har 7,43 i xGI de siste seks rundene – et lite hav foran nestemann på listen (Antonio, 4,53).

Det er bare synd at laget hans nå møter Manchester United. Spurs vant riktignok dette oppgjøret 6-1 i høst, men da var det både rødt kort og et ganske annet United-lag involvert. I det siste har ikke Mourinhos menn levert mot «topp seks»-motstand:

Liverpool – Spurs 2-1
Spurs – Liverpool 1-3
Spurs – Chelsea 0-1
Man City – Spurs 3-0
Arsenal – Spurs 2-1

Dette er beholdningen til Spurs på de fem siste ligakampene mot det som tradisjonelt sett har vært topplagene. Null poeng og tre mål er ikke spesielt imponerende, selv om Kane er veldig fin å ha mot bunnlagene.


Differensial: Marcos Alonso (cry)

Kostnad – 5,7m
Eierandel – 2,9%
Poengform – x – x – 8 – x – 3 (5,5 per kamp)

Flere hadde sett seg ut en viss spanjol før West Brom i forrige runde, og allerede etter 27 minutter hadde Alonso allerede skaffet seg en målgivende, og laget hans holdt fremdeles nullen uten store problemer.

Så skulle Thiago Silva ha et ord med i laget, skaffet seg rødt kort, og resten er historie. Premier Leagues beviselige beste forsvar de siste seks rundene (selv inkludert denne kampen, ref xGC-tallene over) raknet helt, og Matheus Pereira er mannen mange nå henter, etter fire målpoeng i dette oppgjøret.

Hans xGI på 1,12 her var likevel bare marginalt bedre enn Alonso sine 0,82 – noe som altså var nest best av alle på banen. Alonso har faktisk en xGI hvert 189. minutt de siste seks rundene, problemet hans er bare at Chilwell har blitt foretrukket i toppkampene mot Man United og Liverpool, samt mot Leeds i runde 28.

Mot Crystal Palace tror vi at Chelsea kommer til å jage mål, og da tror vi at Alonso blir valgt igjen, spesielt hvis Chilwell starter mot Porto onsdag. Alonsos underliggende offensive tall kombinert med Chelseas suverene defensive tall er en oppskrift på masse poeng ut sesongen, selv etter arbeidsuhellet mot West Brom.


Rundens kaptein

Denne runden står det mellom Salah og De Bruyne for vår del. Et skrekkscenario er at Klopp finner ut at han skal hvile Salah og kaste ham innpå de siste 15 minuttene, nå som Jota er tilbake i miksen. Liverpool har, som nevnt vært ute i kamp i Champions League denne uken hvor Salah og Mané spilte 90 minutter og Jota fikk 81 minutter. Salah spilte også 2 x 90 minutter i landslagspausen, mens Sadio Mane på sin side startet på benken i en av kampene.

Det er alltid en sjanse for at De Bruyne benkes også, men da tror vi terskelen er mye høyere for at han kommer innpå. Vi tror at Guardiolas menn er revansjesugne med tanke på 1-1-kampen i høst, da de lyseblå var helt ute av form. Playmakeren på det beste laget i Premier League per dags dato får vår tillit her.

Kaptein for Gameweek 31: Kevin De Bruyne (11.9m)