Velg denne kapteinen til Gameweek 34

Anders Fosse

Iheanacho-kaptein i forrige runde lyktes veldig godt, og det var også gledelig å se visekaptein Salah levere mål. Nå gjelder det å se fremover mot Gameweek 34.

Til tross for at mange kapteinsvalg forsvinner når Manchester United og Liverpool møtes – et oppgjør som oftere og oftere ender målfattig – er det likevel en god del lekre kapteinsalternativer å se til. Vi tar for oss de aller heteste.


Kevin De Bruyne (cry)

Kostnad – 11,9m
Eierandel – 14,5%
Poengform: 14 – x – 3 – x – x   (8,5 per kamp)

De Bruyne rakk å bli frisk til ligacup-finalen mot Spurs, og var en av kampens aller beste lenge før han kronet verket med en målgivende pasning på Laportes pannebraske. Nå skal laget møte PSG over to kamper i Champions League, i tillegg til Crystal Palace i helgen.

Om De Bruyne starter her? Ganske 50/50-tipping for alle som ikke er i hodet på Pep Guardiola. De Bruyne har over sesongen startet det aller meste (som vanlig), men kampprogrammet har vært ekstra krevende denne sesongen, som følge av at City har kommet langt i samtlige turneringer.

Det vi kan si med ganske stor sikkerhet er at hvis han starter på benken så kommer han mest sannsynlig ikke innpå. Som nevnt i en tidligere kapteinsartikkel har belgieren fremdeles til gode å bli satt inn fra benken i serien denne sesongen. De eneste unntakene er to kamper der han har trengt spilletid rett etter et par skadeavbrekk.

Selv ikke da laget hans tapte 1-2 for Leeds var det snakk om å la belgieren få komme inn. Guardiola virker å verdsette at viktige spillere på benken forblir der, kanskje fordi at selv noen minutter på banen kan sitte i kroppen over flere dager.

Hvis du er en av dem som eier De Bruyne er det lett å forstå fristelsen med kapteinsbindet her. Som nevnt i forrige uke har Crystal Palace det verste forsvaret i ligaen om dagen. Etter helgens runde er de nå «bare» tredje verst, med et xGC («Expected Goals Conceded» fra Opta) hvert 47. minutt. Hvem er verst, spør du?


Harry Kane (SHU)

Kostnad – 11,8m
Eierandel – 44,8%
Poengform: 7 – 13 – 2 – 12 – x (8,5 per kamp)

Selvfølgelig: Kane sin motstander, Sheffield United. Laget har et forventet baklengsmål hvert 42. minutt de siste seks rundene, og rykket offisielt ned i runde 32 etter et 0-1-tap for Wolves.

Så gjør de selvsagt det alle nedrykkslag gjør: Vinner etter at de har sikret billetten ned en divisjon, med en 1-0-seier over Brighton.

Revansjen var likevel ikke av det overbevisende slaget. Brighton «vant» kampen på xG, med 2,0 vs 0,7, og at Sheffield United overpresterer med tanke på xGC har man omtrent ikke vært vitne til siden Dean Henderson sto i mål for dem.

Vi tipper at lynet ikke slår ned to ganger på samme sted, og føler oss rimelig sikre på at Kane kommer til å ha målfest her, på samme måte som han hadde det mot Everton i runde 32.

Engelskmannen har 4,6 i xGI («Expected Goal Involvement») de siste seks rundene, noe som tilsvarer en forventet målinvolvering hvert 97. minutt. Det er best av alle, unntatt en mann …


Kelechi Iheanacho (sou)

Kostnad – 6,2m
Eierandel – 22,5%
Poengform: 17 – 2 – 13 – 6 – 12 (10 per kamp)

Vi nevnte det sist: Iheanacho er i sitt livs form. De siste seks rundene har han 5,4 i xGI, noe som er klart best i ligaen. Dette tilsvarer en forventet målinvolvering hvert 80. minutt – bedre enn Kane.

To målpoeng sist var vel fortjent, selv om nigerianeren stakk av fra oppgjøret med «bare» 0,83 i xGI. Forarbeidet til 1-1-scoringen var utsøkt, og han var svært nære flere målpoeng også etter sitt eget mål.

At han var litt heldig som stakk av med scoring etter å ha samlet kun 0,14 i xG skal vi innrømme, men avslutningsegenskapene han kom likevel godt til syne ved nettopp den anledningen.

Han seiler opp som et fristende kapteinsvalg i GW35 hvis formen fortsetter og Leicester får dobbel der, men hva med Southampton nå?

De defensive tallene til «The Saints» er ikke strålende, men de er samtidig langt fra verst i klassen. Et forventet baklengsmål hvert 57. minutt den siste perioden er helt greit, men kanskje litt i svakeste laget med tanke på at de har møtt Brighton, Burnley, West Brom og et Kane-løst Spurs i denne perioden.

Det er likevel langt bedre enn Sheffield United, og dette gir oss noe å tygge på frem mot runden.


Rundens kaptein

Kane mot Sheffield United virker åpenbart på papiret, men Iheanacho stiller oss overfor det samme dilemmaet som sist: Kan vi virkelig stole på noen andre enn spilleren som topper xGI-statistikken med kapteinsbindet?

Lagstatistikkene til Leicester og Spurs er alt som skal til for å gjøre oss ytterligere usikre. Leicester har den siste tiden skapt en xG hvert 54. min, og ser på banen stort sett ut som det topp fire-laget de tross alt er, mens Spurs kun har en xG hvert 67. min de siste seks seriekampene.

Det må nevnes at av disse seks så har fem vært under Mourinhos ledelse, mens den første kampen til Mason deltok ikke Kane i. Mot Man City i en ligacupfinale kan hvem som helst gå målløse av banen.

Vi er i tvil, men det er én ting som vipper oss i favør Kane, nemlig det fortapte motstanderlaget han skal møte. Spurs vant greit 3-1 i det tilsvarende oppgjøret, der Kane noterte seg for scoring og tre i bonus.

Kane har 10 målpoeng på de siste 8 kampene, og når Iheanacho har akkurat det samme, blir motstanderlaget avgjørende her.

Rundens kaptein: Harry Kane (11,8m)