Eliteserien Fantasy laganalyse: Glimt, Molde, Vålerenga og Rosenborg

Fantasyspeideren

Vi skal i forkant av sesongen skrive en analyse om hvert lag som skal spille i Eliteserien i 2021, for å hjelpe deg med å få en best mulig start på fantasysesongen. I denne artikkelen skal vi se på de fire lagene som kom øverst på tabellen i fjor: Bodø/Glimt, Molde, Vålerenga og Rosenborg.

 

1 – Bodø/Glimt

Laget fra nord som leverte tidenes sesong i norsk fotball i 2020 skal i år prøve å gjenskape mesterverket av en sesong de leverte i fjor. Det kommer til å bli uhyre vanskelig, men Kjetil Knutsen har fått til utrolige ting med dette laget før. På forhånd er de av de aller fleste tippet blant de fire beste, men fåtallet av eksperter tror at de skal forsvare gullet fra i fjor.

Treningskamper:

Bodø/Glimt 1-1 Tromsø – målscorere: Saltnes (1)
Bodø/Glimt 4-1 Brann – målscorere: Sørli, Solbakken, Tounekti, Lindahl (1)
Molde 1-1 Bodø/Glimt – målscorere: Sørli (1)

Kjøp og salg

Som alle har fått med seg har Philip Zinckernagel og Kasper Junker spilt sine siste kamper for laget i gult fra nord. I tillegg til Jens Petter Hauge som dro til AC Milan midt i sesongen i fjor har Bodø/Glimt mistet 60 mål fra trioen som dominerte Eliteserien fullstendig i fjor. Disse målene er det hovedsakelig Erik Botheim og Sondre Sørli som skal prøve å erstatte, i tillegg til Ola Solbakken som allerede er i klubben.

Spillere inn:

Sondre Brunstad Fet (Aalesund)
Adan Hussein (tilbake fra Stjørdals-Blink etter lån)
Axel Lindahl (Degerfors)
Erik Botheim (Rosenborg)
Sondre Sørli (Kristiansund)
Sigurd Kvile (Åsane)
Vegard Kongsro (Ull/Kisa)
Pernambuco (på lån fra PFK Lviv til sommeren)

Spillere ut:

Amadou Konaté (SO Cholet)
Philip Zinckernagel (Watford)
Nicklas Olai Karlsen Sundsvåg (på lån til Fram Larvik ut sesongen)
Elias Hoff Melkersen (på lån til Ranheim ut sesongen)
Kasper Junker (Urawa Red Diamonds)
Aleksander Foosnææs (Stjørdals-Blink)
Isak Helstad Amundsen (på lån til Tromsø ut sesongen)
Runar Hauge (på lån til Stjørdals-Blink ut sesongen)
Ask Tjærandsen-Skau (på lån til Stjørdals-Blink ut sesogen)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

4-3-3
Haikin
Samptsted – Moe – Lode – Bjørkan
Berg – Vetlesen – Saltnes
Sørli – Botheim – Solbakken

I mål for Bodø/Glimt i fjor spilte Nikita Haikin 1800 minutter mens Joshua Smits spilte 900 minutter. Ingen av dem har så langt klart å leve opp til det Ricardo Friedrich leverte i Glimt-drakta, men Haikin leverte absolutt en god sesong i fjor. Derfor er han deres førstevalg på keeperplass også i år.

I forsvar for Glimt er det kjente fjes som dominerer. På backene har de Sampsted og Bjørkan som er blant de beste i ligaen, og som vi tror har enda mer potensiale offensivt enn det de fikk vist i fjor. På Bjørkan ble det fem målpoeng mens det på Sampsted ble tre målpoeng. Ved siden av Marius Lode er Brede Moe førstevalg, selv om også Marius Høibråten også vil få en del spilletid.

På midten finner vi to av Eliteseriens desidert beste spillere i Patrick Berg og Ulrik Saltnes. Begge leverte eventyrlig bra og vil denne sesongen bli nødt til å ta enda mer ansvar med tanke på spillerne de har mistet. Ved siden av de to var det oftest Sondre Brunstad Fet som spilte forrige sesong. Han gjorde for all del en meget bra jobb der, men vi tror likevel at Hugo Vetlesen vil få en langt viktigere rolle for laget i år enn hva han gjorde på høsten i fjor.

På topp skal Sondre Sørli, Ola Solbakken og Erik Botheim prøve å komme noe i nærheten av det angrepsstrioen til Bodø/Glimt leverte i fjor. Ikke mange har troen på at de skal klare det, men det blir spennende å se om systemet Kjetil Knutsen har utviklet i Bodø/Glimt er så bra at også disse glir sømløst inn. De har også spennende alternativer på benken i for eksempel Axel Lindahl og Sebastian Tounekti.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: Tromsø (H)
Runde 2: Kristiansund (B)
Runde 3: Rosenborg (H)
Runde 4: Brann (B)
Runde 5: Haugesund (H)
Runde 6: Odd (B)
Runde 7: Mjøndalen (H), Strømsgodset (H)
Runde 8: Vålerenga (B)
Runde 9: Molde (H), Stabæk (H)
Runde 10: Sandefjord (B)

Nøkkelinfo:

– Vegard Leikvoll Moberg har figurert som spiss i noen av treningskampene Bodø/Glimt har spilt. Skulle spissalternativene til Bodø/Glimt være skadet samtidig kan han få muligheten på topp også i Eliteserien, og da vil han være veldig god verdi til kun 6.5 millioner.

Tre anbefalte kjøp

Fredrik André Bjørkan (forsvar) – 6.0 millioner:

Fredrik André Bjørkan et av de mest åpenbare valgene i forsvar slik vi ser det før sesongen. Han fikk ikke like mange målpoeng i fjor som man kanskje skulle trodd før sesongen, men det ble likevel ett mål og fire målgivende på venstrebacken. I fjor hadde han Jens Petter Hauge foran seg som med sin høyrefot likte å skjære inn i banen, noe som førte til at Bjørkan gikk på utsiden av han. Men når han i år har venstrebente Ola Solbakken foran seg kan han oftere komme på løp inn i banen, som fort kan resultere i flere mål.

Ola Solbakken (midtbane) – 10.0 millioner:

Ola Solbakken var Glimts førstevalg på venstrekanten i siste tredjedel av forrige sesong. Ser man sesongen under ett ble det tre mål og seks målgivende pasninger på drøyt 1000 minutter, hvilket er et bra målpoengsnitt skulle han klare å opprettholde dette gjennom en hel sesong. Er du ute etter å ta litt risiko i valgene dine fra start kan Solbakken være mannen du bør velge, men vi ser på vårt neste anbefalte kjøp som det tryggeste alternativet.

Ulrik Saltnes (midtbane) – 10.5 millioner:

Ulrik Saltnes hadde en helt eventyrlig sesong i 2020, og endte opp med vanvittige tolv mål og 18 målgivende pasninger. Dette resulterte i at han fikk i underkant av 200 poeng på spillet. I skrivende stund er han den spilleren som har høyest eierandel på hele spillet, da nesten halvparten av de som har satt opp lag har valgt å ta med mannen fra Brønnøysund på laget sitt. Saltnes kan bli essensiell å ha på laget hvis du skal få en god sesong også i år, og er ett av de heteste kapteinsalternativene i runde 1.

Oppsummering

I og med at Bodø/Glimt har kamp i hver runde på starten av sesongen, i tillegg til en dobbeltrunde i både runde 7 og runde 9, ser vi på det som nødvendig å ha med minst to Glimt-spillere fra start. Bjørkan og Saltnes ser vi på som de beste og tryggeste alternativene, og mange vil også ha sin kaptein i Glimt når de serieåpner mot Tromsø på Aspmyra 9. mai.


2 – Molde

Molde var hele 19 poeng bak suverene Bodø/Glimt i fjor, og det er ikke noe Erling Moe ønsker å være kjent av. I vinter har vi sett hva de er kapable til i Europa League mot europeisk motstand, og mange anser Molde for å være favoritt til å ta hjem gullet i 2021. Av den grunn er det flere aktuelle spillere å velge fra start av i fantasy.

Treningskamper:

Molde 2-1 Stjørdals-Blink – målscorere: Hestad, Hussain (1)
Kristiansund 0-0 Molde – målscorere: –
Molde 2-0 Sogndal – målscorere: Brynhildsen, Fofana (1)
Molde 1-1 Bodø/Glimt – målscorere: Gregersen (1)

Kjøp og salg

Den største profilen Molde har mistet siden slutten av forrige sesong er definitivt Leke James. Nigerianeren var en garantist på topp for Molde. Tobias Christensen har dratt videre til hovedstaden etter mislykket opphold i Molde etter overgangen fra Start. De har hentet to spisser for å erstatte James. Bjørn Bergmann Sigurdarson kjenner til fleste til i fra hans tid i både Molde og Lillestrøm, mens David Datro Fofana er et kjempetalent.

Spillere inn:

Emil Varhaugvik Breivik (tilbake fra Raufoss etter lån)
Bjørn Bergmann Sigurdarson (Lillestrøm)
David Datro Fofana (Abidjan City FC)

Spillere ut:

Mattias Mostrøm (lagt opp)
Leke James (Al Qadisiyah FC)
Henry Wingo (Ferencvaros)
Ole Sebastian Sundgot (Ull/Kisa)
Alex Craninx (på lån til Lillestrøm ut sesongen)
Tobias Christensen (Vålerenga)
Jakob Nyland Ørsahl (Raufoss)
Markus Eiane (Øygarden)
Tobias Hestad (på lån til Raufoss ut sesongen)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

4-2-3-1

Linde
Holmgren Pedersen – Bjørnbak – Gregersen – Risa
Aursnes – Hussain
Brynhildsen – Hestad – Ulland Andersen
Ohi

Mange vil mene at Andreas Linde er Eliteseriens beste keeper, og derav er han Moldes klare førstevalg i mål. Alex Craninx har gått på lån til Lillestrøm, og det vil si at Linde nå har Mathias Eriksen Ranmark bak seg i køen.

Molde har definitivt et av Eliteseriens beste stopperpar i Stian Gregersen og Martin Bjørnbak. Førstnevnte leverte meget bra på høsten i fjor, også i Europa League, og ble med det belønnet med å bli tatt ut på landslaget. På høyrebacken vil Holmgren Pedersen starte sesongen ettersom at Kristoffer Haraldseid sliter med skader og at Henry Wingo har forlatt klubben til fordel for ungarske Ferencvaros. På venstrebacken har de både Birk Risa og Kristoffer Haugen. Slik vi ser det er Risa førstevalg her.

På den dype midtbanen finner vi to av Eliteseriens beste midtbanespillere i Fredrik Aursnes og Etzaz Hussain. Vi vet hvilke kvaliteter disse innehar, da Aursnes var koblet til Toulouse i Ligue 1 i fjor. Som offensiv midtbane ville Magnus Wolff Eikrem vært selvskreven hadde han ikke slitt med skader, og det ser dessverre ut til at han ikke rekker sesongstart. Det ser dermed ut til at Hestad blir å finne i midten, mens Eirik Ulland Andersen og Ola Brynhildsen vil være å finne på kantene.

På topp har Molde flere gode alternativer i både Ohi, Sigurdarson og Fofana. Ohi startet siste treningskamp mot Bodø/Glimt, og vi legger dette til grunn når vi setter han opp i laget vi tror starter mot Kristiansund i første serierunde.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: Kristiansund (H)
Runde 2: Tromsø (B)
Runde 3: Brann (H)
Runde 4: Rosenborg (B)
Runde 5: Vålerenga (H)
Runde 6: Mjøndalen (B)
Runde 7: Sandefjord (B), Sarpsborg 08 (H)
Runde 8: Stabæk (H)
Runde 9: Bodø/Glimt (B)
Runde 10: Strømsgodset (H)

Nøkkelinfo:

– Magnus Wolff Eikrem ser ikke ut til å rekke seriestarten mot Kristiansund.

Tre anbefalte kjøp

Stian Gregersen (forsvar) – 6.0 millioner:

Stian Gregersen er det tryggeste alternativet i Molde sitt forsvar med tanke på spilletid. Stopperen har tatt store steg på kort tid. Han har vist at han har målpoeng i seg, da det ble to mål og en målgivende pasning forrige sesong. I siste treningskamp mot Bodø/Glimt sørget han i tillegg for at den kampen endte uavgjort helt på tampen på en corner.

Marcus Holmgren Pedersen (forsvar) – 6.5 millioner:

Marcus Holmgren Pedersen er til 6.5 millioner blant de dyreste forsvarsspillerne på spillet, og der er langt fra uten grunn. 20-åringen har for øyeblikket ingen reelle utfordrere som kan ta fra han plassen, og kan med det utfolde seg og vise det offensive potensiale vi tror at han har. I fjor ble det kun to mål og en målgivende pasning, men vi tror at han kommer til å prestere langt bedre denne sesongen. Med fine kamper i starten av sesongen tror vi også at Molde kommer til å holde nullen relativt ofte.

Eirik Hestad (midtbane) – 8.5 millioner:

Med Magnus Wolff Eikrem usikker til seriestarten ser det ut til at Eirik Hestad vil spille i rollen bak spissen mot Kristiansund i første serierunde. Hestad er en spiller som kanskje ikke har de høye takene i form av poeng, men er heller en spiller som ender opp med 10-15 målpoeng i løpet av en sesong. Går du for Hestad fra start må man være tålmodig, da målpoengene vil komme. I 2018, 2019 og 2020 hadde han henholdsvis 16, 15 og ti målpoeng.

Oppsummering

Molde er som vanlig et lag det er flere spillere å velge blant. Med skadesituasjonen til Eikrem er det kanskje ikke like åpenbart hvem man skal gå for, men vi tenker at det vil være lurt å gå med en forsvarsspiller fra Molde fra start, da kampprogrammet deres er fordelaktig i starten av sesongen. De har ingen blanke runder før vi nærmer oss midten av sesongen, og har en fin dobbeltrunde i runde 7.


3 – Vålerenga

Dag-Eilev Fagermo tok Vålerenga til en imponerende tredjeplass i sin første sesong som Vålerenga trener forrige sesong, og foran denne sesongen er Vålerenga et av de heteste lagene å velge spillere fra. Laget fra Oslo er av mange ventet å blande seg inn i toppen, og noen tror også at de kan gå hele veien denne sesongen. Derfor er de også et av de mest spennende lagene å velge spillere fra på fantasy.

Treningskamper:

Vålerenga 2-1 Sarpsborg 08 – målscorere: Tollås Nation, Utvik (OG) (1)
Vålerenga 3-1 Jerv – målscorere: Layouni (1), Dønnum (2)
Vålerenga 6-1 Raufoss – målscorere: Layouni, Christensen, Skaret, Udahl (1), Dønnum (2)
Vålerenga 3-4 Tromsø – målscorere: Bjørdal (1), Christensen (2)

Kjøp og salg

Vålerenga har kvittet seg med mange av spillerne som spilte andrefiolin forrige sesong for å satse på de unge spillerne de har i stallen denne sesongen. Samtidig har de gjort flere gode signeringer som forsterker førsteelleveren betraktelig.

Spillere inn:

Sakarias Opsahl (tilbake fra Tromsø etter lån)
Amin Nouri (tilbake fra HamKam etter lån)
Fredrik Holmé (tilbake fra Ull/Kisa etter lån)
Aleksander Hammer Kjelsen (Bærmus Verk Hauger)
Amor Layouni (Pyramids FC)
Henrik Udahl (Åsane)
Tobias Christensen (Molde)

Spillere ut:

Matthías Vilhjálmsson (FH Hafnarfjardar)
Bård Finne (SønderjyskE)
Marcus Melchior (Skeid)
Mohammed Abu (terminert kontrakt)
Magnus Lekcen (Odd)
Benjamin Stokke (Mjøndalen)
Herolind Shala (Stabæk)
Johan Lædre Bjørdal (terminert kontrakt)
Felipe Carvalho (Club Bolivar)
Ousmane Camara (på lån til FC Dila Gori ut sesongen)
Sander Hausgaard Werni (Raufoss)
Jørgen Johnsen (Sogndal)
Brede Sandmoen (terminert kontrakt)
Trygve Solberg Aarstad (Asker)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

4-3-3
Klaesson
Borchgrevink – Tollås Nation – Näsberg – Adekugbe
Oldrup Jensen – Sahraoui – Bjørdal
Dønnum – Kjartansson – Layouni

Klaesson fortsetter i mål for Vålerenga denne sesongen. Etter spesielt en god høst forrige sesong kan man ikke forvente annet enn at han vil levere en enda bedre sesong i år.

I forsvar fortsetter de fire som spilte store deler av forrige sesong. Näsberg var en av Eliteseriens beste stoppere forrige sesong, og Tollås Nation er tryggheten selv i de bakre rekker hos Vålerenga. På backene utpeker Borchgrevink seg veldig som en spiller man har høye forventninger til denne sesongen.

På midtbanen får Henrik Bjørdal sin første hele sesong for klubben, og til han er det knyttet enorme forventninger. Han kom inn fra Belgia forrige sesong og var rett og slett meget bra. I tillegg har de stjerneskuddet Osame Sahraoui som tok Eliteserien med storm forrige sesong. Oldrup Jensen skal balansere midtbanen. Fagermo er stor fan av nyervervelsen Tobias Christensen, så han vil også få mye spilletid denne sesongen.

Vålerenga har fort Eliteseriens beste og mest spennende angrepsrekke på papiret før sesongstart. På topp er Kjartansson det klare førstevalget, og han scoret ni mål på 14 kamper på høsten i fjor. På hver sin side av islendingen er det pur klasse i Eliteserie-målestokk. Aron Dønnum fikk med seg 15 målpoeng på fantasy forrige sesong og er forventet å levere bedre enn det denne sesongen. Ute til venstre spiller Amor Layouni, og han trenger ingen videre introduksjon etter det han leverte for Bodø/Glimt i 2019.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: Rosenborg (H)
Runde 2: Brann (B)
Runde 3: Kristiansund (H)
Runde 4: Mjøndalen (B)
Runde 5: Molde (B)
Runde 6: Sandefjord (H)
Runde 7: Viking (B), Odd (H)
Runde 8: Bodø/Glimt (H)
Runde 9: Stabæk (B)
Runde 10: Sarpsborg 08 (H)

Nøkkelinfo:

– Aron Dønnum ser ut til å være på straffer for Vålerenga. Han har tatt flere straffer i sesongoppkjøringen.

Tre anbefalte kjøp

Kristoffer Klaesson (keeper) – 5.5 millioner:

Kristoffer Klaesson var en av Eliteseriens beste keepere forrige sesong. Forrige sesong ble det åtte clean sheets, og med et solid forsvar foran seg tror vi at han bikker tosifret denne sesongen. I og med at mange lag ikke har kamper de to første rundene er det ikke mange keepere å velge blant, og derfor ser vi på Klaesson som et av de beste alternativene.

Christian Borchgrevink (forsvar) – 6.0 millioner:

I skrivende stund er Christian Borchgrevink på tredjeplass over de mest valgte spillerne på Eliteserien fantasy, og det med veldig god grunn. Backen fikk seks målpoeng forrige sesong, hvorav fem av de var målgivende pasninger. Borchgrevink, Bjørdal og Dønnum har opparbeidet seg et veldig bra samarbeid på høyresiden til Vålerenga, og backen er veldig glad i å komme på overlappende løp på utsiden av Aron Dønnum.

Aron Dønnum (midtbane) – 10.0 millioner:

Høyrekanten til Vålerenga leverte en bra sesong forrige sesong, og vi tror at han kommer til å ta spillet sitt til et nytt nivå denne sesongen. 15 målpoeng forrige sesong kulminerte i 144 poeng. Når man får en av Eliteseriens beste offensive spillere som også er på straffer til ti millioner, ja da kjøper man.

Oppsummering

Vålerenga ser veldig bra ut under en uke før seriestart, og vi tror i likhet med alle andre at de vil blande seg inn helt i toppen. Med situasjonen som den er i de første rundene og med spillerne de tilbyr fra start tror vi det vil lønne seg å starte med flere spillere i blått fra hovedstaden.


4 – Rosenborg

Etter to sesonger hvor Rosenborg ikke har vært i nærheten av å vinne seriegull føler trønderne nå intenst på presset før sesongen. Med prestisjetunge signeringer som Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred og ikke minst Åge Hareide er det ingenting annet enn gull som er godt nok på Lerkendal. Rosenborg spiller kamp i hver runde fra start, og er derfor høyaktuelle å velge spillere fra.

Treningskamper:

Rosenborg 3-0 Raufoss – målscorere: Islamovic, E. Ceïde, Holse (1)
Rosenborg 2-1 Ranheim – målscorere: Serbecic, Islamovic (1)
Rosenborg 1-0 Tromsø – målscorere: Islamovic (1)
Rosenborg 3-0 Kristiansund – målscorere: Vecchia, Zachariassen, Holse (1)
Ranheim 2-1 Rosenborg – målscorere: E. Ceïde (1)

Kjøp og salg

Før sesongen har Rosenborg mistet Tore Reginiussen og Pål André Helland som begge har vært sentrale figurer i klubben over lang tid. Av andre viktige spillere de har mistet har Vegar Eggen Hedenstad og Samuel Adegbenro forlatt klubben. Av nyervervelsene er Stefano Vecchia definitivt den mest spennende, mens også Vebjørn Hoff, Jonathan Augustinsson og Adam Andersson er forventet å få mye spilletid.

Spillere inn:

Jonathan Augustinsson (Djurgården)
Besim Serbecic (tilbake fra FK Sarajevo etter lån)
Gustav Valsvik (tilbake fra Stabæk etter lån)
Adam Andersson (Häcken)
Ole Sæter (Ranheim)
Stefano Vecchia (Sirius)
Vebjørn Hoff (Odd)
Guillermo Molins (Sarpsborg 08)

Spillere ut:

Tore Reginiussen (St. Pauli)
Teodor Berg Haltvik (Raufoss)
Vegar Eggen Hedenstad (Fatih Karagümrük)
Pa Konate (Botev Plovdiv)
Djorde Denic (Apollon Limassol)
Samuel Adegbenro (IFK Norrköping)
Waren Kamanzi (på lån til Ranheim ut sesongen)
Mikael Tørset Johnsen (på lån til Feyenoord til sommeren)
Sondre Skogen (Feyenoord)
Filip Brattbakk (på lån til Ranheim ut sesongen)
Andreas Helmersen (Raufoss
Gjermund Åsen (på lån til Lillestrøm ut sesongen)
Torbjørn Lysaker Heggem (Sandnes Ulf)
Erik Botheim (Bodø/Glimt)
Pål André Helland (Lillestrøm)
Oscar Solnørdal (Aalesund)
Rasmus Semundseth Sandberg (Sjørdals-Blink)
Daniel Flaathe-Simonsen (Fram Larvik)
Håkon Gangstad (Pec Zwolle)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

4-3-3

Hansen
Dahl Reitan – Eyjòlfsson – Hovland – Andersson
Henriksen – Zachariassen – Hoff
Ceide – Islamovic – Vecchia

André Hansen står i mål for Rosenborg. En av Eliteseriens desidert beste keepere, og innehar mest sannsynlig det høyeste toppnivået, i god konkurranse av Andreas Linde.

Forsvaret til Rosenborg er det knyttet stor spenning og mange spørsmålstegn til før sesongen. Høyrebacken er den posisjonen som er enklest å spå på forhånd. Der er Erlend Dahl Reitan det klare førstevalget, og har egentlig ingen reell utfordrer, hvertfall ikke fra starten av sesongen. Vi har satt opp Adam Andersson som venstreback da vi tror at han starter sesongen på venstrebacken i Jonathan Augustinsson sitt skadefravær. På stopperplass spiller Hovland og Eyjólfsson, da Hareide har bestemt seg for å vente med å sette Henriksen ned som stopper på ubestemt tid. Skal Rosenborg ta seriegull i år tror vi at de må basere det på defensiv soliditet, og dette understreker også Åge Hareide i intervjuer før sesongen.

Markus Henriksen skal altså likevel spille sentral midtbane. På indreløperplassene er det ganske åpenbart at Vebjørn Hoff og Kristoffer Zachariassen starter sesongen. Sistnevnte var flink til å komme på løp fra dypet og inn i boksen forrige sesong, og endte derfor opp tolv mål forrige sesong.

De tre på topp for Rosenborg har sett veldig bra ut i sesongoppkjøringen. Dino Islamovic har vært utsatt for mye kritikk siden han kom til Trondheim, men spissen scoret tross alt elleve mål forrige sesong. Ute til høyre har Emil Konradsen Ceïde også sett veldig bra ut i sesongoppkjøringen. Unggutten har så langt i sin karriere ikke hatt nok sluttprodukt, men hvis det løsner denne sesongen kan han bli et varp til 8.5 millioner. På venstrekanten finner vi den Rosenborg-spilleren det er knyttet størst spenning til denne sesongen. Svensken hadde en meget god sesong for svenske Sirius forrige sesong, og er en attraksjon å se på når han er i form.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: Vålerenga (B)
Runde 2: Viking (H)
Runde 3: Bodø/Glimt (B), Brann (H)
Runde 4: Molde (H)
Runde 5: Sandefjord (B)
Runde 6: Stabæk (H)
Runde 7: Strømsgodset (B)
Runde 8: Sarpsborg 08 (H)
Runde 9: Lillestrøm (B)
Runde 10: Haugesund (H)

Nøkkelinfo:

– Åge Hareide har uttalt at han venter med å trekke Markus Henriksen ned som midtstopper på ubestemt tid. Han begrunner dette med at Hovland og Eyjólfsson fungerer utmerket som stopperpar.

Tre anbefalte kjøp

Erlend Dahl Reitan (forsvar) – 6.0 millioner:

Som nevnt ser vi på Dahl Reitan som det tryggeste alternativet i Rosenborg fra start med tanke på spilletid. Hareide kommer primært til å fokusere på et solid forsvar denne sesongen, og Reitan har også vist at han har offensive kvaliteter. På de to siste sesongene har det blitt åtte målpoeng, hvorav seks av disse er målgivende pasninger. Han har vært god i flere av treningskampene Rosenborg har spilt, og har også opparbeidet seg en god link med Ceïde som spiller foran han i banen.

Stefano Vecchia (midtbane) – 9.5 millioner:

Stefano Vecchia kommer fra en meget god sesong for Sirius forrige sesong. På 26 kamper ble det tolv mål og syv målgivende pasninger på laget som ble nummer ti i Allsvenskan forrige sesong. Får Vecchia det til å svinge på Lerkendal kan han absolutt vise seg å forsvare prisen sin til 9.5 millioner, og med tanke på at Rosenborg har fire kamper på de første tre rundene er han absolutt en man bør vurdere fra start.

Dino Islamovic (spiss) – 10.5 millioner:

Ikke alle i Rosenborg har hatt full tillit til Islamovic siden han kom til Trondheim, og trønderne har hentet opptil flere spisser siden hans ankomst. Det ble elleve mål forrige sesong, og i forkant av denne sesongen er han en av få spisser man virkelig kan vurdere å starte med. Islamovic er fast straffetaker i Rosenborg, og har vært meget god i sesongoppkjøringen. 10.5 millioner er dyrt, men det kan absolutt forsvares for Rosenborg sin nummer ni.

Oppsummering

Rosenborg er blant de fire som de aller fleste forventer å se i toppen av Eliteserien 2021, og er et lag mange vil velge spillere fra i første serierunde. I runde tre har de to kamper, og dette gjør spillerne deres ekstra verdifulle fra start.


 

Les laganalyser for resten av lagene her!